Bitcoin stabiel op $ 38.000, terwijl instellingen hun crypto-posities vergroten

 

Bitcoin handelt momenteel op ongeveer $ 38k op het moment dat de cryptocurrency een langzaam, enigszins bearish weekend afrondde. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie voelde aan het begin van deze week goed aan, maar bevindt zich nu weer op onzekere niveaus nu de beren opnieuw in de aanval gingen. Altcoins boekten de afgelopen 24 uur lichte verliezen en gaan zelf een onzekere maandag in. Daarover later meer.

Ander nieuws: financiële instellingen voeren investeringen in de cryptosector op, ondanks de recente vertraging van de koers. Deze ontwikkeling werd versneld door de recente korting in de Grayscale Bitcoin Trust-investeringsoptie. Daarover later meer.

Een top-AI-bot die cryptohandel leert en advies naar gebruikers stuurt, is eindelijk tot een eenvoudige conclusie gekomen; beleggers zouden moeten HODLen en niet handelen. Het geavanceerde zelflerende computerprogramma is een van de meest geavanceerde die er is en verzamelt al geruime tijd gegevens en analyseert deze. Het belangrijkste gegevensvenster was hier tussen 2014-2021. Ondanks veel mogelijkheden om laag te kopen en hoog te verkopen, met potentiële winsten van meer dan 20.000%, kwam de bot toch tot deze conclusie; HODLing is beter dan handelen. Vasconcelos, een Portugese man, is de oprichter van dit AI-programma en het heet Aceita Bitcoin. Hij is nauw betrokken bij het promoten van Bitcoin-educatie en -bewustzijn over de hele wereld.

Hij zei:

“Het doel is dat de bot de hoogst mogelijke score haalt en de oefening is dat hij duizenden/miljoenen pogingen doet op die set gegevens, waardoor hij een 'mentaal' pad maakt van wanneer het het beste is om te kopen, het beste te verkopen, enz... Uiteindelijk concludeert de bot dat de beste zet is om zo snel mogelijk te kopen en nooit te verkopen!”

HODLing is al het hart en de ziel van Bitcoin en is al 13 jaar de steunpilaar van zijn bestaan. Nu volgen zelfs complexe AI-handelsprogramma's, die anders zouden moeten beweren, deze simplistische, maar beproefde benadering.

Terwijl NFT's, DeFi-tokens en zelfs Metaverse-tokens een klap krijgen ne de koersen afkoelen, luidt de cryptosector de opkomst van het nieuwste tokengenre in; sociale tokens. Veel van deze nieuwe digitale valuta's zijn eenvoudigweg utility-tokens en zijn niet ontworpen om te worden verhandeld, maar voor betrokkenheid van de gemeenschap en het reageren op fans. Deze tokens waren ooit obscuur en werden niet zo serieus genomen, maar ze zouden zomaar het volgende grote ding en een nieuwe trend kunnen worden die uit de sector komt en mogelijk zelfs de NFT- en DeFi-markten overtreft.

Bitcoin koers stabiel op $ 38k

Bitcoin had een grotendeels stabiele laatste 24 uur, doordat de koers vastzat door de beren. De cryptocurrency wil daarom de week in de komende uren eindigen in de bearish regio.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 39,4k. Het handelde zijwaarts rond deze waarde en boven $ 39k gedurende de volgende 12 uur of zo. Om 10.30 uur 's ochtends kreeg de koers echter een klap en zakte terug naar $ 38k. Dit bleek echter de laagste waardering te zijn die de crypto in deze periode zou hebben.

Bitcoin gaat nu de nieuwe week in onder bearish druk. Maandag zal belangrijk zijn om het toekomstige traject van de digitale valuta te bepalen. De bulls moeten het onmiddellijk boven $ 40k brengen en morgen een stap hoger maken om de trend te resetten en proberen wat ruimte voor zichzelf te maken. Ze zullen echter aanzienlijke hindernissen tegenkomen. De beren ruiken hun kans en kunnen de koers terugtrekken tot onder $38k als de stieren geen vooruitgang kunnen boeken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 740 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,15%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken lichte verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten in de loop van de dag lichte verliezen. Grote verliezers waren Terra (LUNA, -8%), Ripple (XRP, -2,5%), Cardano (ADA, -4,5%), Solana (SOL, -5,5%), Avalanche (AVAX, -6%), Shiba Inu (SHIB, -4%) en Cosmos (ATOM, -9,5%).

ATOM koers grafiek

In ander nieuws….

Instellingen verhogen hun investeringen in de crypto-sector

Financiële instellingen profiteren van de recente korting in een groot crypto-investeringsfonds en verhogen hun investeringen. Deze ontwikkeling kwam op gang nadat de korting van Grayscale Bitcoin Trust 30% bereikte.

Sinds de Bitcoin koers daalde van zijn hoogten in november 2021, ervaren we een gestage stijging van de netto-investeringen in GBTC. Dit aantal ligt wekelijks tussen de $ 10 miljoen en $ 120 miljoen. Er zijn ook geen grote verkopen geweest onder de GBTC-beleggers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram