Bitcoin-rally koelt af naarmate de koers verder onder $ 39.000 daalt

Het sentiment op de cryptomarkt is de afgelopen dagen verslechterd en de verwachtingen over een Bitcoin-rally lijken verder af te koelen naarmate de koers verder daalt tot onder 39.000 dollar, na een verlies van meer dan 2 procent in de afgelopen 24 uur.

 Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op 38.283 US dollar. Sinds het begin van de week lieten de BTC-stieren een hernieuwde energie zien. Op woensdag bereikte de koers toppen van 45.000 USD.

De daling valt samen met een uitverkoop op de aandelenmarkt die is aangewakkerd door het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Op de beurs verloor de Nasdaq vrijdag twee procent. De Europese markt leed enkele van de grootste verliezen, waarbij de Duitse DAX bijna 4,5 procent verloor.

De verkoopdruk kan ook worden aangewakkerd door een aankondiging van de Amerikaanse president, Joe Biden, dat zijn land zal stoppen met het importeren van Russische olie.

Volgens Bitcoin-handelaren kan de daling een weekend voorspellen waarin de leidende crypto trending is in het oversold-gebied. Een analist merkte bijvoorbeeld op dat de Bitcoin koers aan het dalen is, terwijl de goudprijs stijgt als gevolg van "spanningen rond Oekraïne".

Ze voegden eraan toe dat de koers waarschijnlijk wel weer zal herstellen tot ongeveer 43.000 USD, hoewel de markt onstabiel is. De prijsdaling deed zich ook voor op de rest van de cryptomarkt, waardoor de totale marktkapitalisatie onder de 1,8 biljoen USD kwam.

Bitcoin koers grafiekBitcoin-mijnbedrijf verlaat Bitfury-rigs ondanks een pre-order ter waarde van $ 350 miljoen 

Cipher Mining, een Bitcoin-mijnbedrijf, heeft zijn eerdere plannen om mijnmachines te kopen van Bitfury, een fabrikant van BTC-mijnbouwmachines, opgegeven. Volgens de CEO van het bedrijf, Tyler Page, wil het bedrijf flexibel zijn in een snel veranderende industrie.

In een verklaring in oktober bij de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten, maakte Cipher Mining bekend dat het tussen de 28K en 56K BTC-rigs had gereserveerd ter waarde van 350 miljoen US dollar tegen een prijs van iets meer dan 6.000 US dollar per rig.

Page onthulde dat zijn bedrijf zich zal houden bij mijnbouwplatforms die zijn vervaardigd door Bitmain en MicroBT. De directeur verklaarde de beslissing en merkte op dat de huidige marktomstandigheden voor cryptocurrency "een premie op flexibiliteit rechtvaardigen".

Hoewel het bedrijf een daling van de hashrate voorspelt, sprak het vertrouwen uit om andere kansen te benutten. Door MicroBT en Bitmain BTC-mijnbouwinstallaties te omarmen, streeft Cipher Mining ernaar om de totale hashrate tegen het einde van dit jaar te verhogen tot 7,2 exahashs per seconde.

Het bedrijf heeft een contract getekend met Bitmain en MicroBT voor de aankoop van respectievelijk 60.000 en 27.000 rigs. Details geven aan dat het mijnbedrijf het gebruik van Bitfury-machines niet helemaal vermijdt en deze in de toekomst mogelijk alsnog zal kopen.

Cipher Mining runt een door wind aangedreven 40MW BTC-mijnbouwbedrijf

Volgens Page was hun contract met Bitfury "een zevenjarige overeenkomst" die het mijnbedrijf "het recht van eerste weigering op machines" toestond. Het geeft Cipher Mining ook een gunstige prijs. Volgens de CEO kan het bedrijf Bitfury Bitcoin-mijnmachines kopen als er een tekort is aan rigs.

De BTC-miner is van plan zijn hashrate te verhogen tot 1,9 exahashes per seconde als het in 2022 "aantrekkelijke [rig] prijzen" tegenkomt. De beslissing om Bitfury van zijn lijst met voorkeursleveranciers van BTC-rigs te schrappen, heeft zijn prijs per terahash met ongeveer 10 procent verhoogd .

In een presentatie gemaakt door Page tijdens een gesprek met investeerders, zei hij dat Bitcoin-mijnbouwbedrijven ongeveer 43 USD per terahash per seconde zullen uitgeven.

De presentatie onthulde ook dat het bedrijf een BTC-mijnbouwoperatie van 40 megawatt uitvoert die volledig wordt aangedreven door windenergie. Volgens de CEO is de faciliteit niet aangesloten op het net en heeft ze een overeenkomst gesloten met een windpark. De directeur onthulde ook dat het mijnbouwbedrijf een niet-bindende overeenkomst is aangegaan om een ​​200 megawatt BTC-mijnbouwbedrijf te bouwen.

De beslissing door Cipher Mining komt minder dan vijf maanden nadat Bitfury plannen aankondigde om naar de beurs te gaan. In oktober gaven rapporten aan dat de fabrikant van BTC-rigs ernaar streeft om enkele miljarden ponden op te halen met de beursgang.

BTC Mining-moeilijkheidsgraad daalt, maar zal naar verwachting stijgen tot 27,64 biljoen

De mijnbouw-moeilijkheidsgraad van Bitcoin is  voor het eerst gedaald in 2022, terwijl de hashrate hoog blijft. De moeilijkheidsgraad van BTC-mijnbouw daalde met ongeveer 1,49 procent.

Een daling van de moeilijkheidsgraad werd voor het laatst waargenomen in november. Prognoses geven aan dat de moeilijkheidsgraad waarschijnlijk met 1,18 procent zal stijgen om een ​​hoogtepunt van 27,64 biljoen te bereiken. Op het moment van schrijven stond de BTC-hashrate op 190,12 Exahashes per seconde.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram