Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin begint 2016 Bull Run na te bootsen met de laatste koersbewegingen

Bull Run Bitcoin 

Bitcoin blijft nieuwe investeerders aantrekken vanwege de laatste stijging van de bitcoin koers. Het herinnert investeerders over de hele wereld aan de bull-run die leidde tot de historische prijsniveaus van 2016-2017. Hoewel de opwinding duidelijk is, is het de moeite waard om je af te vragen of dit een speculatie is die in werkelijkheid geen basis heeft. Hoewel het redelijk is om sceptisch te zijn over elke analyse die de huidige run vergelijkt met die van 2017, is er echt bewijs dat suggereert dat deze enige geldigheid heeft. Laten we eerst eens naar de grafieken kijken.

 

Eerst kijken we naar deze grafiek van een paar jaar geleden.

bitcoin koers grafiek 2016 

Je zult zien dat Bitcoin in juni 2016 een zeer scherpe stijging meemaakte, gevolgd door een correctie van bijna 40%. Dit is wat velen zien als de eerste grote aanloop naar de bull run van 2017 die mensen over de hele wereld miljoenen dollars opleverde. Je zult zien dat de Bitcoin koers na deze scherpe stijging wel degelijk terug liep, maar het was maar van korte duur. Interessant is het accumulatiepatroon dat optreedt. Dit lijkt enigszins op wat er onlangs is gebeurd.

 

Laten we eens kijken naar de grafiek van de afgelopen maanden.

bitcoin koers grafiek 2020 

Het is duidelijk dat de koersbewegingen van Bitcoin deze keer drastischer en dramatischer zijn. Ze vormen echter nog steeds hetzelfde basispatroon en vertonen een langdurige accumulatie. Voor iedereen die uitkijkt naar een teken dat deze keer hetzelfde is als de vorige keer, is dit erg bemoedigend.

Niet alleen technisch

Er zijn ook andere tekenen dat cryptocurrencies aan de vooravond van een enorme bull run zouden kunnen staan zoals die we in 2017 zagen. Deze kijken niet naar technische analyse en richten zich in plaats daarvan op de emotie en opwinding rondom deze activa. We beginnen grote koers sprongen te zien in bepaalde altcoin-markten, evenals bullish prijsactie in Bitcoin. De opwinding rond deze activa is aanzienlijk en bedrijven beginnen opnieuw te onderzoeken of blockchain-technologie aan hun digitale infrastructuur kan worden toegevoegd.

Ook macro-economisch is een investering in Bitcoin een stuk interessanter geworden de laatste maanden. Om de economische gevolgen van de Covid-19 crisis te bestrijden, worden er grote hoeveelheden nieuw gecreëerd geld de economie in gepompt door centrale banken over de hele wereld. Veel analisten en grote (hedge-) fondsbeheerders zien voor Bitcoin een vergelijkbare rol in hun portefeuille als voor goud, namelijk die van inflatie hedge. Ook dit geeft Bitcoin een belangrijke duw in de rug en draagt bij aan het toegenomen positieve sentiment rond deze ctyptocurrency.

Conclusie 

Op basis van het beschikbare bewijs kunnen we heel goed afstevenen op een dramatische stijging zoals die in 2017. Het is duidelijk dat beleggers in cryptocurrency over de hele wereld enorm enthousiast zouden zijn over dit vooruitzicht. Zoals verschillende keren in de geschiedenis is aangetoond, is cryptocurrency echter een volatiel bezit met een onvoorspelbaar en grillig koersverloop. Dat is dus zeker iets om rekening mee te houden voor je besluit om in crypto te investeren