Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin herstelt enigszins tot $ 39,5k terwijl Oekraïne crypto-donaties binnen haalt

 

De Bitcoin koers zweeft momenteel rond de $ 39,5k na een lichte stijging eerder vandaag. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had over het algemeen een wat saaie laatste 24 uur, aangezien de koers weigerde om echt uit de startblokken te komen. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, met slechts een paar van hen die enkele kleine winsten rapporteerden. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Oekraïense regering voert haar cryptodonatie-actie op met drie nieuwe accounts op nieuwe beurzen. Deze ontwikkeling wordt geprezen als een nieuwe toepassing voor de crypto-sector; help David tegen de Goliath. Daarover later meer.

Metamask-maker ConsenSys heeft onlangs het enorme bedrag van $ 450 miljoen aan nieuwe financiering opgehaald tijdens zijn serie D financiering. Joseph Lubin, de CEO van ConsenSys en mede-oprichter van Ethereum, is van mening dat de nieuwe seriefinanciering investeerders in staat zal stellen volledig crypto-native te worden.

Vastgoed NFT's overtreffen de verwachtingen te midden van een vertraging in de sector van digitale verzamelobjecten in het algemeen. Securities-tokens met betrekking tot de sector zien een fenomenale groei en nu wordt verwacht dat de sector voor digitale verzamelobjecten dit voorbeeld zal volgen.

Wereldwijde betalingsgigant VISA is op zoek naar nieuw afgestudeerden om deel te nemen aan zijn crypto-ontwikkelingsprogramma. Het nieuwe programma wordt ontwikkeld om de visie van het bedrijf op crypto en zijn strategie om dat te bereiken voorop te stellen.

In Kazachstan werden meer dan 100 miljoen illegale miners gesloten tijdens een laatste hardhandig optreden. Het land is nog amper bekomen van het grote politieke geweld waarbij honderden doden en duizenden gewonden vielen. De enorme Bitcoin-mijnindustrie wordt nu het doelwit van de overheid, die de op één na grootste ter wereld is.

Britse financiële en criminele waakhonden zijn op zoek naar nieuw cryptotalent te midden van een recent hardhandig optreden. De Financial Conduct Authority (FCA) is op zoek naar vers bloed om de zaak te helpen en de National Crime Agency wil achter muntmixers aan.

Volgens een laatste studie van financiële dienstverlener Deloitte, kan Bitcoin het noodzakelijke kader bieden voor centrale banken om hun eigen openbare stablecoins te creëren. De term Central Bank Digital Currency (CBDC) wordt gebruikt voor dergelijke stablecoins.

Een recent onderzoek van Glassnode toont aan dat korte termijn kopers nu overstappen op HODLing als het om Bitcoin gaat. Munten ouder dan zes maanden registreerden slechts 5% van het totale aantal transacties, wat wijst op een overgang naar het langer vasthouden van Bitcoin.

Binance heeft het opnemen van Polygon (MATIC) tijdelijk stopgezet om de knooppunten te helpen synchroniseren. Volgens het moedernetwerk is de zet gedaan om een ​​bug op te lossen en blijft het systeem voorlopig zonder problemen.

In het Midden-Oosten draaien grote crypto-exchanges op rolletjes, waarbij Binance de licentie kreeg voor de officiële cryptodiensten in Bahrein. FTX kreeg daarentegen een licentie om het wereldwijde hoofdkantoor in Dubai te openen.

Bitcoin stabiel iets boven $ 39.5k

Bitcoin had over het algemeen weer een langzame dag aangezien de koers geen grote beweging maakte en nu vierkant onder de belangrijkste weerstand van $ 40k zit.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 38,6k. Het bleef daar een tijdje voordat het net voor middernacht begon op te lopen. De koers steeg binnen een uur of zo naar $39,7k en bleef daar een tijdje voordat hij terugzakte onder $39k. Het testte de steun opnieuw op minder dan $ 38.5k in de vroege ochtend, maar dat was het laagste niveau dat de crypto vandaag zou hebben. Kort daarna volgde een geleidelijke koersstijging en nu is het boven de $ 39,5k op het moment van schrijven.

Ondanks het kleine herstel laat op de dag, bevindt de cryptocurrency zich nog steeds in niemandsland. De weerstand van $ 40k is het directe doelwit voor de stieren, terwijl de beren het graag terug zouden trekken naar $ 38,5k en lager.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 753 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,57%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven het grootste deel van de dag stabiel. Sommige zoals Ethereum (ETH, 4,5%), Solana (SOL, 7,3%), Avalanche (AVAX, 8%), Polkadot (DOT, 4%), Polygon (MATIC, 4,5%), Cosmos (ATOM, 5%) en Litecoin (LTC, 5,8%) boekten wat winst.

AVAX koers grafiek

In ander nieuws….

Oekraïne lanceert drie nieuwe accounts voor donaties

De regering van Oekraïne heeft drie nieuwe accounts gelanceerd voor donaties op grote beurzen, waaronder FTX, Kuna en Everstake.

Het omstreden land ziet elke dag tientallen ongelukkige oorlogsgerelateerde sterfgevallen, naast de kolossale schade aan de belangrijkste infrastructuur van het land. De beslissing om cryptodonaties na te streven, werpt zijn vruchten af, omdat het veel gebruikers in staat stelt rechtstreeks te doneren. Er is al meer dan $ 50 miljoen aan (aangegeven) donaties voor het land gedaan, terwijl niet-aangegeven donaties veel meer kunnen zijn dan dat.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram