Nieuw record aantal Bitcoin-adressen met een positief saldo en Bitcoin-handelsvolume in Rusland stijgt terwijl de roebel daalt

Russische Roebel en Bitcoin 

Bitcoin-adressen met een positief saldo hebben een nieuw record geregistreerd, wat aangeeft dat meer mensen vertrouwen hebben in de toonaangevende cryptocurrency. Uit on-chain data blijkt ook dat de adressen minder uitgaande transacties hebben.

Volgens Glassnode, een blockchain-analyseplatform, bereikte de "hoeveelheid [BTC], laatst actief de afgelopen 3y-5y (1d MA) net een 4-jaars hoogtepunt van 2.864.876.451 BTC."

Tussen 2019 en medio 2021 stegen de portefeuilles met wat BTC snel, maar stagneerden daarna op ongeveer 35 miljoen adressen. Maar de groei is sinds het begin van het jaar weer gestegen en heeft een nieuw record bereikt met meer dan 40,2 miljoen niet-nul BTC-adressen.

 

De stijging van het aanbod van Bitcoin, die voor het laatst werd waargenomen in 2017, valt samen met de crypto-bull-markt van 2018. Volgens Glassnode hebben meer dan 800.000 BTC-adressen met een positief saldo meer dan één Bitcoin, cijfers die tien maanden geleden voor het laatst werden gezien.

Begin deze maand gaf FSInsight, een onderzoeksbureau, aan dat ongeveer 75 procent van het circulerende aanbod van BTC lange tijd stationair was.

Het aanhoudende conflict tussen Rusland en Oekraïne en de protesten van het Vrijheidskonvooi in Canada hebben het censuur-weerstandsaspect van de toonaangevende cryptocurrency naar voren gebracht. Rapporten geven aan dat sommige Canadezen BTC hebben omarmd om hun geld uit de controle van de overheid te halen.

Roebel-Bitcoin-transacties bereiken niveaus voor het laatst gezien in mei

In Oekraïne laten recente rapporten zien dat het aantal Bitcoin-kopers hoger is dan degenen die bereid zijn te verkopen. De regering van het land legde limieten op voor opnames van bankrekeningen.

Naarmate BTC-portefeuilles met een niet-nul-saldo toenemen, stromen Russen massaal naar Bitcoin. Het handelsvolume met betrekking tot de leidende cryptocurrency en de Russische roebel (RUB) klokte hoogtepunten die voor het laatst in mei vorig jaar werden gezien.

 

Volgens Kaiko, een crypto-onderzoeksplatform, werd eind vorige week Bitcoin ter waarde van bijna 1,5 miljard roebel verhandeld.

Het grootste deel van de handel werd geregistreerd op Binance. Een leidinggevende van het onderzoeksbureau vertelde Coindesk dat BTC-transacties met de Oekraïense fiat-valuta, hryvnia, toenamen maar nooit het "oktoberniveau" overtroffen. Oekraïners kunnen alleen BTC verhandelen met hun lokale valuta op LocalBitcoin en Binance.

De Europese Unie en de Verenigde Staten kondigen sancties aan tegen Rusland

De leidinggevende voegde eraan toe dat Oekraïners en Russen ook richting Tether (USDT) draaiden, de leidende stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar in een verhouding van 1:1. Uit beschikbare gegevens blijkt dat de in roebel uitgedrukte USDT-transacties donderdag 1,3 Russische roebel waard waren, volumes die acht maanden geleden voor het laatst werden gezien.

De stijging van roebel-crypto-transacties kwam toen Russen anticipeerden op dreigende economische en andere sancties van degenen die zich verzetten tegen de aanval van Poetin op Oekraïne.

Vorige week verloor de roebel acht procent aan waarde om een ​​wisselkoers van 90 RUB per USD te noteren. Volgens gegevens van Bloomberg is de Russische fiat-valuta sindsdien tot nu toe met ongeveer 28 procent gekelderd.

In het weekend kondigden degenen die solidair waren met Oekraïne een reeks maatregelen tegen Rusland aan. De VS, de Europese Unie en anderen hebben bijvoorbeeld Russische financiële instellingen uitgesloten van het gebruik van SWIFT, een wereldwijd interbancair berichtensysteem. De EU verbood zelfs transacties waarbij de Russische centrale bank betrokken was.

Eerder vandaag reageerde Vladimir Poetin, de Russische president, op de sancties door zijn nucleaire afschrikkingsafdeling op scherp te zetten. Volgens Bloomberg heeft "de centrale bank van Rusland brokers opgedragen om de verkoop van effecten door buitenlanders tijdelijk te blokkeren."

Oekraïne doet een beroep op crypto-bezitters voor donaties

Dmitry Medvedev, een voormalige Russische president, heeft aangegeven dat Rusland kan reageren door fondsen en activa van niet-Russische individuen en bedrijven in beslag te nemen.

Volgens de voormalige Russische president zou zijn land moeten overwegen om "de eigendommen van degenen die in onvriendelijke jurisdicties zijn geregistreerd" te nationaliseren. Medvedev merkte op dat de sancties "niets zullen veranderen".

De vice-premier van Oekraïne, Mykhailo Fedorov, heeft crypto-exchanges gevraagd om transacties die verband houden met Russische wallets te beperken. In een tweet voegde Fedorov eraan toe dat "het van cruciaal belang is om niet alleen de adressen te bevriezen die verband houden met Russische en Wit-Russische politici, maar ook om gewone gebruikers te saboteren."

De cryptogemeenschap helpt Oekraïne door middel van cryptodonaties en door de aankoop van niet-vervangbare tokens (NFT's) van Oekraïense digitale artiesten.

Op zaterdag heeft de Oekraïense regering BTC-, USDT- en Ethereum (ETH)-adressen verstrekt voor donaties. Op het moment van schrijven had de Bitcoin-portemonnee in totaal 119,59 BTC's ontvangen en had een saldo van 14,94 BTC's.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram