Voormalig Prudential CEO George Ball adsiveert om Bitcoin te kopen

 bitcoin vs geld

 

Voormalig Prudential Financial CEO, George Ball, adviseert rijkere investeerders om bitcoin te kopen. Waarom raad hij dit aan? Hij stelt dat dit de enige troef is voor beleggers die niet door de overheid kan worden ondermijnd. Ball maakte de opmerkingen tijdens het bespreken van aanpassingen die beleggers moeten maken aan hun portefeuilles.

Wantrouwen jegens de overheid

Ball denkt dat overheden steeds meer grip proberen te krijgen op de markten die voor normale beleggers beschikbaar zijn. Ball gelooft dat beleggers op zoek zijn naar iets nieuws. Hij denkt dat het tijd is voor een verandering op de markt en dat dit de beste tijd is om de beleggingsportefeuilles aan te passen voordat het te laat is. In een interview vertelde Ball als volgt waarom hij denkt dat Bitcoin de beste optie is om toe te voegen aan je portfolio:

 

Ik heb dit nog nooit eerder gezegd. Ik ben altijd een blockchain, cryptocurrency en bitcoin tegenstander geweest. Maar als je nu kijkt, kan de overheid de markten niet eeuwig stimuleren. De liquiditeitsvloed komt op een gegeven moment op een eind.”

 

Dit laat zien dat Ball een hele draai heeft gemaakt en dat hij inmiddels echt anders tegenover de stijging van de Bitcoin koers staat.

Aflopen van de Coronacrisis hulpprogramma’s

Wanneer de huidige overheidshulpprogramma’s voor de Coronacrisis aflopen, moet het door de overheid geleende geld worden terugbetaald. Daarom is de kritische vraag volgens Ball, hoe de overheid deze terugbetaling gaat financieren.

 

"Gaan ze de belastingen zo hoog maken of gaan ze weer geld drukken? Als zij geld drukken kunnen de Treasury Inflation-Protected Securities (TIPS) niet meer werken en aanzienlijk gaan dalen. Geconfronteerd met dit potentiële resultaat, zal de zeer rijke investeerder waarschijnlijk aan bitcoin of iets dergelijks denken als alternatief.”

 

Ball maakt verder korte metten met het idee dat beleggers Bitcoin zouden kopen om hun belastingverplichtingen te vermijden of te verminderen. Hij zegt dat de belangrijkste zorg van een belegger de bescherming van zijn vermogen is tegen een onvermijdelijke golf van nieuw gecreëerd geld die een munt waardeloos maakt. Deze vrees is niet helemaal onterecht aangezien de geschiedenis heeft geleerd dat het op grote schaal creëren van nieuw geld kan leiden tot hyperinflatie. Dit is o.a. gebeurd in Duitsland na de Eerste Wereldoorlog.

 

 

 

Bitcoin koers licht onder druk door stijgende Amerikaanse dollar

Bitcoin koers licht onder druk door stijgende Amerikaanse dollar

dinsdag, 26 september 2023 16:41

De Bitcoin koers beweegt momenteel tussen $26k en 26,45k, na een relatief rustig weekend . De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie glijdt terug naar defensieve posities, nadat verdere...

Plan B voorspelt Bitcoin koers tussen $100.000 en $1 miljoen in 2025

Plan B voorspelt Bitcoin koers tussen $100.000 en $1 miljoen in 2025

dinsdag, 26 september 2023 11:14

  De Bitcoin koers weet beleggers nog niet echt te inspireren. De laatste tijd is het of stabiel, of het daalt langzaam en dat is natuurlijk niet wat je als crypto-belegger wil zien. Er zijn echter...

Bitcoin koers ongekend stabiel en wordt Coinbase te machtig?

Bitcoin koers ongekend stabiel en wordt Coinbase te machtig?

zondag, 24 september 2023 10:43

  De Bitcoin koers is de afgelopen dagen weer een toonbeeld van stabilteit, maar of dat nou zo positief is, is de vraag. De meeste Bitcoin bezitters zitten daarvoor immers niet in BTC, maar voor de...