Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Privacymunten in de schijnwerpers door oorlog in Oekraïne

 

Alle wereldwijde markten blijven extreem volatiel en het altcoin-ecosysteem is geen uitzondering. Hoewel eerder deze week enkele alternatieve cryptocurrencies in prijs wisten te stijgen, werden de winsten snel weggevaagd. De reden daarvoor was, zoals gewoonlijk, Bitcoin. De oorspronkelijke cryptocurrency zakte weer onder de $ 40.000, waarbij bijna alle altcoins werden meegenomen. De koersen zeggen echter niet alles. Ondanks het ontbreken van spectaculaire winsten, hebben er de afgelopen 7 dagen veel interessante ontwikkelingen plaatsgevonden in de altcoin-wereld - laten we ze eens bekijken!

Privacymunten beginnen eindelijk te stijgen, waarbij Monero het voortouw neemt

De oorlog in Oekraïne heeft een enorme impact op het crypto-ecosysteem. Blockchain-enthousiastelingen hebben al meer dan $ 100 miljoen gedoneerd om Oekraïners in nood te helpen, en sommige cryptocurrency-investeerders denken dat Oekraïne binnenkort geschiedenis kan schrijven door het eerste land te zijn dat zijn eigen altcoin of een NFT-verzameling uitbrengt om zijn defensieve oorlog tegen Rusland verder te financieren .

Dat is echter niet de enige manier waarop de situatie in Oekraïne de cryptomarkt beïnvloedt. In een veelbesproken stap heeft Coinbase besloten de sancties te volgen en meer dan 25.000 accounts van zijn Russische gebruikers te blokkeren. Andere grote beurzen, waaronder Binance, hebben hetzelfde gedaan.

Hoewel de steun voor anti-Russische sancties wijdverbreid is, maken sommige crypto-investeerders zich zorgen. Immers, als Coinbase duizenden accounts kan blokkeren alleen vanwege de nationaliteit van de eigenaar, kunnen ze in de toekomst ook het geld van mensen om een ​​andere reden bevriezen.

Het is niet verwonderlijk dat het groeiende wantrouwen in gecentraliseerde cryptoplatforms met een lage privacy ervoor zorgt dat investeerders geïnteresseerd zijn in privacymunten zoals Monero (XMR). In tegenstelling tot Bitcoin biedt Monero volledige privacy en zijn XMR-transacties praktisch onvindbaar, waardoor de mogelijkheid dat uw activa in beslag worden genomen, bevroren of vergrendeld, drastisch wordt verkleind.

Kort na de aankondiging van Coinbase over het aantal vergrendelde portefeuilles, steeg de koers van XMR met meer dan 25% tot bijna $ 200. Maar Monero was niet de enige op privacy gerichte munt die grote winsten boekte - altcoins zoals Kyber Network (KNC), Tornado Cash (TORN) en Zcash (ZEC) stegen ook met meer dan 20% in prijs.

Hoewel deze winsten later werden weggevaagd door de duik van BTC, is er een nieuwe crypto-trend aan het ontstaan: naarmate gecentraliseerde protocollen steeds meer trigger-happy worden om de fondsen van mensen op elk verzoek te vergrendelen, kunnen op privacy gerichte projecten het antwoord zijn waar de crypto-wereld naar op zoek is. voor.

Monero koers grafiek 

Goldman Sachs begint ETH aan zijn klanten aan te bieden

Dit is misschien wel het belangrijkste ETH-nieuws dat we dit jaar hebben gehoord. Goldman Sachs, een van de grootste financiële instellingen ter wereld, heeft zojuist aangekondigd dat het zijn vooraanstaande en institutionele klanten een blootstelling aan de Ethereum-markt zal geven.

Natuurlijk, vanwege de nog steeds niet-gereguleerde status van crypto, zullen de klanten van Goldman Sachs ETH niet rechtstreeks op de spotmarkt kunnen kopen. In plaats daarvan zal Goldman Sachs samenwerken met het Galaxy Digital Ether Fund om instellingen in staat te stellen te investeren in ETH via een Ethereum ETF (Exchange-Traded Fund).

Het door Galaxy Digital gelanceerde Ether Fund is gericht op klanten die ETH willen kopen ter waarde van minimaal $ 250.000. Tot dusverre heeft het fonds beperkt succes gehad en heeft het slechts voor meer dan $ 50 miljoen aan aandelen verkocht. De samenwerking met Goldman Sachs kan echter een echte doorbraak zijn, zowel voor het Galaxy Digital Ether Fund als voor het Ethereum-ecosysteem in het algemeen, aangezien het vrijwel zeker een enorme instroom van institutionele fondsen garandeert die binnenkort naar ETH zullen komen.

ETH koers grafiek 

Einde van een tijdperk: Andre Cronje verlaat DeFi

Op 6 maart bracht een schokkende aankondiging de cryptowereld in beroering. Andre Cronje, een van de pioniers van DeFi, heeft aangekondigd dat hij DeFi en crypto definitief gaat verlaten.

De bijdragen van Cronje aan de opkomst van DeFi zijn niet te onderschatten. Het belangrijkste was dat Cronje de maker was van Yearn.finance (YFI) - een van de eerste aggregators voor yieldfarming, en een project dat enorm heeft geholpen om DeFi zo populair te maken als het nu is.

Het grootste probleem van Cronje lijkt echter te zijn dat hij aan tientallen verschillende projecten tegelijkertijd heeft bijgedragen en ze heeft gepromoot. Terwijl sommigen van hen zoals Yearn.Finance of Fantom (FTM) zeer succesvol waren, waren anderen totale mislukkingen.

Blijkbaar kreeg Cronje eindelijk genoeg van de constante kritiek en heeft besloten om crypto te verlaten. De oprichter van YFI kondigde ook aan dat op 3 april meer dan 25 DeFi-services die hij exploiteerde, zullen worden beëindigd. Gelukkig zijn alle betrokken protocollen open source, dus er is een kans dat andere ontwikkelaars bereid zijn om door te gaan met hun ontwikkeling.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram