Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin test opnieuw de $ 40k steun doordat nucleaire dreiging de markten drukt

 

Bitcoin test momenteel het belangrijke steunniveau van $ 40k opnieuw, omdat de markt opnieuw in het defensief ging. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had over het algemeen een bearish dag en volgde andere markten over de hele wereld die reageerden op het verontrustende nieuws uit de Oekraïne waarin een kernreactor in brand vloog te midden van een Russische aanval en nu in handen is van de binnenvallende troepen. Altcoins trokken zich in de loop van de dag ook terug. Daarover later meer.

Ander nieuws: Russen tarten de brute tactieken van de regering om hun uitgesproken mening tegen de oorlog te smoren. Daarover later meer.

De twee in Manchester gevestigde voetbalclubs City en United hebben hun rivaliteit verlegd naar de NFT/crypto-sector en gaan partnerschappen aan met bedrijven uit deze sector. Nadat Man United een deal met Tezos aankondigde, volgde Man City direct met een eigen samenwerking met OKx. Deze gezonde rivaliteit creëert nieuwe ruimte voor sportpartnerschappen met blockchain-bedrijven over de hele wereld.

Google-trendgegevens in 2022 laten zien dat de populariteit van de NFT- en metaverse sectoren sinds het begin van het jaar afneemt. Beide sectoren waren in de tweede helft van 2021 grote trends op de belangrijkste zoekmachine en de verwachting was dat ze dit in de toekomst zouden voortzetten. Het tegenovergestelde is echter gebeurd en de trends nemen juist af. Investeringen en nieuwe startups worden echter nog steeds nagestreefd in de sector en dat vertoont geen grote tekenen van teruggang.

Het Sandbox-metaverse-concept heeft 2 miljoen gebruikers bereikt en kijkt nu naar de volgende stap. Het heeft onlangs een enorm K-Pop-partnerschap aangekondigd en kijkt nu naar andere wegen.

Een wetsontwerp in New York krijgt steeds meer steun in de staat die Bitcoin-mijnbouw daar voor drie jaar aan banden legt. Nog twee parlementariërs hebben zich achter de maatregel geschaard en hij zal waarschijnlijk worden aangenomen als er meer steun komt. Het staatsmilieuagentschap is van plan een audit uit te voeren m.b.t. het energie-intensieve proces zodra een moratorium voor de komende jaren is ondertekend.

Uit een onderzoek blijkt dat meer dan 75% van de beleggers in opkomende markten over de hele wereld in crypto wil investeren. De gebruikers behoren voornamelijk tot de regio's Azië-Pacific en Latijns-Amerika.

Het grote NFT-platform OpenSea heeft zijn lijst met verboden landen bijgewerkt, wat opnieuw aanleiding geeft tot discussie over de decentralisatie ervan. De NFT-markt slaagde er niet in om gedecentraliseerd bestuur effectief te maken en bestraft nu mensen en adresseert uitgebreid en eenzijdig, wat serieuze vraagtekens zijn rond decentralisatieclaims.

De Dogecoin Foundation heeft eindelijk handelsmerken en logo's gekregen in de Europese Unie. Deze stap kan de meme-munt stimuleren, maar aan de andere kant ondergaat de hele sector een algemene bearmarkt, dus het kan moeilijk worden om er daadwerkelijk van te profiteren.

Bitcoin test steun van $ 40k

Bitcoin was eerder vandaag opnieuw in de verdediging. De cryptocurrency wordt geconfronteerd met de weerslag van investeerders die zich terugtrekken als gevolg van de angst op de markten m.b.t. de nucleaire crisis die in Oekraïne broeit.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $42k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het rond middernacht begon te dalen. Het ging door met het langzame bearish momentum gedurende de laatste 24 uur voordat de neerwaartse krachten momentum oppikten en het om 19:50 uur onder $40k brachten. Bitcoin handelt nu onder de belangrijkste steun op het moment van schrijven.

De Bitcoin prijsrally van eind februari lijkt van korte duur te zijn, aangezien de beren weer in het spel zijn. De markt was verslechterd vanwege het nieuws uit Oekraïne en de stieren zullen sterk moeten herstellen om weerstand te bieden aan een verdere beweging daaronder, misschien tot $ 35k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 750 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten ook verliezen. Ethereum (ETH, -6,5%), Solana (SOL, -6,5%), Polkadot (DOT, -7%), Cronos (CRO, -6%) en Cosmos (ATOM, -7,5%) boekten allemaal grotere verliezen dan die van Bitcoin.

Polkadot koers grafiek 

In ander nieuws…..

Russen blijven zich verzetten tegen het moederland

Een Russische staatsburger heeft onlangs haar paspoort verbrand en heeft een NFT van de video gemaakt. De NFT wordt nu live geveild en de opbrengst gaat naar fondsen die bedoeld zijn voor militaire en humanitaire hulp aan Oekraïne. Hoewel het veiliger voor haar is om te protesteren, aangezien ze in de VS woont, komen er berichten uit Rusland over duizenden burgers die werden opgepakt door de overheid vanwege protesten tegen de invasie in Oekraïne. Velen van hen gaan helaas een wrede toekomst tegemoet nu de laatste restjes vrijheid en democratie door Putin het land uit worden gejaagd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram