Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Staat Ripple (XRP) binnenkort weer in de top 5 van cryptocurrencies?

Cryptocurrency nieuws

De recente gebeurtenissen in Oekraïne stuurden schokgolven door alle markten van de wereld, en de cryptowereld was geen uitzondering. Bitcoin steeg tot meer dan $ 44.000, en talloze populaire altcoins hebben zijn koers gevolgd. Bijna alle alternatieve cryptocurrencies stegen in prijs, maar sommige wisten de concurrentie te overtreffen. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week!

De terugkeer van Ripple: wordt XRP binnenkort een top 5 cryptocurrency?

Toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission Ripple Labs Inc. Aanklaagde voor de verkoop van niet-geregistreerde effecten, waren veel crypto-investeerders ervan overtuigd dat dit het einde zou betekenen van de XRP-cryptocurrency. Het lijkt er echter op dat de pessimisten toch ongelijk hadden - de SEC-rechtszaak lijkt in het voordeel van Ripple te gaan en de XRP-koers begint zich serieus te herstellen.

Hoewel de rechtszaak al maanden aan de gang is, bevindt deze zich nog in de beginfase van feitenonderzoek. Volgens Ripple's advocaat Jeremy Hogan nadert die fase echter zijn einde.

Het meest interessante is dat Hogan een mogelijke datum heeft gedeeld waarop de rechtszaak zou kunnen eindigen. Volgens de advocaat zijn de juridische problemen van Ripple mogelijk al in april 2022 voorbij.

In het bijzonder zal Ripple een schikkingsgesprek voeren met de SEC en proberen de rechtszaak in onderling overleg te beëindigen. Juridisch gezien kan het schikkingsgesprek niet eerder plaatsvinden dan twee weken na het einde van het feitenonderzoek van het juridische proces. Met andere woorden, de problemen van Ripple kunnen twee weken na de vaststelling van de feiten eindigen, wat naar verwachting in de nabije toekomst zal gebeuren.

Natuurlijk is er ook een kans dat de SEC niet bereid zal zijn om overeenstemming te bereiken over een schikking. In dat geval wordt de rechtszaak voortgezet.

De markt is echter zeer optimistisch - in de afgelopen 7 weken is de Ripple koers met meer dan 20% gestegen. Momenteel is XRP de 6e grootste cryptocurrency op de markt en er is een serieuze kans dat Ripple in de nabije toekomst weer een van de top 5 munten zal worden op basis van marktkapitalisatie.

XRP koers grafiek 

Terra overtreft alle verwachtingen nu de LUNA-prijs omhoog schiet

Terra (LUNA) was zonder twijfel een van de best presterende altcoins van februari. Terwijl de meest populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) slechts met respectievelijk 12% en 9% stegen, is Terra met maar liefst 75% gestegen.

Het lijkt er echter op dat maart nog beter is voor LUNA. In de afgelopen 7 dagen steeg de Terra koers met bijna 80%, waardoor LUNA de 7e grootste cryptocurrency op de markt werd.

De belangrijkste reden voor de continu goede prestaties van LUNA lijkt de snelle groei van het Terra-ecosysteem te zijn. Terra breidt voortdurend uit en nieuwe opwindende aankondigingen maken crypto-investeerders erg optimistisch over de toekomst.

Onlangs heeft Terra een samenwerking aangekondigd met het ThorChain (RUNE) ecosysteem. De integratie zal een brug slaan tussen de Terra- en ThorChain-netwerken, waardoor de bruikbaarheid van beide projecten enorm wordt verbeterd.

De samenwerking tussen Terra en ThorChain zal LUNA-investeerders nieuwe handels- en stakingsmogelijkheden bieden. Het zal in de toekomst ook integraties met op Cosmos gebaseerde projecten veel gemakkelijker maken voor Terra, en Terra-gebruikers in staat stellen om ketenoverschrijdende interoperabiliteit te bieden met op privacy gerichte projecten zoals Monero en Haven.

Luna koers grafiek 

WAVES koers stijgt met meer dan 115%

Alle altcoins zijn deze week in prijs gestegen, maar sommige zijn erin geslaagd de concurrentie te overtreffen en hebben echt enorm succes geboekt. Waves (WAVES) is de afgelopen 7 dagen met 115% gestegen, waardoor het op de lijst van de 50 grootste munten op de markt is gekomen.

Waves is een project dat tot doel heeft een van de meest multifunctionele gedecentraliseerde netwerken ter wereld te creëren. Het belangrijkste doel van WAVES is om uitgebreide bruikbaarheid en interoperabiliteit tussen ketens te bieden aan het blockchain-ecosysteem.

De recente stijging van de WAVES koers wordt specifiek veroorzaakt door de aankondiging dat Waves zal werken aan het bouwen van de eerste volledig blockchain-agnostische metaverse ter wereld. Terwijl andere metaverse projecten zijn gebouwd met slechts één cryptocurrency in gedachten, wil WAVES een digitale wereld creëren waarin eigenaren van verschillende crypto-activa gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren en handelen.

WAVES koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram