Bitcoin stijgt naar $ 41k en overtreft daarmee de totale uitstaande hoeveelheid Russische roebel

 

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag boven de belangrijkste weerstand naar $ 41k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie brak op het juiste moment, aan het einde van de maand, los van zijn bearish ketenen. Nu kunnen de bulls misschien de kans grijpen en begin maart een push omhoog in gang zetten. Altcoins aan de andere kant hadden een gemengde dag, maar de meesten rapporteerden een behoorlijk herstel. Daarover later meer.

Ander nieuws, met de laatste daling van de waarde van de Russische roebel en de stijging van de Bitcoin koers, heeft Bitcoin nu de totale uitstaande hoeveelheid Russische roebel ingehaald wat betreft marktkapitalisatie. De centrale bank van de Russische staat had een oplage van $628 miljard aan roebels gerapporteerd en Bitcoin zit nu ruim boven dat bedrag met een waardering van $785 miljard op het moment van schrijven. Dit is niet de eerste keer dat de cryptocurrency snel boven de roebel is gestegen, maar nu, zelfs in een tamelijk tamme cryptomarkt, staat Bitcoin er ruim boven.

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat zij Russische banken zal afsluiten van grensoverschrijdende SWIFT-betalingen naarmate de weerslag van de Oekraïense invasie voortduurt. Het is echter nog onduidelijk of het land al dan niet volledig wordt geblokkeerd voor het SWIFT-betalingssysteem. Daarover later meer.

eBay-CEO Jamie Lannone heeft verklaard dat de e-commercegigant snel crypto-betalingsopties op zijn platform zal inschakelen. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview met The Street. Lannone verklaarde ook dat het bedrijf al een tijdje bezig was om deze betalingen te integreren. Een officiële aankondiging wordt binnen enkele dagen verwacht op de jaarlijkse investeerdersvergadering.

Een interessante wending is dat een rapport suggereert dat de koolstofvoetafdruk van Bitcoin met 17% is toegenomen sinds mei 2021, toen China mijnbouw in zijn rechtsgebied volledig verbood. Het onderzoek gepubliceerd op Joule stelt dat de Chinese mijnbouw meer gericht was op hernieuwbare energie, vooral op hydro-elektriciteit, dan wat de miners nu in andere delen van de wereld krijgen.

De regering van Zuid-Korea wil meer dan $ 187 miljoen investeren in een nieuw nationaal metaverse-project. De staat hoopt dat het initiatief energie zal blazen in de opkomende sector en investeringen en economische groei zal aantrekken.

Het aantal Bitcoin-adressen die BTC bevatten heeft een nieuw record bereikt van 40 miljoen. Dit is het hoogste ooit op het Bitcoin-netwerk volgens de analysewebsite Glassnode. Het werkelijke aantal crypto-gebruikers is echter veel meer dan 40 miljoen, omdat veel beleggers afhankelijk zijn van gecentraliseerde exchanges waar ze hun eigen portemonnee hebben met bulkcrypto erin.

Bitcoin stijgt boven $ 41k

Bitcoin handelt momenteel boven $ 41k op het moment van schrijven. De cryptocurrency is op tijd hersteld om maart met een knal te beginnen, maar het valt nog te bezien wat er in de markt gebeurt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 37,8k. Het schommelde lange tijd rond die waardering. Maar plotseling om 15:15 uur in de middag begon de cryptocurrency aanzienlijk te stijgen. Het lukte om boven $ 40k uit te breken en nu staat het  ruim boven $ 41.5k op het moment van schrijven.

In de toekomst kunnen we groot vuurwerk verwachten voor de cryptocurrency, althans voor een korte tijd in de nabije toekomst. Het begin van een maand brengt ofwel bullish of bearish tendensen met zich mee en maart zou zomaar eens bullish kunnen wordenna de malaide van de afgelopen maanden. De beren kunnen echter nog steeds in actie komen en het feest bederven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 787 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,5%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken gemengde winsten

Andere cryptocurrencies boekten het hele weekend wat gemengde winsten. De grote winnaars waren Terra (LUNA, 15%), Cardano (ADA, 10%), Solana (SOL, 15%) en Avalanche (AVAX, 12%). Ze boekten allemaal grotere winsten dan die van Bitcoin (BTC, 9,7%).

AVAX koers grafiek 

In ander nieuws….

Cryptocurrency onder focus in oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Bitcoin en digitale valuta staan ​​steeds meer centraal in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Oekraïne heeft op dit moment misschien het beste van twee werelden, aangezien zowel fiat- als cryptodonaties blijven binnenkomen. Rusland daarentegen staat op het punt te worden afgesloten van het SWIFT-betalingssysteem.

Er zijn ook berichten dat de Russische centrale bank op zoek is naar een eigen rivaliserend betalingssysteem, maar dat dat waarschijnlijk niet veel steun zal krijgen van de landen over de hele wereld. Oekraïne daarentegen profiteert van zowel het SWIFT-betalingssysteem als cryptocurrencies, waarbij het de laatste pas in het weekend begon te accepteren en alleen voor oorlogsdonaties. Voor meer dan $ 40 miljoen aan getraceerde cryptodonaties hebben al hun weg naar Oekraïne gevonden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram