Bitcoin terug onder $ 38k ondanks eerdere winsten en totale stablecoin-waarde bereikt $ 180 miljard

 

De Bitcoin koers is weer terug onder $ 38k, ondanks dat het eerder vandaag boven $39k stond. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie noteerde een lichte stijging gedurende een groot deel van de dag, maar kon die winst uiteindelijk niet vasthouden. Altcoins boekten daarentegen over het algemeen lichte winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de totale stablecoin-voorraad heeft een enorme $ 180 miljard bereikt, een stijging van $ 9,5 miljard in de afgelopen dagen. Alleen al Tether zag zijn totale waarde tussen september en december vorig jaar met 77,6% stijgen tot $ 34,5 miljard. Daarover later meer.

NFT-marktplaats Mintable wil eigenaren herenigen met hun verloren NFT's. De gebruikers werden het slachtoffer van een phishing-aanval op OpenSea nadat deze alle gebruikers had gevraagd om over te stappen op een slim contract. De hack omvatte gedetailleerde nep-e-mails met slimme contracten en gebruikers moesten inloggen met hun gegevens. In plaats van de genoemde NFT's naar het nieuwe slimme OpenSea-contract te migreren, hebben de nep-slimme contracten de NFT's  naar de accounts van hackers overgebracht. Nu kunnen de slachtoffers een sprankje hoop zien met Mintable die op zijn minst een aantal van de NFT's wil achterhalen en deze terug wil sturen naar hun gebruikers.

De eerste crypto-regelgeving in Brazilië heeft nu zijn weg gevonden naar de federale senaat van het land. De wetgevers van dit orgaan zullen naar verwachting in de nabije toekomst over de kwestie stemmen. Het wetsvoorstel is aangenomen door de commissie Economische Zaken van de Senaat. De wetgeving zal de juiste richtlijnen bieden voor de digitale valutasector om in het land te groeien.

Puma, de grote fabrikant van sportartikelen, heeft een nieuw .eth-domein aangekondigd door hun officiële Twitter-account Puma.eth te hernoemen. Deze stap wordt gezien als een poging van het bedrijf om zich in de opkomende metaverse- en NFT-scene te begeven.

Mike Darlington, CEO van MonsterCat, verklaarde dat de NFT-sector de muzieksector nieuw leven zou inblazen. Hij is van mening dat de NFT's verder moeten gaan dan PFP's en dat de muzieksector de volgende kandidaat zou kunnen zijn voor de toepassing van NFT’s.

Indira Kempis, een Mexicaanse senator, heeft haar steun uitgesproken voor cryptocurrencies en werkt aan een nieuw wetsvoorstel in het land om haar visie te bevorderen. Hij heeft ook verklaard dat Mexico het voorbeeld van El Salvador moet volgen en de digitale valuta de status van wettig betaalmiddel in de Midden-Amerikaanse staat moet verklaren.

De Amerikaanse geheime dienst, die ook is belast met het in beslag nemen en volgen van valse valuta in het land, heeft een crypto-bewustzijnshub gelanceerd. Het doel is om mensen te verzekeren en voor te lichten over dat digitale valuta volgens de wet niet crimineel zijn om vast te houden.

Een voormalige SEC-functionaris heeft verklaard dat de federale toezichthouder de zaak tegen Ripple zou kunnen verliezen. Dit ondanks het feit dat de SEC met succes een juridisch advies uit 2012 aan Ripple boven water heeft gekregen, waaruit bleek dat de eigen advocaten van het bedrijf het tegen een mogelijke juridische actie van de SEC waarschuwden. Joseph Hall, die in meerdere zaken voor de SEC werkte, is van mening dat het voor de SEC erg moeilijk zal zijn om te bewijzen dat Ripple een effect was vanwege het gebrek aan juridische duidelijkheid eromheen.

Bitcoin terug onder $ 38.000

Bitcoin bracht een groot deel van de dag door in een gestage herstelfase voordat hij aan het einde van de dag weer terugkeerde naar het startpunt en uiteindelijk zelfs daaronder.

De afgelopen 24 uur begonnen met de prijs van Bitcoin rond de $ 37,8k. Het zweefde een tijdje rond dat niveau voordat het om 8.15 uur 's ochtends abrupt steeg tot $ 39k en daar een tijdje bleef. Maar Bitcoin kon op dit niveau niet consolideren en begon net voor 19.00 uur terug te tuimelen tot onder het $ 38k-niveau, zodat er nu zelfs een klein verlies op de borden staat voor vandaag.

Bitcoin worstelt met de beren gedurende de laatste week of zo, nu het einde van februari nadert. De stieren willen de komende dagen op stal gaan en zien begin maart als een mogelijke aanzet voor verder herstel. De beren daarentegen proberen in deze tijd zoveel mogelijk schade aan te richten aan het jonge herstel.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 718 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,25%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken lichte winst

Andere cryptocurrencies boekten in deze periode enige winst. Terra (LUNA, 12%) was de grootste winnaar en klom met dubbele cijfers. Andere winnaars waren Avalanche (AVAX, 6%), Shiba Inu (SHIBA, 5,5%), Polygon (MATIC, 5%), Cronus (CRO, 3%) Cosmos (ATOM, 8%) en Litecoin (LTC, 2%) . De meeste andere altcoins waren gedurende deze tijd grotendeels stabiel.

Terra koers grafiek 

In ander nieuws….

Stablecoin Market Cap bereikt waarde van$ 180 miljard

Volgens recente statistieken bereikte de USD-stablecoin-markt een enorme $180 miljard. Alleen al in de afgelopen 30 dagen is het totale aanbod met meer dan $ 9,5 miljard gestegen. Dit heeft zelfs de moedercryptomarkt, die in deze periode slechts licht steeg, in de schaduw gesteld.

Met meer USDT's, USDC's en PXUSD's in het aanbod, kan dit een teken zijn van een aankomende bullrun in de nabije toekomst. Dit kan een teken zijn van verhoogde kopersactiviteit op de cryptomarkten, aangezien de meeste gebruikers stablecoins over het algemeen gebruiken voor het kopen van andere cryptocurrencies.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram