Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 38.5k terwijl het Europees Parlement het Bitcoin-mijnverbod verwerpt

 

Bitcoin is momenteel stabiel op $ 38.5k bij het ter perse gaan, na een rustig weekend en maandag. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had vorige week een nogal tamme periode, aangezien de koers grotendeels onder het niveau van $ 40k bleef. Altcoins boekten daarentegen over het algemeen lichte verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Europees Parlement heeft een voorstel verworpen om Bitcoin-mining in de 27-ledenzone te verbieden. Dit heeft verlichting gebracht voor de cryptosector, met name voor een aanzienlijk aantal kleinschalige mine-bedrijven in de hele EU.

De KNVB en Bitvavo hebben vandaag een sponsordeal bekend gemaakt. Bitvavo, de grootste Nederlandse crypto-exchange zal de officiële partner worden van de Nederlandse voetbalbond. De deal zal op 22 maart ingaan en doorlopen tot 2022. Jean Paul Decossaux, Directeur Commercie van de KNVB noemde Bitvavo niet alleen een partij van formaat, maar ook nog eens uiterst betrouwbaar.

Bitcoin stijgt enorm in waarde ten opzichte van de Russische roebel. Dit heeft geresulteerd in een forse prijsstijging voor de digitale valuta ten opzichte van de kwetsbare roebel. De Russische Centrale Bank heeft ook strikte kapitaalcontroles opgelegd aan burgers en hen verboden om USD van de open markt te kopen als onderdeel van de beteugeling van hyperinflatie van de lokale valuta. Daarover later meer.

Elon Musk en Michael Saylor hebben onlangs op Twitter gedebatteerd over de inflatie en hoe deze in de nabije toekomst zal zijn. Saylor schetste een somber beeld van fiat-valuta en is van mening dat de prijzen naar verwachting hoog zullen blijven. Daarover later meer.

Disney Pixar, 's werelds grootste animatiestudio heeft onlangs een NFT-collectie uitgebracht met een daverende reactie. De belangrijkste bieding werd gedaan op het Velve-platform en bevatte meer dan 54.995 stuks. Het bevatte alle belangrijke personages uit de geschiedenis van Disney en Pixar, waaronder Toy Story-personages zoals Woody en het personage Lightning McQueen van Disney Cars. Hoewel gebruikers niet wisten welk personage ze uit de collectie zouden krijgen, was de belangstelling groot en was de hele collectie van $ 3 miljoen plus binnen de kortste keren na de lancering uitverkocht. Hieruit blijkt dat de NFT-sector nog steeds hot is, vooral als het gaat om tokens van grote namen als Disney Pixar. Dit kan een aanzet zijn voor andere grote animators en productiebedrijven om hun eigen NFT's aan te bieden.

Een belastingdeskundige is van mening dat het kopen van crypto geen belastbare gebeurtenis is en ook niet als zodanig moet worden behandeld. Volgens Thomas Shea, de expert in kwestie, is crypto-aankoop via fiat of een andere niet-gerealiseerde waardevermeerdering helemaal geen belastbare gebeurtenis. Hij beweert dat de cryptosector meer lijkt op eigendommen en niet op effecten en daarom is het idee van belastingheffing op het verkooppunt niet legaal en zou het daarom niet moeten standhouden.

Japan, Singapore, Zuid-Korea en een paar andere landen hebben de eis van westerse sancties serieus genomen en hoge boetes opgelegd en crypto-exchanges gevraagd om accounts met Russische IP's te blokkeren. Thailand heeft echter een andere route gekozen en heeft sommige Russen zelfs toegestaan ​​transacties in crypto te verrichten, er rekening mee houdend dat dit nog de enige manier is voor hen om dit te doen. Evenzo hebben exchanges die voorheen in Hong Kong waren gevestigd, waaronder Bitfinex en Binance, niet de drastische maatregelen genomen die door westerse regeringen worden vereist en beweren dat alleen gesanctioneerde individuen en groepen het doelwit moeten zijn.

Bitcoin koers stabiel op $ 38.5k

Bitcoin bracht een groot deel van de afgelopen 48 uur op bekend terrein door. Sinds de cryptovaluta tijdens de eerste 10 dagen van de maand een terugval heeft ondergaan, is hij niet in staat geweest een overtuigende beweging naar boven of naar beneden te maken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $39k. Het handelde korte tijd zijwaarts voordat het in waarde begon te dalen. In een dramatische prijssqueeze daalde de koers tot een dieptepunt van $ 37,7k vlak voor middernacht. Bitcoin daalde echter niet verder en is nu in verschillende fasen weer hersteld tot ongeveer $ 38,8k op het moment van schrijven.

De Bitcoin koers schetst een wat somber beeld voor de toekomst, aangezien de trend zich in niemandsland bevindt, maar de beren blijven elke vooruitgang behoorlijk tegenhouden. Naarmate de maand vordert, wordt verwacht dat de digitale valuta met meer bearish druk te maken zal krijgen als de bulls geen duidelijke beweging boven $ 40k kunnen maken. De volgende steunniveaus liggen rond de $ 36k en dat is een belangrijk doelwit voor de beren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 735 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 43,67%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken lichte verliezen

Omdat Bitcoin grotendeels stabiel bleef, boekten andere cryptocurrencies over het algemeen lichte verliezen. Ripple (XRP, -4%), Cardano (ADA, -3%), Avalanche (AVAX, -6%), Polkadot (DOT, -4%), Shiba Inu (SHIB, -3,5%), Polygon (MATIC, -4,5%) en Cosmos (ATOM, -4,9%) verloren allemaal.

XRP koers grafiek

In ander nieuws….

Michael Saylor reageert op Elon Musk over de toekomst van Fiat valuta

Het begon allemaal toen Elon Musk Twitterati vroeg naar hun mening over inflatie.

Michael Saylor, de die-hard voorstander van Bitcoin, antwoordde:

"De consumenteninflatie in de USD zal doorlopend dicht bij z’n all time high blijven en de inflatie van activa zal het dubbele zijn van de consumenteninflatie. Zwakkere valuta's zullen instorten en de vlucht van kapitaal van contanten, schulden en waarde-aandelen naar schaarse eigendommen als  Bitcoin zal intensiveren."

Musk antwoordde:

“Het is niet helemaal onvoorspelbaar dat je tot die conclusie komt.”

Hij zei echter wel dat fysieke activa beter zijn dan valuta's en cryptocurrencies, maar hij begreep dat er in schaarse activa zou moeten worden geïnvesteerd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram