Skip to main content

Bitcoin nieuws

Opluchting bij crypto-beleggers - Bitcoin stijgt naar $ 44.000

Bitcoin koers omhoog 

De Bitcoin koers steeg vandaag sterk om rond de $44k te komen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie zet zijn rally van maart voort, maar staat nu voor een zware uitdaging om de weerstand van $ 45k te overwinnen. Altcoins reageerden daarentegen traag op de terugvorderingen van Bitcoin, maar proberen nu de belangrijkste cryptocurrency in te halen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is er niet in geslaagd de voortvluchtige Satish Kumbhani van het beroemde BitConnect-ponzi-schema te lokaliseren. Daarover later meer.

De regering van Oekraïne is, naast een groot aantal andere cryptocurrencies, begonnen met het accepteren van Polkadot (DOT)-donaties voor de oorlogsinspanningen. De mede-oprichter van de 11e grootste digitale valuta ter wereld heeft ook $ 5,8 miljoen aan DOT-tokens bijgedragen om Oekraïne bij z’n strijd te helpen. Zo kwam hij de belofte na die hij een paar dagen geleden had gedaan.

De installatie van Bitcoin-geldautomaten over de hele wereld is in het eerste kwartaal van 2022 vertraagd. Dit kan een vertraging van de BTC-geldautomaatsector betekenen, aangezien het de eerste keer in de afgelopen jaren is dat het aantal installaties terugloopt. In de eerste twee maanden werden ongeveer 1817 geldautomaten geïnstalleerd, terwijl vorig jaar in dezelfde periode maar liefst 2435 nieuwe geldautomaten werden geplaatst.

De Britse topuniversiteit Cambridge heeft in samenwerking met IMF en BIS een nieuw crypto-onderzoeksproject gelanceerd. Het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) heeft de digitale valutasector geïdentificeerd als degene die de wereldwijde betalingssystemen het meest heeft verstoord en zal de overheid waarschijnlijk helpen bij het bedenken van geschikte regelgeving om deze te controleren.

Twee grote Europese voetbalclubs FC Barcelona en AS Roma zagen hun fantokens in waarde stijgen nadat moederbedrijf Socios zelf een nieuwe deal aankondigde met de UEFA. De samenwerking met de UEFA betreft NFT's en andere inwisselbare digitale beloningen. Deze toenemende trend van tokens voor voetbalfans is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt en zal in de nabije toekomst waarschijnlijk verder groeien.

De Israëlische autoriteiten hebben beslag gelegd op crypto-exchangesrekeningen die verbonden zijn met de Palestijnse militante organisatie Hamas. Volgens de aantijgingen van Israël werden de rekeningen gebruikt om de militaire activiteiten van Hamas te financieren. Hoewel deze stap is gezet, zal het moeilijk zijn om verdere digitale valutatransacties te controleren, vooral als er privéportefeuilles voor worden gebruikt.

De Bitcoin koers stijgt naar $ 44k

Bitcoin steeg eerder vandaag sterk tot $44k, aangezien de koers bijna volledig herstelde van de dieptepunten van vorige maand.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 41,3k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond middernacht aanzienlijk begon te stijgen. De koers ging boven $ 43k en is daar sindsdien gebleven. Bitcoin plaatste om 14.10 uur een hoogste punt in een aantal weken van $ 44,8k, maar is sindsdien weer gecorrigeerd naar $ 44k op het moment van schrijven.

Bitcoin heeft karakter getoond door uit de crisis van half februari te komen. Nu is echter de echte test voor de digitale valuta. De weerstand van $45k doemt op. De cryptocurrency verwierp afgelopen februari verschillende pogingen om erboven te gaan. Als deze weerstand wordt doorbroken, zullen de deuren wijd openstaan ​​voor een verdere rally naar minimaal $ 50k. De beren zullen uiteraard nog een poging wagen om een spaak in het wiel te steken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 831 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 43,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies boekten wat winst, vooral in de tweede helft van de dag nadat ze eerder achterop waren geraakt. Grote winnaars waren Binance Coin (BNB, 6%), Terra (LUNA, 8,5%), Avalanche (AVAX, 7,5%), Polkadot (DOT, 5,5%), Shiba Inu (SHIBA, 8%) en Polygon (MATIC, 5 %).

Terra koers grafiek 

In ander nieuws……

SEC kan de oprichter van Ponzi Scheme niet vinden

Satish Kumbhani, een mega-fraudeur die investeerders voor meer dan $ 2,4 miljard heeft opgelicht via de beruchte BitConnect frauduleuze cryptocurrency, is nergens te vinden. De BitConnect-zwendel is het grootste ponzi-schema dat uit de digitale valutasector komt. De rechtbank heeft Kumbhani en zijn medewerkers schuldig bevonden aan fraude en heeft hen tot lange gevangenisstraffen veroordeeld.

De voormalige oprichter van de zwendel is nu ondergronds en de SEC probeert het woord te verspreiden om hem te vinden. Het bureau gelooft dat hij naar een ander land is gevlucht nadat hij investeerders voor meer dan $ 2 miljard heeft opgelicht met de BitConnect-zwendel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram