Bitcoin koers stabiel op $ 43,5k en weer een hedgefondsmiljardair geeft toe dat hij ongelijk had over Bitcoin

 

Bitcoin handelt momenteel gestaag net onder $44k, aangezien de markten vandaag een adempauze namen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bracht een groot deel van de tweede helft van vorige maand onder de $ 40k door, maar is begin maart sterk hersteld. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, afgezien van een paar uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: De zoveelste hedgefondsmiljardair heeft openlijk toegegeven dat hij ongelijk had over Bitcoin en digitale valuta in het algemeen. Hij legt nu de basis voor zijn grote investeringsfonds om de digitale valutascène te betreden. Daarover later meer.

De voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve en enkele congresleden gebruiken de oorlog tussen Rusland en Oekraïne als voorwendsel om wetgeving in te voeren tegen cryptocurrencies in de VS. Jerome Powell, het huidige hoofd van de FED, is van mening dat Rusland digitale valuta in zijn voordeel zou kunnen gebruiken om uitgebreide westerse sancties tegen zijn economie te omzeilen. Veel van deze beperkingen werden aan het land opgelegd na de agressie tegen Oekraïne. Op dit moment is er echter geen consensus over hoe hiermee om te gaan.

Deskundigen hebben echter de bewering verworpen dat Rusland de cryptosector zou kunnen gebruiken om sancties op een veel groter niveau te omzeilen. Jake Chervinsky van de Blockchain Association is van mening dat de schaal van natiestaten te groot is en dat geen enkel land momenteel kan vertrouwen op digitale valuta alleen voor al zijn online transacties.

Hackers hebben een manier gevonden om het ware potentieel van de nieuwe Nvidia GeForce te ontsluiten en verkopen deze nu online. Er werd een hash-limiet op de grafische kaart geplaatst door het bedrijf, door een wijziging in softwarestuurprogramma's, nadat gamers klaagden dat ze de kaarten niet konden bemachtigen vanwege de overmatige vraag van crypto-miners. Het lijkt er echter op dat er nu een manier is om die update te omzeilen en dit is nu openlijk beschikbaar op het dark web.

De Europese Unie heeft aangekondigd dat het de toegang tot meer dan 7 Russische banken zal afsluiten via het SWIFT-betalingssysteem. Het blok heeft zijn inspanningen opgevoerd om Rusland verantwoordelijk te houden en te straffen met sancties. Onder degenen die in deze nieuwste reeks cancties zijn opgenomen, zijn VTB Bank, Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank, Bank Rossiya, Sovcombank en VEB.

Volgens een recent onderzoek neemt de interesse van vrouwen in de cryptosector over de hele wereld toe, maar desondanks blijft de kenniskloof bestaan. Een gedetailleerde studie van de reacties van meer dan 1031 vrouwen uit de VS toonde deze trend aan. Uit het onderzoek blijkt dat van de vrouwen (18-64 jaar) ongeveer 92% van hen heeft gehoord van crypto en 24% er al wat van bezit. Maar aan de andere kant vindt 80% van hen het nog steeds moeilijk te begrijpen en 72% vindt het te riskant.

NFT’s verzamelen is de nieuwste rage over de hele wereld met beroemdheden als Snoop Dogg en ondernemer Gary Vaynerchuck die samen voor $ 95 miljoen aan digitale verzamelobjecten bezitten. De eerste staat bekend als een fervent NFT-verzamelaar en heeft naar verluidt de grootste collectie in de entertainmentindustrie.

Bitcoin koers op $ 43.500

Bitcoin noteert momenteel rond de $ 43,5k op het moment van schrijven en zag vandaag niet veel prijsbewegingen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $44k. Het handelde de rest van de dag grotendeels zijwaarts, met uitzondering van een kleine piek die om 15.00 uur begon, waardoor de koers een hoogte van $45,1k bereikte. Bitcoin kon zichzelf echter niet op dit niveau houden en handelt nu iets onder $44k na wat waarde te hebben verloren.

Terwijl het plotselinge herstel van Bitcoin de stemming onder cryptobeleggers heeft verbeterd, is het belangrijk op te merken dat het nog geen gelopen race is en dat de koers zo snel mogelijk boven $ 45k moet worden gebracht. Anders gaat het momentum verloren en kunnen de beren in de tweede helft van de maand een comeback maken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 829 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven grotendeels stabiel, afgezien van een paar verliezers. Ze omvatten Avalanche (AVAX, -4%), Shiba Inu (SHIB, -5%) en Cardano (ADA, -3%). De rest van de markt meldde over het algemeen weinig veranderingen.

AVAX koers grafiek 

In ander nieuws….

Hedge Fund miljardair geeft toe dat hij het mis had over Bitcoin

Hedgefonds-miljardair en investeerder Ken Griffin heeft verklaard dat hij ongelijk had over Bitcoin en de crypto-sector in het algemeen. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent Bloomberg-interview met David Rubenstein.

Griffin had, net als veel onverstandige hedgefonds-miljardairs, de jeugd geadviseerd om weg te blijven van de digitale valutasector. Hij geloofde ook dat er geen behoefte was aan cryptocurrencies. Maar nu is hij van gedachten veranderd en zei hij dat cryptocurrency het succesverhaal van de afgelopen 15 jaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram