De Bitcoin koers zakt iets naar $ 42k, nadat een beweging boven $ 45k wederom mislukt

 

Bitcoin had eerder vandaag een licht bearish dag toen de koers rond de tijd van publiceren terugkeerde naar ongeveer $ 42k. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie wil boven de belangrijke weerstand van $45k komen, maar het blijkt een harde noot om te kraken. Altcoins boekten ook lichte pullbacks toen BTC zuidwaarts ging.

In ander nieuws staat de rol van crypto en decentralisatie in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne opnieuw in de schijnwerpers. In tegenstelling tot wat sommige delen van de media beweren, helpen cryptocurrencies in veel gevallen Oekraïne en niet Rusland. Daarover later meer.

De Britse financiële waakhond Financial Conduct Authority (FCA) is een onderzoek gestart naar 50 niet-geregistreerde cryptobedrijven die in het land actief zijn. De stap wordt gezien als een grotere inspanning om hard op te treden tegen niet-gereguleerde crypto-bedrijven in een poging om de sector in de boeken van de overheid te krijgen.

De kleine Zwitserse stad Lugano heeft haar burgers toegestaan ​​om belasting te betalen in crypto met een partnerschap met USD Tether. Het uiteindelijke doel van de stadsbeheerder is om alle diensten en goederen te accepteren via crypto indien gewenst door de bewoners.

De NFT-markt is de afgelopen weken enigszins vertraagd. Het totale maandelijkse aantal kopers is in deze periode gedaald tot slechts 796.000. Dit is een forse daling ten opzichte van de record maandelijkse activiteit daarvoor.

Een groep medewerkers van ConsenSys heeft een rechtszaak aangespannen voor een audit van het bedrijf. Het project is nu miljarden waard en werd gestart door Ethereum-medeoprichter Joseph Lubin. Het is het belangrijkste bedrijf achter de op Ethereum gebaseerde wallet-serviceprovider MetaMask.

De regering van de staat New York is opnieuw in beweging om de blockchain-regelgeving op te voeren en heeft exchanges en andere bedrijven bevolen sancties op te leggen aan Russische individuen en organisaties die momenteel worden beperkt door de Amerikaanse overheid.

Een nieuw onderzoek van Dragonfly stelt dat Ethereum de MS-DOS van de blockchains kan worden als het in de nabije toekomst niet aanzienlijk verbetert. De studie toont aan dat de Solana-blockchain de meest veelbelovende was, omdat deze veel meer transacties kon verwerken dan het legacy Ethereum-netwerk. Ondanks deze beperkingen blijft Ethereum echter het voorkeursnetwerk voor de meeste slimme contracten en zelfs NFT's.

De Amerikaanse SEC doet opnieuw onderzoek naar de NFT-markt op mogelijke overtredingen van de effectenregelgeving. NFT-marktplaatsen zullen naar verwachting het nieuwste doelwit zijn in de volgende golf van digitale token-regelgeving vanwege het enorme aantal investeringen dat erin wordt gedaan.

Bitcoin koers zakt terug naar $42k

Bitcoin kreeg te maken met een lichte daling van de koers, doordat de stieren er opnieuw niet in slaagden om boven de belangrijkste weerstand van $ 45k te komen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 43,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het boven $ 44k kwam in bullish anticipatie. De koers kwam er echter niet overtuigend bovenuit. Terwijl sommige van de beurzen grotere winsten rapporteerden, zelfs tot $ 45k, moesten de bulls uiteindelijk terugvallen vanwege een gebrek aan vraag. Bitcoin daalde in de tweede helft van de dag en schommelt rond de $ 42k op het moment van schrijven.

De stieren slaagden er opnieuw niet in een significante beweging te maken en onmiddellijk kwamen de beren in actie en dwongen enkele verliezen af. De situatie voor Bitcoin blijft hetzelfde; het moet boven de $45k komen en dit binnen de komende dagen doen, anders zullen de beren weer in actie komen in de laatste 20 dagen van de maand, waardoor de eerdere winsten worden geneutraliseerd.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 800 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,89%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken enkele verliezen

Andere cryptocurrencies boekten in de loop van de dag ook enkele koersdalingen. Ethereum (ETH, -4%), Solana (SOL, -6%), Avalanche (AVAX, -6%), Polygon (MATIC, -4%) en Cronos (CRO, -4%) boekten allemaal grotere verliezen dan Bitcoin.

Solana koers grafiek 

In ander nieuws….

De rol van crypto in Russische agressie tegen Oekraïne wordt intenser

De rol van cryptocurrencies en decentralisatie is alleen maar toegenomen tijdens de laatste paar dagen van de aanhoudende Russische invasie van Oekraïne.

Een Oekraïense DAO heeft meer dan $ 6 miljoen opgehaald als hulp voor Oekraïense burgers. Russische burgers die actie voeren tegen de oorlog hebben hun hulpinspanningen opgevoerd om Oekraïners te helpen op een verrassende manier, ondanks het overweldigende optreden van de staat tegen hen, en de Dogecoin-gemeenschap heeft een aanzienlijke $ 53.000 opgehaald om het noodlijdende land te helpen .

Dus, ondanks de negatieve berichtgeving van sommige media, helpt de cryptosector Oekraïne eigenlijk door middel van directe hulp.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram