Bitcoin zit nog steeds vast op $ 39k terwijl de rol van vrouwen in crypto wordt gevierd

 

De Bitcoin koers zit nog steeds vast op $ 39k op het moment van schrijven, aangezien het opnieuw een langzame dag had zonder noemenswaardig prijsherstel. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie ziet een bearish pullback na een paar kortstondige winsten aan het begin van de maand. Altcoins aan de andere kant waren ook grotendeels stabiel en daar viel niet veel te melden. Daarover later meer.

Ander nieuws: de rol van vrouwen in de cryptosector wordt in de hele industrie gevierd ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag. Hoewel het waar is dat vrouwen in de bredere technische gemeenschap slecht vertegenwoordigd zijn en gendervooroordelen nog steeds veel voorkomen, biedt de cryptosector geweldige nieuwe kansen voor vrouwen over de hele wereld. Daarover later meer.

De Filippijnse regering nadert een proefoplossing voor de Central Bank Digital Currency (CBDC) voor het land. Onlangs werd door de Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), de centrale banktoezichthouder van het land, aangekondigd dat het een partnerschap was aangegaan met Alliance for Financial Inclusion voor een nieuw CBDC-project. Het nieuwe CBDC-project zal naar verwachting in de nabije toekomst de ruggengraat worden van de online betaalsector in het land.

De Thaise regering heeft volgens Reuters de 7% waardebelasting (btw) op cryptocurrencies in het land geschrapt. De Thaise regering had vorige maand al aangekondigd de kortstondige 15% Capital Gains Tax (CGT) op cryptocurrencies te beëindigen. Dit toont aan dat de cryptogemeenschap sterk is in het land en in staat is om agressieve belastingheffing te stoppen.

De Chinese politie heeft een crypto-mijnbouwinstallatie in het land opgerold en daarbij 190 mijnbouwmachines in beslag genomen. De inval werd uitgevoerd in de provincie Guangdong en de in beslag genomen machines hadden naar verluidt een waarde van 5 miljoen Yuan ($ 790k). China is doorgegaan met zijn anti-crypto beleid en behandelt de hele sector als een criminele activiteit. Dit heeft ertoe geleid dat het land een achterstand heeft opgelopen in deze cruciale industrie, aangezien het slechts enkele maanden geleden een wereldleider was in crypto-mining.

De leidende Zwitserse cryptobank Sygnum heeft een goedkeuring gekregen voor overzeese operaties in Singapore. Voorheen was de bank alleen bevoegd om vermogensbeheer-gerelateerde diensten te verlenen, maar nu zal haar horizon aanzienlijk worden uitgebreid.

Het Europees Parlement wil de beraadslaging over een nieuwe cryptowet voortzetten, mogelijk zonder de toegevoegde bepaling over Proof of Work (PoW) gerelateerde cryptocurrencies. De nieuwe wetgeving genaamd Markets in Crypto Assets (MiCA) staat al een tijdje ter discussie. Het bedenkt een raamwerk voor de werking van de digitale valuta. Eerder werd gemeld dat de relevante kerncommissie een bepaling zal toevoegen voor het beperken van Bitcoin vanwege de milieueffecten als een energie-intensief netwerk. Met deze stap wil de EU potentieel wereldwijde normen vaststellen voor het omgaan met de digitale valutasector.

Bitcoin koers stabiel op $ 39k

Bitcoin handelt momenteel op $39k op het moment van schrijven. De cryptocurrency staat voor de vierde dag in dit gebied en de handel is rond dit niveau vertraagd.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $38k. Het dook meteen iets onder dit belangrijke niveau naar $ 37. 2k, maar de stieren leverden verder geen terrein in, voor vandaag dan in ieder geval. De rest van de dag klom Bitcoin wat op in stukjes en beetjes en zweeft nu rond de $ 39k op het moment van schrijven.

Bitcoin wordt momenteel geconfronteerd met een trage markt met niet veel kopersactiviteit op de beurzen. Grote kopers hebben de afgelopen maanden inderdaad geld uitgegeven, maar dat vertaalt zich niet in prijsactie. Het begin van de maand, hoera, blijkt ook van korte duur te zijn en de beren zullen naar verwachting weer massaal terugkomen om de koers aan te vallen en terug te brengen naar $ 35k of lager.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 745 miljard en het aandeel in de procedure was 43,31%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven grotendeels stabiel terwijl de markten de hele tijd kalm bleven. Enkele verliezers waren Ripple (XRP, -1,8%) en Cardano (ADA, -2,5%), terwijl Terra (LUNA, 4%), Avalanche (AVAX, 3,5%), Polkadot (DOT, 3,5%) en Polygon (MATIC, 3%) wat terrein wonnen.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws….

Rol van vrouwen in crypto gevierd

Vandaag is het Internationale Vrouwendag en de rol van vrouwen in crypto werd over het hele spectrum gevierd. Speciale vermelding werd gegeven aan revolutionaire nieuwe projecten die vrouwen en de algemene massa hielpen.

Mama Bitcoin, een Senegalese Bitcoiner, haalde het nieuws toen Bleu Comme le Mer crypto accepteerde als betaling voor vissen. Ze leidt de strijd voor eerlijke behandeling van vrouwen in het West-Afrikaanse land en is trots op haar prestaties. Het percentage vrouwen dat geïnteresseerd is in de sector is dit jaar ook gestegen, maar helaas blijft crypto-educatie voor de massa nog ver weg.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram