Bitcoin worstelt om boven $ 38k te blijven en SEBA Bank stelt dat duidelijke regels nodig zijn voor crypto-groei

 

Bitcoin worstelt opnieuw en was de afgelopen 24 uur grotendeels veroordeeld tot een koers onder $ 39.000. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie heeft zijn bullish sentiment van begin maart grotendeels afgeworpen en staart nu opnieuw naar een verwachte bearish aanval. Altcoins hebben eerder vandaag ook wat waarde verloren. Daarover later meer.

Ander nieuws: een topfunctionaris van de SEBA-bank is van mening dat de cryptosector een duidelijke reeks voorschriften nodig heeft om de acceptatie verder te versnellen. Hij gaf deze opmerkingen tijdens een recent interview. Daarover later meer.

De belangrijkste financiële toezichthouder van het VK, de FCA, heeft opnieuw geprobeerd zijn macht te gebruiken om de registraties van cryptobedrijven in het land aan te pakken. De stap komt nadat de autoriteit het in Hong Kong gevestigde Binance Markets waarschuwde nadat de betalingstak een samenwerking met investeringsmaatschappij Eqonex aankondigde. De FCA herhaalde dat Binance Markets zich niet mocht bezighouden met bepaalde crypto-gerelateerde activiteiten in het Verenigd Koninkrijk zonder de noodzakelijke goedkeuringsrichtlijnen te volgen.

Bifinity is volgens Binance een nieuw cryptobetalingsinitiatief van het bedrijf. Na veel succes te hebben behaald in de crypto-exchangesector, wil Binance nu zijn positie versterken met een omvangrijk fiat-to-crypto-initiatief.

Het aantal BTC-walvissen neemt, volgens gegevens van Coinmetrics, opnieuw toe doordat rijke investeerders veel geld bleven inzetten op de cryptocurrency. Het aantal Bitcoin-adressen met minimaal 1.000 BTC steeg eind vorige maand tot 2.226. Ondanks de bearish vooringenomenheid van de markten, is het krachtige HODL-sentiment er nog steeds en zal het waarschijnlijk niet snel afnemen.

Het Amerikaanse veilinghuis Philips wil crypto accepteren voor toekomstige kunstveilingen. Het veilinghuis accepteert Bitcoin en Ethereum voor de laatste veiling met een zeldzaam schilderij van Jean-Michel Basquiat. De veiling vindt plaats op 18 mei, later dit jaar.

Top DeFi-oprichter en futurist Andre Cronje heeft de sector volledig verlaten na de slechte prestaties van zijn nieuwste initiatief. Cronje, die nauw betrokken was bij grote projecten zoals Fantom Foundation en Yearn.Finance, werd beschouwd als een fakkeldrager in de industrie. Maar nu hij de nieuwe prijecten verlaat, staat hun toekomst op het spel, samen met een groot deel van de DeFi-slagkracht. De sector is het afgelopen jaar naar de achtergrond verdrongen, waarbij NFT's en Metaverse-tokens in het licht van de schijnwerpers kwamen.

Bitcoin onder $39k

Bitcoin had over het algemeen een bearish dag aangezien de koers verankerd bleef onder de belangrijkste weerstandsniveaus. Maandag bracht niet de frisse energie die nodig was voor een bullish rally en dat zal de beren alleen maar kunnen aanmoedigen om opnieuw een zet te doen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers op ongeveer $ 38,8k. Het klom iets naar $39.2k rond middernacht, maar toen stortte het naar beneden tot $38.5k en handelde daar het grootste deel van de dag zijwaarts. Het dook ook verschillende keren onder de $38k, maar elke keer slaagden de bulls erin om verdere verliezen te stoppen. Vóór het ter perse gaan begon de koers licht te stijgen en klom halfhartig voor een korte periode naar ongeveer $ 39,5k. Het duurde echter niet lang of het was weer onder de $ 39k. Op het moment van schrijven handelt het iets onder $38k.

Bitcoin heeft zijn bullish sentiment van het begin van de maand grotendeels afgeworpen en ziet er nu weer steeds bearish uit. Nu de eerste tien dagen ten einde lopen, hebben de stieren een kleine kans om de zaak weer op te starten, maar het wordt steeds onwaarschijnlijker dat ze deze stap zullen zetten. De beren ruiken hier iets en kunnen in actie komen en de koers in no time naar de $ 35k-steun brengen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 722 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,21%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Altcoins boekten in de loop van de dag ook wat verliezen, ook al waren het er niet veel. Ethereum (ETH, -4%), Terra (LUNA, -3,5%), Solana (SOL, -4,5%), Polkadot (DOT, -3%), Dogecoin (DOGE, -3%), Shiba Inu (SHIB, -4,5%), Polygon (MATIC, -4,3%, Cronos (CRO, -4,4%) boekten allemaal grotere verliezen dan Bitcoin zelf.

Solana koers grafiek

In ander nieuws……

Duidelijke regelgeving zal de acceptatie van Bitcoin versnellen: SEBA Bank

Volgens Christian Borel, een vooraanstaande SEBA-bankfunctionaris, zijn duidelijke en beknopte regels nodig om verdere groei in de cryptosector te stimuleren. De ambtenaar werd gevraagd of regelgeving goed of slecht is voor de sector en hij antwoordde hierop.

Borel prees ook de cryptosector vanwege de prijsstijgingen en schaarste. Hij zei dat de digitale valuta een optie zou kunnen zijn in het licht van de lage rentetarieven en het lage rendement op investeringen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram