Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin schommelt wild tussen $ 34k- $ 40k terwijl markten reageren op Russische invasie van Oekraïne

 

Bitcoin had een wilde dag op de financiële markten, aangezien het eerst veel waarde verloor nadat het nieuws brak over de Russische militaire invasie van Oekraïne. Aanvankelijk daalde het aanzienlijk in waarde en rapporteerde het op een gegeven moment verliezen van maar liefst 10%. Maar aan het eind van de dag kwamen kopers snel weer in actie en nu zitten we ruim boven de beginwaarde van $38k. Altcoins daarentegen plaatsten nog grotere en wildere schommelingen dan Bitcoin zelf. Daarover later meer.

Twitter-gebruikers, met name voorstanders van Bitcoin, zijn de afgelopen 24 uur actief geweest om manieren te bedenken om de Oekraïense troepen en burgers te helpen tegen de Russische agressie. Een enthousiaste gebruiker kwam op het idee dat de Oekraïense strijdkrachten verdere financiering zouden kunnen krijgen d.m.v. Bitcoin. Het gebrek aan financiering is echter waarschijnlijk niet het grootste probleem waarmee het land momenteel wordt geconfronteerd, maar eerder de onevenwichtige militaire macht.

De oprichter van Dogecoin, die momenteel geen aandeel heeft in DOGE of een andere digitale meme-valuta, is uitgekomen tegen de groeiende meme-cryptocurrency-scene. Billy Markus, die de munt in 2015 heeft gemaakt door het lettertype op de Bitcoin-code te wijzigen en zijn eigen netwerk te starten voor de lol, ziet nu geen reden waarom meme-munten zouden moeten bestaan. Over Markus is een beroemd geworden verhaal dat hij een tweedehands Honda Civic kocht van zijn volledige voorraad Dogecoin en er verder niet meer naar omkeek.

Het kleine eiland Tonga in de Stille Oceaan zet zijn traject voort om Bitcoin als wettig betaalmiddel aan te nemen. Het land werd zwaar getroffen door recente vulkanische activiteit in de Stille Oceaan. Maar zelfs met zijn problemen wil het deze ontwikkeling doorzetten, omdat het grote voordelen ziet in de sector die het geïsoleerde eiland kan helpen.

Het Chinese Hooggerechtshof heeft digitale valuta toegevoegd aan de lijst met illegale fondsenwervingsmethoden terwijl het land de sector verder aanpakt. De bijgewerkte lijst is eerder door de rechtbank vrijgegeven en was gericht op het tegengaan van op crypto gebaseerde fondsenwervingsmethoden.

Een Russische toppoliticus heeft aangegeven dat het land de valutavoorraad van privé-burgers in het land zou kunnen confisqueren als het moet, aangezien de lokale valuta op één dag met meer dan 15% is gedaald. Rusland wordt wereldwijd getroffen door verlammende sancties. Er is maar liefst 750 miljard dollar aan activa van het Russische volk waar de regering gebruik van kan maken, maar dat zou een slecht precedent zijn.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft een einde gemaakt aan het gebruik van noodbevoegdheden in het land. De regering zocht de wanhopige autoriteit nadat ze er niet in was geslaagd een einde te maken aan het protest van de vrachtwagenchauffeurs in de hoofdstad. Bitcoin kwam tijdens deze protesten in de schijnwerpers als een effectieve manier van betalen, zelfs toen Trudeau de activa van de vrachtwagenchauffeurs in banken bevroor.

Top bank BNY Mellon werkt samen met analytische website Chainalysis om de transacties van gebruikers te helpen volgen. De vraag naar een dergelijk systeem is momenteel erg groot en we zouden binnenkort een geavanceerde versie kunnen zien die transacties in realtime kan volgen.

In het rapport van een top hedgefonds staat dat de prijzen van cryptocurrency momenteel relatief goedkoop zijn, wat betekent dat ze in de nabije toekomst aanzienlijk kunnen stijgen. Het rapport was van Pantera Capital.

Bitcoin zakt onder $35k en herstelt zich daarna weer tot $39k

Bitcoin had over het algemeen een volatiele dag doordat de markt extreem gemengde reacties gaf op de Russische invasie van Oekraïne. In het begin daalde de koers fors, herstelde zich daarna gestaag en werd uiteindelijk licht bullish aan het eind van de dag.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 37,8k. Het handelde korte tijd zijwaarts voordat het in de vroege ochtenduren begon te dalen toen Poetin de stap aankondigde om Oekraïne vanaf meerdere fronten aan te vallen. Binnen een paar uur had de koers een dieptepunt in meerdere weken van $ 34,5k bereikt. De koers zakte echter niet verder en herstelde zich enigszins. Net voor het ter perse gaan was de koers opgelopen tot boven $37k in een gestaag herstel. Tijdens het schrijven van dit stuk steeg Bitcoin echter plotseling abrupt en handelt nu ruim boven $38,7k op het moment van schrijven.

Bitcoin is getuige van een grote wedstrijd tussen de stieren en de beren. De reden waarom de situatie gespannen is, is omdat ze het er niet over eens kunnen worden of de oorlog in Oekraïne een bearish of bullish evenement is. Aangezien de markten grotendeels daalden, is het een bearish probleem voor veel activa, maar bulls beweren dat de waarde van veilige havens is gestegen, inclusief goud. Dus verwacht wordt dat de twee het in de nabije toekomst zullen uitvechten. Als stieren erin slagen om de koers in een snelle beweging boven $ 40k te krijgen en blijven stijgen, zou het een geweldige dag voor hen kunnen zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 738 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 43%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken grote verliezen

Andere cryptocurrencies, ook bekend als altcoins, boekten eerder op de dag grote verliezen, maar herstelden later ook weer wat. echter, ze kwamen meestal niet boven hun startlijnen uit en bleven relatief zwak in het licht van de plotselinge BTC-prijsomkering. Grote verliezers waren Ripple (XRP), Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIBA), Polygon (MATIC), Cronos en Litecoin. De meeste hiervan boekten verliezen met dubbele cijfers voordat ze zich later herstelden.

Polygon koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram