Skip to main content

Bitcoin nieuws

BTC Miner maakt te veel lawaai en Bitcoin Mixing Service blokkeert illegale fondsen

Bitcoin mining apparatuur 

Red Dog Technologies, een Bitcoin miner gevestigd in Nashville in de Amerikaanse staat Tennessee, heeft de lokale autoriteiten boos gemaakt vanwege het constante lawaai van z’n mijnbouwplatforms. De Bitcoin-miner ontvangt elektriciteit van een lokaal bedrijf dat bekend staat als BrightRidge.

De stad diende een aanklacht in tegen de miner en hun elektriciteitsleverancier, met als doel de miner te dwingen de BTC-mijnbouwinstallaties te sluiten. Onder rechter John Rambo wordt verwacht dat de rechtbank binnen 72 uur een uitspraak doet.

Dit is niet de eerste keer dat het geluid van de activiteiten van Red Dog voor ongemak zorgt. Vorig jaar klaagde een bewoner het bedrijf aan met een civiele rechtszaak waarin hij Red Dog beschuldigde dat het lawaai van de faciliteit hun verblijf in de buurt van de BTC-mijn "onredelijk" verstoorde.

De rigs beginnen op weekdagen om 20.00 uur te zoemen en stoppen om 14.00 uur. In het weekend, dat op vrijdag om 20.00 uur begint voor Red Dog, zoemen de Bitcoin-rigs zonder pauze door. Mensen die in de buurt van het bedrijf wonen, klagen over een constant "hard" geluid dat hun rust verstoort.

Behalve van bewoners, ontving de lokale overheid onder leiding van burgemeester Joe Grandy, nog meer klachten over de faciliteit. Volgens de planningsafdeling heeft Red Dog zich niet gehouden aan de vastgestelde bestemmingsregels die dergelijke operaties in het gebied toestaan.

“Het is zo weinig dat het niet gehoord wordt vanaf aangrenzende eigendommen"

Dit kan de provincie ertoe aanzetten om de rechtbanken te gebruiken om de faciliteit neer te halen. Red Dog en BrightRidge hadden een verzoek ingediend voor een herbestemmingsprocedure om blockchain-datacenterdiensten in het gebied mogelijk te maken.

De twee entiteiten voerden aan dat, hoewel het hebben van een datacenter geluid zal produceren, het ‘zo weinig zal zijn dat het niet gehoord zal worden door aangrenzende panden".

Interessant is dat de burgemeester een van de directeuren van BrightRidge is en in het verleden minder bereid was om de Bitcoin-mijnactiviteiten stop te zetten. Vorig jaar hing de BTC-miner een mogelijke sluiting boven het hoofd, nadat de planningscommissie van de stad had gestemd om zijn activiteiten stop te zetten als zijn elektriciteitsleverancier zich niet aan de regels houdt.

Bitcoin Mixing Service blokkeert illegale fondsen

CoinJoin, een toonaangevende Bitcoin-mixservice, onthuld dat het transacties van adressen waarvan wordt aangenomen dat ze illegale fondsen bevatten, niet zal faciliteren. Wasabi Wallet kondigde deze ontwikkeling voor het eerst aan.

Volgens de BTC-mixservice zal het beginnen met het verbieden van een deel van UTXO's (niet-uitgegeven transactie-outputs) om de oorsprong van fondsen die het platform gebruiken te blokkeren.

Muntmixservices zoals CoinJoin verbeteren de transactieprivacy door de oorsprong van transacties te verbergen. Dergelijke platforms worden verondersteld te worden gebruikt door kwaadwillende actoren die geld willen overmaken dat verband houdt met criminele activiteiten.

Autoriteiten hebben Wasabi niet geïnfiltreerd, we moeten alleen aan enkele regels voldoen

In de loop der jaren hebben Chainalysis en andere blockchain-analysebedrijven superieure trackingtools ontwikkeld, waardoor de effectiviteit van crypto-mixservices bij het verzenden van illegale fondsen is verminderd. De aankondiging wekte de woede van op privacy gerichte individuen.

Volgens sommigen bezweek Wasabi Wallet, dat CoinJoin gebruikt, voor de druk van regelgevende instanties. Een van de ontwikkelaars van de portemonnee verdedigde het platform echter en zei dat het nog steeds vasthoudt aan zijn kernwaarden, maar dat het wel aan enkele regels moet voldoen. De ontwikkelaar zei dat de autoriteiten Wasabi niet hebben geïnfiltreerd.

Illegale cryptocurrency-transacties waren goed voor slechts 0,15% van alle crypto-transacties in 2021

Sinds enige tijd beschouwen de meeste regeringen en financiële instellingen cryptocurrencies als een toevluchtsoord voor criminelen, en diensten zoals CoinJoin helpen hen om zwart geld over te maken. Onderzoekers hebben echter ontdekt dat door de overheid uitgegeven valuta's de meeste illegale activiteiten mogelijk maken, waarbij crypto maar een klein percentage uitmaakt van het geheel van illegale transacties.

 

Chainalysis, een blockchain-analysebedrijf, onthulde bijvoorbeeld dat illegale virtuele valutatransacties in 2021 slechts 0,15 procent van alle cryptocurrency-transacties uitmaakten. Dit was een scherpe daling ten opzichte van het voorgaande jaar, toen cryptotransacties met illegale fondsen goed waren voor 0,62 procent van alle transacties.

Toezicht door wetshandhavings- en cryptohandelsplatforms heeft het verkeer van illegale cryptofondsen helpen belemmeren. De recente arrestatie van een stel dat geld probeerde wit te wassen dat van Bitfinex was gestolen, is een goed voorbeeld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram