Altcoin Nieuws - Bybit gaat partnerschap aan met F1-team van Max Verstappen

Cryptocurrency nieuws 

Bitcoin is weer onder het prijsniveau van $ 40.000 gedaald, wat ertoe leidde dat de koersen van de meeste grote altcoins ook rood kleurden. Ondanks de bearish prijsbewegingen blijven de fundamenten van veel alternatieve cryptocurrencies echter bullish. Hoewel altcoin-beleggers niet veel redenen hadden om gelukkig te zijn, zijn er veel veelbelovende ontwikkelingen geweest. Laten we dus zonder verdere introductie eens kijken naar enkele van de meest interessante gebeurtenissen die de afgelopen week in het altcoin-ecosysteem hebben plaatsgevonden!

Bybit kondigt een enorm partnerschap aan met het Red Bull F1-team

Tijdens de Superbowl maakten miljoenen nieuwe mensen kennis met crypto dankzij de advertenties voor grote crypto-exchanges. Bybit, een van de grootste crypto-marktplaatsen ter wereld, is zojuist toegetreden tot de gelederen van crypto-exchanges met de meest spectaculaire marketing door een partnerschap aan te gaan met een enorm populair Formule 1-team.

De deal die is getekend met het Oracle Red Bull Racing F1-team van Max Verstappen zal in de loop van 3 jaar $ 150 miljoen bedragen. Dit maakt het de grootste sportsponsordeal ooit gemaakt door een cryptobedrijf.

Interessant is dat de samenwerking van Bybit met Oracle Red Bull Racing niet alleen neerkomt op een simpele sponsorovereenkomst. Bybit wordt ook de uitgiftepartner voor het Formule 1-team en helpt het bij alle crypto-gerelateerde zaken.

Hoewel de exacte details van de samenwerking nog niet bekend zijn, is de verwachting dat Bybit Oracle Red Bull Racing gaat helpen met op blockchain gebaseerde promotiecampagnes. Deze zullen waarschijnlijk NFT's, fantokens en mogelijk ook metaverse-gerelateerde producten omvatten.

 

Cardano-transactievolume blijft groeien, maar wordt nog niet weerspiegeld in de ADA koers

Volgens het blockchain-analysebedrijf Messari is het 24-uurstransactievolume van Cardano (ADA) onlangs gestegen tot een recordniveau van meer dan $ 17 miljard. Dit betekent dat Cardano populaire altcoins zoals Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC) heeft overtroffen als het gaat om dagelijks volume.

Wat nog indrukwekkender is, is het feit dat Cardano zelfs Bitcoin in 24-uurs transactievolume bijna heeft overtroffen. Momenteel is het dagelijkse volume van Bitcoin iets meer dan $ 18 miljard, dus het volume van ADA is slechts $ 1 miljard lager dan dat van BTC.

Helaas wordt het constant groeiende volume niet weerspiegeld in de ADA koers. In de afgelopen 7 dagen is de Cardano koers met meer dan 13% gedaald, wat betekent dat Cardano is gedaald tot de 7e positie op de lijst van top cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie.

Cardano koers grafiek 

SafeMoon beschuldigd door mensen die luisterden naar het beleggingsadvies van Soulja Boy

Een merkwaardige class-action rechtszaak is onlangs gestart door drie gedesillusioneerde SafeMoon (SAFEMOON) investeerders. Na niet zoveel rendement te hebben gemaakt als verwacht, verwachten de eisers, Bill Merewhuader, Christopher Polite en Tim Viane, nu dat de rechtbank bepaalt dat hun SAFEMOON-investeringen moeten worden terugbetaalt.

De eisers klagen specifiek dat het SafeMoon-team beroemdheden zoals Jake Paul, Soulja Boy en Lil Yachty heeft gebruikt om hun token te promoten. De rechtszaak beweert dat de prijsdaling van SafeMoon in feite een verfijnde, langzame ‘rug pull’ was, en dat SafeMoon eigenlijk een Ponzi-schema was.

Het meest interessante is dat in de rechtszaak wordt geëist dat iedereen die SAFEMOON-tokens heeft gekocht na 8 maart volledig wordt terugbetaald. Hoewel de rechtszaak belangstelling opwekt omdat het de eerste keer is dat crypto-investeerders een terugbetaling zoeken in de rechtszaal, is het natuurlijk uiterst onwaarschijnlijk dat het zal slagen. Het dient echter als een belangrijke herinnering dat youtubers zoals Jake Paul en rappers zoals Soulja Boy eigenlijk geen gekwalificeerde beleggingsadviseurs zijn. 

Het aantal Shiba-portefeuilles blijft groeien, maar SHIB wordt nog steeds gedomineerd door walvissen

Volgens het on-chain analysebedrijf WhaleStats neemt het aantal Shiba Inu-houders gestaag toe. In de afgelopen week is het aantal SHIB-houders gegroeid tot 1.185.135, wat betekent dat het Shiba Inu-ecosysteem zich elke dag met duizenden nieuwe houders uitbreidt.

SHIB is echter nog steeds een van de tokens die het meest worden gedomineerd door walvissen. WhaleStats laat zien dat de 1000 grootste ETH-portefeuilles SHIB-tokens bevatten met een waarde van meer dan $ 2,2 miljard, wat betekent dat bijna 20% van de marktkapitalisatie van Shiba Inu eigendom is van Ethereum-walvissen.

Hoewel de SHIB-prijsactie de laatste tijd erg teleurstellend is geweest, kan het feit dat Shiba Inu een van de favoriete activa is van altcoin-walvissen op de lange termijn bullish zijn voor SHIB. Volgens WhaleStats is SHIB enorm populair bij enorme ETH-investeerders, samen met andere altcoins zoals MATIC, FTT, MANA en LINK.

Shiba Inu koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram