Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin Nieuws - Interessante nieuwe altcoins op komst!

 

De Bitcoin koers zit weer in de lift, wat betekent dat ook altcoins groeien! Hoewel we deze week nog geen massale rally hebben gezien, zijn de meeste alternatieve cryptocurrencies erin geslaagd om aanzienlijk te stijgen, en sommigen waren zelfs in staat om echt spectaculaire winsten te maken. Het meest interessante dat deze week in het altcoin-ecosysteem gebeurde, waren echter niet de prijsbewegingen van bestaande altcoins, maar de aankondigingen van nieuwe, potentieel baanbrekende altcoins die binnenkort zullen worden gelanceerd!

Iconisch NFT-project lanceert eindelijk zijn eigen Altcoin

Bored Ape Yacht Club (BAYC) is een van de meest succesvolle en populairste NFT-projecten ter wereld. Het is zeer waarschijnlijk dat Non Fungible Tokens niet zo algemeen bekend zouden zijn geworden als ze nu zijn, zonder de Bored Apes-profielfoto's die sociale-mediaplatforms zoals Twitter stormenderhand hebben veroverd.

De meeste details over de aankomende cryptocurrency genaamd ApeCoin (APE) zijn nog niet openbaar gemaakt. Het enige dat we nu weten, is dat APE zal worden bestuurd door een gedecentraliseerde autonome organisatie genaamd ApeCoin DAO, en dat het grootste deel van het APE-aanbod zou moeten worden verdeeld onder de Bored Ape Yacht Club-gemeenschap.

Alle huidige Bored Ape-bezitters komen vermoedelijk in aanmerking voor gratis APE-tokens in een airdrop. Mensen die geen Bored Ape NFT's hebben, kunnen op een standaard manier in ApeCoin investeren.

BAYC stond altijd bekend als het NFT-project met de beste marketing, maar de lancering van een eigen altcoin zou het project echt naar een ander niveau kunnen tillen. Het is zeer waarschijnlijk dat andere NFT-collecties niet achter willen blijven, dus we zullen in de nabije toekomst waarschijnlijk nog veel meer door NFT ondersteunde altcoins gelanceerd zien worden.

Populaire crypto-wallet hint op zijn eigen token

Bored Ape Yacht Club is niet het enige populaire cryptomerk dat onlangs plannen heeft aangekondigd om zijn eigen alternatieve cryptocurrency te lanceren. MetaMask, een van de meest populaire multi-valuta wallets ter wereld, heeft ook besloten om zijn eigen crypto-activum uit te brengen.

Net als bij BAYC wordt het token vergezeld van een DAO. Maar in het geval van het plan van MetaMask hebben we geen details, behalve een zeer vage aankondiging dat ConsenSys, het bedrijf achter de wallet, werkt aan het creëren van een gedecentraliseerde autonome organisatie.

Hoewel we de naam of de ticker van MetaMask's altcoin nog niet eens kennen, is het niet te vroeg om te zien dat er een nieuwe trend van "altcoinization" opkomt in het blockchain-ecosysteem. Tussen de altcoin-aankondigingen van Bored Ape Yacht Club en MetaMask, is het duidelijk dat populaire crypto-namen de kracht van altcoins opnieuw beginnen te ontdekken.

ThorChain is in opkomst - Wat zit er achter de massale rally van RUNE?

De meeste altcoins zijn er de afgelopen 7 dagen slechts in geslaagd om kleine winsten te maken. ThorChain hoort duidelijk niet in die categorie: de afgelopen week is de RUNE koers met meer dan 69% gestegen, waardoor het verreweg de best presterende grote altcoin is.

De spectaculaire rally zorgde ervoor dat de RUNE koers meer dan $ 8 bereikte, waardoor ThorChain een van de 50 grootste cryptocurrencies werd met een marktkapitalisatie van meer dan $ 2,75 miljard. Het is echter vermeldenswaardig dat ThorChain nog steeds meer dan 60% lager staat dan de All Time High van meer dan $ 21 die vorig jaar mei werd behaald.

De aanhoudende ThorChain-rally, die de afgelopen weken aan de gang is, wordt voornamelijk veroorzaakt door de steeds sterkere technologische fundamenten van het project. Onlangs heeft ThorChain de ondersteuning van synthetische activa toegevoegd en de ontwikkelaars werken er intensief aan om in de nabije toekomst meer DeFi-functies in RUNE op te nemen.

RUNE koers grafiek 

De koers blijft stijgen

Hoewel er niets beter is dan de winst van ThorChain, is de prijsstijging van The Graph ook indrukwekkend. De afgelopen week is de GRT met ruim 27% gegroeid. Momenteel is The Graph de 54e grootste munt op de markt.

Hoewel GRT al een populaire altcoin is, is het essentieel om op te merken dat het nog steeds een project is in een vroeg ontwikkelingsstadium. Momenteel is The Graph bezig met de migratie van de Ethereum-blockchain naar het onlangs gelanceerde The Graph Network-mainnet.

Volgens experts zal het belangrijkste gebruiksscenario van The Graph van het eenvoudig integreren van blockchain-oplossingen met off-chain orakels en API's enorm belangrijk zijn bij de overgang naar Web 3.0. Daarom zal de GRT koers in de toekomst waarschijnlijk verder stijgen.

GRT koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram