Bitcoin zweeft onder $ 40k en Russische centrale bank wil crypto-verbod

 

De Bitcoin koers bleef de afgelopen 24 uur onder de $40k, ondanks een late push om het boven dit belangrijke niveau te krijgen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had deze maand een half fatsoenlijke start, maar de beren hebben het nu teruggetrokken naar eerdere steunniveaus. Altcoins waren grotendeels stabiel gedurende een groot deel van de dag. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Russische centrale bank heeft opnieuw opgeroepen tot een volledig verbod op cryptocurrencies in het land, wat onbewust een boost geeft aan de Oekraïense zaak. De laatste wiens land een directe invasie van de eerste ondergaat, krijgt veel donaties met behulp van digitale valuta. Daarover later meer.

Een recent phishing-schandaal op het grote NFT-platform OpenSea toont een zwakte in het beveiligingssysteem aan waar alle dergelijke platforms voor moeten oppassen. De zwakte kwam aan het licht in een recente phishing-aanval die veel gebruikers in gevaar bracht en hackers konden er een aanzienlijk aantal NFT's door stelen. De saga begon toen OpenSea een nieuw slim contract startte en alle gebruikers verplichtte om de upgrade naar de nieuwe aanpak te starten. Dit was het moment waarop hackers zich bewust werden van deze maas in de beveiliging en nietsvermoedende gebruikers op het platform phishing-e-mails en sms-berichten stuurden die beweerden deel uit te maken van de upgrade. De gebruikers maakten de fout om op deze frauduleuze toenadering te reageren en verloren daarbij hun waardevolle NFT's. Dit maakte veel white hat-hackers sceptisch over het huidige systeem van platforms zoals OpenSea. Ze bevelen nu een verbeterd protocol aan, zoals de EIP 712, om een ​​veel veiliger mechanisme te garanderen.

De Amerikaanse staat Virginia heeft banken die in zijn rechtsgebied actief zijn toegestaan ​​om crypto-bewaardiensten aan te bieden. Deze beslissing is een van de eerste in het land en zal waarschijnlijk de aandacht van investeerders trekken. Virginia, Wyoming en tal van andere kleinere staten willen het belangrijkste cryptoknooppunt van het land worden en daar kapitaal aantrekken. De concurrentie tussen deze staten is echter hevig en ze geven veel voordelen weg aan cryptobedrijven en blockchain-initiatieven.

Bitcoin onder $40k

Bitcoin bleef het grootste deel van de dag onder de $ 40k. De cryptocurrency faalde eerder in de week tweemaal bij de weerstand van $45k en zoals verwacht moesten de bulls deze gemiste kans bekopen met een koersdaling.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 39.5k. Het zakte onmiddellijk naar $ 39k en probeert sindsdien te herstellen van dat niveau. Maar Bitcoin staat voor de moeilijke taak om weer boven de belangrijkste niveaus te komen. Het kwijnt nog steeds weg net onder het niveau van $ 40k op het moment van schrijven.

Bitcoin loopt het risico het momentum van een aantal dagen terug te verliezen vanwege de recente koersdalingen. Het digitale activum moet boven het niveau van $ 40k gaan en dan op de een of andere manier het momentum vinden om verder te gaan boven $ 45k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 750 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven aan het eind van de dag grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Ripple (XRP, 5%), Cardano (ADA, 3%), Polkadot (DOT, 4%) en Shiba Inu (SHIB, 4%) boekten allemaal lichte winsten.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws…..

Russische Centrale Bank pleit voor Crypto Ban

De Centrale Bank van de Russische Federatie is blijven lobbyen voor een volledig crypto-verbod in het land, tot grote vreugde van Oekraïne. Ook zij hebben opgeroepen om een ​​einde te maken aan het gebruik van cryptovaluta in Rusland en hebben crypto-exchanges gevraagd om hun activa in beslag te nemen.

De Russische centrale bank heeft lang het standpunt ingenomen dat digitale valuta illegaal zijn en niet in het land mogen worden gebruikt. Ze hebben de regering hier echter niet van kunnen overtuigen, omdat Rusland de thuisbasis was van enkele van de grootste crypto-miningbedrijven en andere nuttige blockchain / crypto-startups. De bank heeft echter haar lat hoger gelegd sinds het begin van de invasie in Oekraïne en doet nu harder dan ooit haar best om dit doel te bereiken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram