Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt terug tot onder $40k terwijl de inflatie in Europa stijgt door de oorlog in Oekraïne

 

De Bitcoin koers daalde onder $40k toen het eerder vandaag een bearish aanval onderging die eerdere winsten teniet deed. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie schommelde slechts 24 uur geleden rond de $ 42k, maar bevindt zich nu ruim onder het $ 40k-niveau. Altcoins daarentegen boekten ook verliezen, maar over het algemeen lager dan die van Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: de situatie in Oekraïne en de aankomende brandstofcrisis zorgen voor stijgende inflatie-cijfers over de hele wereld, maar vooral in Europa. Dit leidt tot een nieuw debat over de rol van Bitcoin als bescherming tegen inflatie. Daarover later meer.

Na meer dan een decennium onderbreking is het P2P-platform Limewire, voor het delen van bestanden, weer in actie. De Utorrent-voorloper beleefde zijn hoogtepunt in de late jaren 2000, maar kon het simpelweg niet volhouden na de successen van Utorrent. Anderhalf decennium later hebben de nieuwe eigenaren van het LimeWire-team een ​​nieuwe NFT-marktplaats voor muziek aangekondigd, met als doel makers van muziekinhoud vrijheid te geven over hun inhoud en de wurggreep van derden in de sector te verwijderen.

Crypto-lobbyisten schieten als paddenstoelen uit de grond in Washington DC en zelfs in de staatshoofdsteden in de VS. Voormalig presidentskandidaat en een groot voorstander van het universele basisinkomen Andrew Yang heeft voor dit doel ook een nieuwe lobbyorganisatie opgericht, de Lobby 3, waar hij zowel crypto als Web 3.0 mee wil promoten.

Stablecoin-bedrijf Paxos heeft een nieuwe wettelijke goedkeuring aangekondigd door de regering van Singapore. De Monetary Authority of Singapore heeft deze goedkeuring na enige tijd aan het bedrijf gegeven. Paxos zal nu diensten aanbieden binnen de nieuwe Payment Service Act van het land.

De Sandbox-oprichter Sebastian Borget heeft verklaard dat de metaverse belangrijk is omdat het ons in staat stelt gebruik te maken van de menselijke verbeeldingskracht. Hij verklaarde ook dat hij ervoor pleitte dat de sector open, gedecentraliseerd, interoperabel en gericht op door gebruikers gegenereerde inhoud zou zijn. Hij gelooft ook dat Web 3.0 gebruikers via de metaverse dichter bij de menselijke verbeelding zal brengen.

Een werkgroep van het Russisch parlement heeft opgeroepen tot controle op cryptocurrency-transacties. Deze ontwikkeling komt te midden van een worsteling tussen sommige ministers en de Centrale Bank van Rusland met betrekking tot crypto-regelgeving. De werkgroep zwaaide lichtjes in het voordeel van het kabinet en is van mening dat het reguleren, niet verbieden van crypto de oplossing is. De algehele situatie in het land is echter nog steeds chaotisch en er zijn geen concrete regels met betrekking tot de cryptosector, iets waar het Kremlin net zo ongerust over is als sommige van zijn tegenstanders in het Westen.

De Chief Technical Officer (CTO) van USDT Tether is van mening dat het stijgende tij van Central Bank Digital Currencies (CBDC's) geen invloed zal hebben op particuliere stablecoins en hun markt.

Bitcoin koers terug onder $40k

Het verblijf van Bitcoin boven $ 42k bleek van korte duur te zijn en de cryptocurrency is nu volledig terug op het vorige niveau. De Bitcoin koers steeg gisteren sterk, maar is even snel weer teruggevallen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $42k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 01.30 uur 's nachts begon te dalen. Ten eerste zakte het naar een waarschijnlijker niveau van $ 40,5k en bleef daar een paar uur. Om 04.30 uur 's ochtends maakte het opnieuw een grote prijsdip tot $ 39k. Sindsdien is het daar grotendeels gebleven. Op het moment van schrijven wordt de cryptocurrency verhandeld op $39,4k.

Bitcoin is nu min of meer terug bij af. De recente prijsdaling heeft aangetoond dat een beweging boven $ 40k geen garantie is voor zelfs maar 24 uur van bullish continuïteit. De beren kunnen onmiddellijk terugkomen en het feest naar believen verpesten. Dit heeft de bullish zaak aanzienlijk aangetast. Nu kan alleen een sterke beweging naar $ 44k de stieren nog wat moed geven. Alles daaronder zal vatbaar zijn voor een prijsomkering.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 747 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,34%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies boekten zelf ook enkele verliezen, zij het meestal kleiner dan de plotselinge beweging van Bitcoin. Cosmos (ATOM, -7%) was de enige grote altcoin die grotere verliezen boekte dan die van Bitcoin. De rest is wat gestegen tegenover BTC, ook al is het maar een klein beetje.

ATOM koers grafiek 

In ander nieuws….

Inflatie piekt in Europa en de rol van Bitcoin als bescherming hiertegen staat ter discussie

De recente inflatiecijfers in Europa zijn zorgwekkend en men zoekt naar manieren om dit economische gevaar af te wenden. Op het Europese vasteland zijn records van 40 jaar oud gebroken met een inflatie van meer dan 5%, terwijl die in het Verenigd Koninkrijk eveneens 4,5% bedraagt.

De rol van Bitcoin als bescherming tegen inflatie werd vooral gezien als iets voor ontwikkelingslanden met zwakke valuta, maar de Covid-19-pandemie en de oorlog in Oekraïne hebben ook de ontwikkelde economieën hard getroffen.

Belgische Bitcoiner en parlementslid Christophe de Baukeler gelooft:

"wanneer we biljoenen injecteren, zoals" we hebben gedaan, op een gegeven moment moet je de rekening betalen.” Maar het eist niet alleen een financiële tol: "mensen zien het niet en beseffen het niet, maar inflatie heeft een grote impact op hun welzijn."

Maar hoe zit het met Bitcoin zelf?

De algemene overeenstemming is dat Bitcoin op zijn minst deel moet uitmaken van iemands portefeuille om bescherming tegen de inflatiedreiging te kunnen bieden. Het belangrijkste punt om hier op te merken is dat Bitcoin geen last heeft van een toenemend aanbod zoals fiat of een relatief stabiel aanbod in het geval van goud.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram