Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin bleef onder $ 40k en FBI-directeur zegt dat Rusland zijn vermogen om sancties met crypto te vermijden overschat

 

De Bitcoin koers zit momenteel vast onder $ 40k terwijl de beren terugkeren naar de markt. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bracht het grootste deel van de dag onder dit cruciale niveau door, afgezien van een kortstondige beweging daarboven. Altcoins daarentegen waren grotendeels stabiel, afgezien van een paar uitschieters. Daarover later meer.

De FBI-directeur Christopher Wray heeft verwezen naar het recente werk van het bureau bij het in beslag nemen van grote hoeveelheden illegale cryptovaluta als bewijs dat Russen niet in staat zullen zijn om met crypto weg te komen om sancties te vermijden.

De Britse Financial Conduct Authority (FCA) heeft opdracht gegeven om alle niet-geregistreerde geldautomaten in het hele land onmiddellijk te sluiten, anders worden ze geconfronteerd met extra gevolgen. De FCA heeft geprobeerd cryptocurrencies hard aan te pakken, zelfs recentelijk via legale kanalen zoals geldautomaten.

De centrale bank van Israël heeft een nieuwe reeks richtlijnen aangekondigd voor cryptocurrency AML/CFT. Alle particuliere banken moeten hiervoor van geval tot geval risicobeoordelingen uitvoeren en dienovereenkomstig actie ondernemen. De stap wordt gezien als een opmaat voor de aankondiging van de overheid voor het aankondigen van regels voor banken en cryptoplatforms om met elkaar in contact te komen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft twee extra spot Bitcoin-aanvragen afgewezen. Een daarvan was van de New York Digital Investment Group (NYDIG) en een andere van Globe X. Deze aanvragen werden respectievelijk in juni en augustus 2021 ingediend. Hoewel de SEC dergelijke aanvragen massaal heeft afgewezen, wordt het steeds moeilijker om dit te doen naarmate de aanvragen complexer en overtuigender worden.

De oorlog tussen Rusland en Oekraïne voert de druk op crypto-exchanges op, vooral met betrekking tot sancties. Onlangs werd Bitfinex door sommige regeringen in het Westen gevraagd om activa van niet-gesanctioneerde Russische individuen en organisaties in beslag te nemen. Daarover later meer.

Het Polygon (MATIC) netwerk is weer online na weer een langdurige storing. Het recente netwerkverlies wordt toegeschreven aan een bug die de consensus in gevaar had kunnen brengen en die meer dan 11 uur heeft geduurd.

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft gewaarschuwd voor risico's met betrekking tot crypto-investeringen, met name met betrekking tot de 401 (k) pensioenrekeningen. Fraude, diefstal en financieel verlies kwamen aan de orde, hoewel pensioenfondsen over de hele wereld, waaronder die uit Japan, in de sector investeren.

Axie Infinity gaat door met zijn fenomenale succes. Uit een rapport bleek dat meer dan ⅔ van de op blockchain gebaseerde NFT-transacties in de gamingsector werden gerapporteerd via Axie Infinity.

Een groep Republikeinse kiezers heeft een nieuw wetsvoorstel ingediend om de CBDC-plannen van China aan te pakken en sancties op te leggen. De beweging wordt gezien als een tegenwicht voor de toenemende dreiging van CBDCS, aangezien landen met elkaar concurreren.

Bitcoin bleef onder $40k  steken

Bitcoin had een grotendeels rustige dag aangezien de koers het grootste deel van de tijd onder de $ 40k bleef.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 39.5k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 2 uur 's middags begon te dalen. Het vormde een bodem op $ 38.5k en bleef daar een tijdje voordat het begon aan een herstel tot $ 40k om 13:00 uur 's middags. De stieren konden de plotselinge stijging echter niet volhouden en nu is de cryptovaluta terug onder $39k op het moment van schrijven.

Vooruit, Bitcoin's weer een licht bearish dag onder $40k laat zien hoe sterk het bearish momentum op dit moment is. De index kreeg een vleugje $ 40k en was in een mum van tijd weer onder $ 39k. Het blijft een behoorlijk uitdagende situatie voor de stieren. Ze zullen de komende dagen dan ook veel moeite hebben om boven $ 40k en $ 45k te komen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 736 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,41%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven het grootste deel van de dag grotendeels stabiel. Sommigen boekten echter een wat diepere terugval, waaronder Terra (LUNA, -9%) die verliezen boekte na verschillende grote opeenvolgende rally's, terwijl Polkadot (DOT, 4%) een klein beetje steeg.

Luna koers grafiek 

In ander nieuws…

Bitfinex gehackt om fondsen van niet-gesanctioneerde Russen in beslag te nemen

Bitfienx werd onlangs gevraagd om tegoeden te bevriezen van Russische burgers die niet eens deel uitmaken van de uitgebreide westerse sancties.

De exchange weigerde echter en wil de rechten van niet-betrokken Russen beschermen. Dit kan een goede zaak zijn, aangezien het schaamteloos confisqueren van alle eigendommen van een willekeurige Rus een schending kan zijn van een aantal fundamentele mensenrechten.

Dit zal niet het einde van de strijd zijn, aangezien regeringen de absolute controle willen behouden en platforms zullen proberen te straffen wanneer ze niet gehoorzamen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram