Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 39k terwijl de VS en de EU de cryptobeperking van Rusland verdubbelen

 

Bitcoin bleef het grootste deel van de dag stabiel rond $ 39k, doordat de markt de hele dag ingetogen bleef. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie consolideert opnieuw onder $ 40k nadat verschillende mislukte pogingen om het boven de belangrijkste weerstand te krijgen in de afgelopen 2 weken zijn mislukt. Altcoins bleven grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Amerikaanse en West-Europese regeringen zijn verder gegaan met hun agenda om het Russische crypto-gebruik te beperken. Deze ontwikkeling was het gevolg nadat verschillende oude media hadden gemeld dat Rusland de cryptosector gebruikte om verlammende sancties tegen het land te omzeilen. Daarover later meer.

De oorlog in Oekraïne heeft Bitcoin opnieuw in de schijnwerpers gezet en roept de vraag op of de digitale valuta een bondgenoot of een vijand is van een zwaar gesanctioneerd agressorland als Rusland. Hoewel er meerdere meningen over zijn, is het ook waar dat er in het Oost-Europese land geen grote piek in cryptogebruik en liquidatie wordt waargenomen. De regering daar is bijna net zo sceptisch over crypto als haar indirecte rivalen in het conflict in Oekraïne. Wat we wel weten is dat Oekraïne honderden miljoenen dollars aan hulp krijgt via cryptokanalen.

De Fantom Foundation heeft opheldering gegeven over het recente vertrek van Andre Cronje van het platform, wat een groot deel van de DeFi-sector heeft gedemotiveerd. Volgens de organisatie heeft de kernpionier van DeFi uiteindelijk niet zo'n 25 projecten gevouwen onder de paraplu van de Fantom-stichting, maar in plaats daarvan werd de afhandeling van deze platforms overgedragen aan de bestaande teams. De stichting beweerde ook dat Crojne niet eens een kernontwikkelaar was bij Fantom. Maar de schade die door zijn vertrek is aangericht, blijkt duidelijk uit de reactie van de markt toen DeFi-tokens enorm werden getankt.

De waardebeoordeling van Non Fungible Tokens (NFT's) wordt opnieuw onder de loep genomen, aangezien de sector fenomenaal groeit. Net als reguliere cryptocurrencies, is er geen regelboek dat gebruikers helpt de waarde van NFT's te bepalen en het is allemaal alleen gebaseerd op marktomstandigheden. De waarde van deze tokens wordt over het algemeen bepaald door perceptie en niet door enige tastbare maatstaf en daarom worden ze als veel vluchtiger en onzekerder beschouwd dan de reguliere "fungible" cryptocurrencies.

Bitcoin koers stabiel op $ 39k

Bitcoin bleef het grootste deel van de dag grotendeels stabiel terwijl de stieren en beren, vanuit een patstelling, niet meer dan wat kleine schermutselingen hielden. Dit volgt op een aantal opeenvolgende weekenden waarin de koers over het algemeen weinig beweging heeft gezien.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 38,8k. Het bleef de rest van de dag binnen $600 van dit cijfer, met een algehele volatiliteit van minder dan 2%. De laagste waardering voor Bitcoin was rond de $ 38,3k en het hoogste niveau was $ 39,4k.

Bitcoin consolideert nu opnieuw onder $ 40k en de tijd om te profiteren van het begin van de maand is nu helaas voorbij. Nu zullen de stieren nog meer moeite hebben om uit deze lastige situatie te komen. Aan de andere kant zullen de beren zich aangemoedigd voelen naarmate de maand verstrijkt, wat resulteert in een mogelijke daling naar $ 36k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 742 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,31%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven het grootste deel van de dag relatief stabiel, doordat de markt over het algemeen vrij rustig bleef. Er waren echter enkele uitzonderingen zoals Ripple (XRP, 7%) en Polkadot (DOT, 4,5%). Het recente gerechtelijk bevel m.b.t. XRP was een allegaartje, maar de leidinggevenden van Ripple hielden vast aan de positieve stukjes en schilderen dit als een overwinning. De crypto steeg gisteren meer dan 13%, maar corrigeerde zichzelf weer toen bleek dat het een kortstondige situatie was.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws….

VS, EU en VK willen de strop rond Russische crypto aanhalen

De VS, het VK en de EU hebben hun inspanningen verdubbeld om te voorkomen dat Rusland crypto gebruikt om sancties tegen het land te omzeilen. Deze financiële beperkingen werden ingevoerd door het Westen om druk uit te oefenen op Rusland om zo de agressie tegen Oekraïne te stoppen.

Het blijft echter een veelbesproken onderwerp of deze inspanningen daadwerkelijk vruchten zullen afwerpen of dat Rusland überhaupt genoeg profiteert van de cryptosector. Crypto-managers hebben hun besluit kenbaar gemaakt om te voldoen aan sancties, maar sommige regeringen gaan verder en eisen dat van alle Russen, of ze nu gesanctioneerd zijn of niet, de activa in beslag worden genomen. Dit zal naar verwachting een worsteling blijven aangezien de inmiddels twee weken durende oorlog voortduurt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram