Bitcoin stijgt ongemakkelijk boven $ 40k en Instagram gaat NFT-functies toevoegen

Bitcoin koers grafiek 

Bitcoin maakte eerder vandaag een wat ongemakkelijke bull-beweging toen de koers boven $ 40k steeg en sindsdien erboven is gebleven. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie bracht een groot deel van deze maand onder het belangrijke niveau van $ 40k door en handelaren kijken met realistische anticipatie naar de volgende stap. Altcoins stegen ook enigszins, maar meestal zwakker dan Bitcoin zelf. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat Instagram eindelijk in beweging is om NFT-functies aan het platform toe te voegen. Het grootste beeldgerichte sociale-mediakanaal is wat laat op het NFT-feestje aangekomen, maar deze nieuwe ontwikkeling zal naar verwachting in de nabije toekomst plaatsvinden en de stagnerende sector nieuw leven inblazen.

De omstreden president van Oekraïne, Volodymir Zelenskiy, heeft een nieuw regelgevingskader voor cryptovaluta in het land ondertekend. Banken mogen rekeningen openen voor cryptobedrijven en de hele sector zal positief worden gereguleerd.

De grote crypto-exchange en wallet-serviceprovider Coinbase heeft een nieuwe functie aangekondigd waarmee gebruikers hun wallet kunnen voorzien van fondsen m.b.v. Chrome-extensies. De nieuwe toevoeging heet Coinbase Pay en stelt Canadese en Amerikaanse gebruikers in staat om hun wallet te financieren met hun debetkaarten.

De Europese Commissie is op zoek naar operators om haar blockchain-regulerende sandbox-initiatief af te handelen. Dit wordt gedaan op experimentele basis om belangrijke toepassingen naar voren te brengen en juridische onzekerheden in verband met de sector weg te nemen. Er is een aanbesteding uitgeschreven, maar het is niet duidelijk wie hier de leiding zal nemen.

Het recente uitvoerende bevel van de Amerikaanse president Joe Biden wordt opnieuw onder de loep genomen, omdat het aanzienlijke beloften voor de cryptosector beschrijft, inclusief duidelijkheid over de regelgeving. Het document wordt met grote verwachting bekeken door de Bitcoin-gemeenschap en de positieve toon werd over de hele linie verwelkomd.

Meta's mislukte cryptocurrency-project Diem (voorheen Libra) is misschien toch niet dood. Een groep kernteamleden van Diem beweert een enorme $ 200 miljoen te hebben opgehaald om de technologie te gebruiken die tijdens de korte periode van het platform is ontwikkeld en ernaar te streven er hun eigen project van te maken. Het nieuwe project heet Aptos en is opgericht door ex-Diem-leden Mo Sheikh en Avery Ching.

Top SEC-commissaris Allison Lee heeft aangekondigd dat ze haar rol bij de federale toezichthouder zal neerleggen. Ook is er weer een nieuwe vacature in het vijfkoppige team die de cryptosector flink, positief of negatief gaat beïnvloeden. Daarover later meer.

De laatste upgrade van Ethereum “Kiln” is grotendeels succesvol geweest als testnet, op een kleine bug na. De grote update zal waarschijnlijk in de nabije toekomst worden geïmplementeerd en de netwerkovergang naar een volledige Proof of Stake (PoS)-configuratie helpen.

Bitcoin koers boven $40.000

Bitcoin ging eerder op de dag boven $ 40k toen de koers vasthaakte aan enige koopdruk. De cryptocurrency wordt echter in de nabije toekomst geconfronteerd met echte tests, aangezien de weerstand van $ 45k opdoemt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 39,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 3 uur 's ochtends explodeerde in een rally. Het bereikte een hoogte van $ 41,4k, maar stortte binnen een paar uur in naar eerdere niveaus. Vanaf dat moment ging Bitcoin voor een veel stabielere prijsstijging en handelt nu ruim boven $ 40k op het moment van schrijven, ondanks enkele hertests van het $ 40k-niveau eerder.

De bulls probeerden vandaag boven het belangrijke $40k-niveau te komen, maar tot nu toe is het niet overtuigend geweest. Ze moeten krachtig naar voren duwen om enige kans te maken. Het volgende voor de hand liggende doel is het $ 45k-niveau, maar ze moeten deze beweging boven $ 40k in ieder geval volhouden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $780 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken wat winst

Andere cryptocurrencies boekten over het algemeen wat winst toen ze Bitcoin volgden. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 4,7%), Cardano (ADA, 3%), Binance Coin (BNB, 3,5%), Avalanche (AVAX, 4%), Polkadot (DOT, 3,4%), Polygon (MATIC, 3,2% ) en Cosmos (ATOM, 4,9%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws….

SEC-commissaris kondigt ontslag aan

Allison Lee, een topcommissaris van de SEC, heeft aangekondigd dat ze haar functie neerlegt. Deze ontwikkeling zal waarschijnlijk resulteren in een herziening van het cryptobeleid van de toezichthouder.

Ze heeft minder dan drie jaar aan het roer gestaan. Ook een andere commissaris treedt af, waardoor er in het vijfkoppige commissarissenteam twee nieuwe vacatures ontstaan. Hester Pierce, ook bekend als Crypto Mom, staat nog steeds sterk aan het roer. De reconstructie van het team zal waarschijnlijk enkele directe effecten hebben op de cryptosector, aangezien zij de regelgevende houding van de organisatie ten aanzien van digitale valuta en hun mogelijke Exchange Traded Fund (ETF)-toepassingen formuleren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram