Bitcoin stijgt snel naar $ 42k nadat Crypto-besluit van Biden is gelekt

 

Bitcoin overwon het recente bearish sentiment en steeg naar $ 42k. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie stond gisteren voor een bearish afgrond, maar maakte eerder vandaag een gezonde bullish beweging en kijkt nu weer naar de weerstand van $ 44k. Altcoins boekten ook winst, waarbij Terra (LUNA) nieuwe all-time highs bereikte. Daarover later meer.

Ander nieuws: een van de redenen die wordt gemeld voor de laatste stijging van de Bitcoin koers is dat het presidentiële uitvoeringsbevel dat binnenkort door Joe Biden zal worden ondertekend, naar de media is gelekt. Het was eenlgeheel tandeloos besluit, zonder echte bruikbare clausules. Dat inspireerde een korte rally van de digitale valuta.

Decentralized Finance (DeFi) wordt de laatste tijd geconfronteerd met grote hindernissen op het gebied van regelgeving. Ten eerste heeft BlockFi een boete van $ 100 miljoen gekregen voor het aanbieden van gedecentraliseerde financiële diensten aan gebruikers in meerdere landen. Nu gaat Crypto.com nog een stap verder en vraagt ​​​​het gebruikers om DeFi-gerelateerde leningen die ze van geldschieters hebben geleend terug te betalen via hun platform en hen geeft het hen slechts een week om dat te doen. Daarover later meer.

Crypto.com wil nu de NFT-sector betreden als een grote speler en heeft onlangs de NFT-collectie van Lebron James gedropt. De NFT's werden uitgezonden naar een select aantal van 5550 gebruikers die de recente Super Bowl-show hebben bekeken.

Cryptocurrency-donaties aan Oekraïne zijn tot op heden gestegen tot $ 108 miljoen, waarbij steeds meer bedragen worden verzonden. De stap volgt op het besluit van de regering in het land om donaties in crypto te starten.

Volgens een nieuwe aanvraag van de Securities and Exchange Commission (SEC) stellen Goldman Sachs en Galaxy Digital een lijst met klanten op voor deelname aan een gezamenlijk ETH-fonds. Galaxy Capital deed deze aanvraag en vermeldde Goldman Sachs als een van de ontvangers voor het doorverwijzen van klanten. Dit is dezelfde Goldman Sachs die de cryptosector een groot deel van zijn geschiedenis bekritiseert en het oplichterij noemt. Nu wil het een deel van de taart voor zichzelf.

Charles Hoskinson, de oprichter van het Cardano-cryptocurrency-project, ligt de laatste tijd onder vuur omdat hij naar verluidt zijn onderwijskwalificaties verkeerd had gerapporteerd. Hij beweerde dat hij was gestopt met het PhD-programma Getaltheorie, maar die bewering wordt nu onderzocht.

Anti-crypto-havik Elizabeth Warren wil de crypto-sector harder reguleren met haar nieuwe wetsvoorstel. De wetgeving zal exchanges dwingen om hun gegevens met regelgevers op een veel krachtigere manier te detailleren, inclusief overdrachten naar privé-portefeuilles.

Bitcoin koers stijgt naar $ 42.000

Bitcoin steeg eerder vandaag naar $42k, nadat de koers erin slaagde wat winst te behalen na een week van bearish pullbacks.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 38.5k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het na middernacht aan een geleidelijke stijging begon. Het bereikte $ 39,5k om 4 uur 's ochtends, maar stopte daar niet. Integendeel, het steeg onmiddellijk sterk om binnen enkele uren tot $ 41,5k te komen en is grotendeels rond die waardering gebleven. Het boekte later een 24-uurs hoogtepunt van $ 42,4k, maar kon niet verder meer omhoog. Op het moment van schrijven zweeft het rond het niveau van $42k.

Bitcoin wordt momenteel geconfronteerd met een soort heropleving na een bearish laatste 7 dagen, wat ertoe leidde dat de koers voor een groot deel van de tijd onder $ 39k werd verhandeld. Het onmiddellijke volgende doelwit voor de stieren is het sterke weerstandsniveau van $ 45k. De afgelopen weken is de koers zes keer van deze weerstand afgewezen. Het valt nog te bezien of de stieren sterk genoeg zijn om er dit keer wel bovenuit te breken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 794 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,17%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies boekten eerder op de dag ook wat winst, maar bleven grotendeels achter bij de waardestijging van Bitcoin. Alleen Terra (LUNA, 20%) en Cosmos (ATOM, 8,5%) boekten vergelijkbare winsten, terwijl een groot deel van de markt achterop bleef. LUNA bereikte nieuwe recordniveaus en staat nu op #7 in de grafieken net onder Ripple (XRP, 5%) zelf.

Terra koers grafiek 

In ander nieuws….

DeFi-programma's met regelgevingsproblemen

Zoals verwacht, bereiden de regeringen over de hele wereld zich voor om de dreiging van DeFi voor de lokale bankinstellingen het hoofd te bieden. Grote platforms worden beperkt en gebruikers worden gedwongen hun leningen terug te betalen op crypto.com.

Op dit moment worden alleen een beperkt aantal landen en hun gebruikers ertoe aangezet hun leningen terug te betalen, maar die lijst bevat inmiddels al meer dan 35 landen, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en zelfs Duitsland enZwitserland. Als gebruikers niet terugbetalen, kunnen hun bezittingen worden geliquideerd.

Dit is een groot probleem en kan ertoe leiden dat DeFi-tokens waarde verliezen en dat verdere acceptatie moeilijk wordt. De sector is echter taai en zal waarschijnlijk weer opstaan, met of zonder ondersteunende regelgeving.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram