Bitcoin koers stabiel op $ 39k terwijl Oekraïense NFT-kunst uitverkocht raakt te midden van aanhoudende Russische agressie

 

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 39k nadat de markt gisteren en vandaag rond deze waarde is gestabiliseerd. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie leed eergisteren een dip als gevolg van de Russische invasie van Oekraïne, maar is sindsdien sterk hersteld en teruggekeerd naar eerdere niveaus. Altcoins daarentegen boekten gemengd herstel, grotendeels na een dag of twee van relatieve verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de cryptogemeenschap heeft sterk gereageerd op de aanhoudende Russische agressie tegen Oekraïne die de vrede in Europa bedreigt. Om steun te betuigen aan lokale kunstenaars, zijn alle digitale kunstwerken uit het land inmiddels uitverkocht op grote NFT-platforms en hebben ze geresulteerd in een aanzienlijke verplaatsing van kapitaal naar het land. De uitwisselingsplatforms daar zijn ook twee keer zo groot geworden, ondanks het aanhoudende conflict, wat het belang van de sector in de oorlogsinspanning onderstreept.

Het Europees Parlement heeft een eindstemming over de regulering van cryptocurrency in de regio uitgesteld vanwege onenigheid over hoe Proof of Work (PoW)-platforms te beschrijven en wettelijk vast te stellen. Dat is gewoon een verwijzing naar Bitcoin en hoe de unie nog steeds onzeker is over wetgeving. Daarover later meer.

Een voormalig directeur van Goldman Sachs is gaan werken bij Coinbase en heeft verklaard dat het nu tijd is om de crypto-economie te omarmen. Roger Bartlet, de directeur in kwestie, leidt nu de beurs na 16 jaar in de grote investeringsbanksector te hebben gewerkt.

Apple Pay heeft aangekondigd dat het de betalingsondersteuning voor Russische banken stopzet die door de westerse mogendheden zijn gesanctioneerd als reactie op de aanhoudende oorlog van het land tegen Oekraïne. Dit zal een enorme impact hebben op de burgers van Rusland en het kan een grote handicap voor hen zijn.

Groot NFT-platform OpenSea heeft functies tijdelijk uitgeschakeld op zijn platform nadat gebruikers moesten migreren naar een nieuw slim contract. Sommige functies van het platform zijn mogelijk niet langer beschikbaar voor gebruikers als gevolg van deze migratie.

De rechtse Amerikaanse senator Ted Cruz heeft nogmaals het gebruik van cryptocurrencies zoals Bitcoin als een belangrijk hulpmiddel geschetst na de afhandeling van protesten in Canada. De senator is van mening dat censuur door de overheid en buitensporig bereik crypto een natuurlijke keuze maken voor demonstranten over de hele wereld. Dezelfde senator promootte echter niet de digitale valutasector toen deze tijdens het presidentschap van Donald Trump tegen de president werd gebruikt. Dit betekent dat hij alleen digitale valuta in de buurt wil hebben als er protesten zijn ten gunste van zijn politieke ideologie.

Bitcoin koers stabiel op $ 39.000

Bitcoin had over het algemeen een stabiele laatste 24 uur, aangezien de koers ernaar uitzag zijn herstel te verstevigen en richting de weerstand van $ 40k te bewegen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $38k. Het begon rond middernacht te stijgen en bereikte net voor 02.00 uur 's nachts een maximale waardering van $ 40,5k. De stieren konden echter niet verder naar boven komen en gingen langzaam terug naar ongeveer $ 39k en zijn daar sindsdien grotendeels gebleven.

Bitcoin heeft grote kracht getoond om de Oekraïense oorlog van zich af te schudden als een grote beïnvloeder van de koers en kijkt nu terug op zijn herstel. De weerstand van $ 40k is op dit moment echter nog steeds sterk en is niet al te goed uitgedaagd door de stieren. Ze kijken nu naar het begin van de volgende maand als een mogelijke startplaats.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 835 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,25.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins laten gemengd herstel zien

Na een dag of twee van verliezen en een duizelingwekkend herstel, namen altcoins eerder vandaag een vlucht en boekten wat winst. Grote winnaars waren Ripple (XRP, 4%), Terra (LUNA, 12%), Avalanche (AVAX, 8%), Polkadot (DOT 14,5% en Cosmos (ATOM 15%).

Cosmos koers grafiek 

In ander nieuws….

Europees Parlement stelt crypto-stemming uit vanwege Proof of Work

Het regerende Europese parlement heeft opnieuw een stemming over crypto-wetgeving in de regio uitgesteld nadat het geen overeenstemming had bereikt over de Proof of Work-netwerken. Het primaire systeem is Bitcoin en het parlement is opnieuw onzeker over hoe verder te gaan met betrekking tot de leidende cryptovaluta.

De nieuwe wetgeving heet Markets in Crypto Act (MiCA) en wordt al geruime tijd overwogen. Maar aangezien Bitcoin de belangrijkste focus is, wil het parlement meer duidelijkheid over hoe verder te gaan met energie-intensieve processen zoals PoW voordat het er met een stemming over beslist.

De meeste grote blockchain-netwerken zijn gemigreerd van het oorspronkelijke raamwerk van BTC dat werd aangedreven door PoW, naar meer energiezuinige methoden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram