Bitcoin handhaaft koers boven $ 40k terwijl overheden wereldwijd blijven twijfelen over cryptowetgeving

 

De Bitcoin koers zweeft momenteel rond de $ 40,8k op het moment van schrijven, na een wat saaie dag boven de cruciale $40k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg gisteren tot boven deze belangrijke weerstand en is er sindsdien boven gebleven. Altcoins daarentegen lieten eerder op de dag een wat gemengder beeld zien. Daarover later meer.

Ander nieuws: grote overheden over de hele wereld hebben moeite te beslissen over een toekomstige cryptowetgeving. Ondanks dat het regelmatig in het nieuws is, hebben veel van deze regeringen nog steeds geen idee hoe ze de sector mainstream kunnen maken. Daarover later meer.

Ripple wil zijn horizon verbreden met verdere belangrijke ontwikkelingen op zijn blockchain-netwerk. Het bedrijf achter de XRP-cryptocurrency is al geruime tijd een van de belangrijkste spelers van de digitale valuta-markt. Het is nog steeds de zevende grootste digitale valuta ter wereld qua marktkapitalisatie en werd alleen vertraagd door de belangrijke Amerikaanse SEC-rechtszaak ertegen, die tot op heden nog steeds loopt, met kleine overwinningen en verliezen aan beide kanten. De algemene verwachting is, dat als Ripple de zaak wint of op een positieve manier schikt, de Ripple koers flink zal stijgen.

Het Japanse fintech-bedrijf Kyash, dat betaaloplossingen biedt op de Japanse markt, heeft verschillende grote investeerders binnengehaald in zijn laatste financieringsronde. Deze laatste stap brengt de totale waardering van het bedrijf op $ 107 miljoen en ongeveer $ 40 miljoen daarvan werd opgehaald in de laatste ronde. Een van de grootste investeerders op het podium is Block, de blockchain-investeringsmaatschappij van Twitter-oprichter en ex-CEO Jack Dorsey.

Grote crypto-exchange Binance heeft een deal gesloten om in Dubai te opereren. Het is de tweede dergelijke licentie van de exchange de afgelopen dagen in de Golfregio. Eerder heeft het ook een officieel contract gesloten om een ​​cryptoplatform in Bahrein te ontwikkelen. De nieuwste licentie van Binance maakt deel uit van het VASP-initiatief (Virtual Asset Provider) van de lokale overheid om blockchain- en crypto-investeringen in het regionale economische centrum te stimuleren.

Een nieuw onderzoek toont aan dat het blockchain-concept Play-to-Earn (P2E) alleen maar zal groeien met de tijd. Zozeer zelfs dat dit in de nabije toekomst op termijn een voltijdbaan op zich zou kunnen worden. Verwacht wordt dat Axie Infinity, Sandbox en andere blockchain-games het daardoor goed zullen gaan doen.

Bitcoin koers stabiel boven $ 40k

Bitcoin behield eerder vandaag een ongemakkelijke, maar stabiele aanwezigheid boven $ 40k. De cryptocurrency is op zoek naar een beweging daarboven, maar wordt tot stilstand gebracht door de al vaker geteste weerstand die iets hoger ligt op $45k en die al drie eerdere pogingen om er bovenuit te stijgen heeft tegengehouden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 41,2k. Het wisselde gedurende een groot deel van de dag rond die waardering met slechts weinig verandering, en bleef gedurende deze tijd binnen $ 600 van deze waarde. Net voor de middag leek de cryptocurrency onder de $ 40,6k te gaan, maar de bulls zorgden voor een herstel, zij het een kleine. Op het moment van schrijven handelt het rond het niveau van $40,8k.

Bitcoin beweegt nu op onzekere niveaus, ondanks de kleine stijging die het gisteren had boven $40k. De cryptocurrency lijkt misschien rond dit niveau te consolideren voordat het de volgende zet doet, maar aangezien dit de ontmoedigende weerstand van $ 45k weer in zicht brengt, zullen de stieren extra hard hun best moeten doen dit keer.

De beren aan de andere kant zouden graag de huidige kleine rally stoppen en een plotselinge beweging zuidwaarts maken om de koers terug te brengen tot onder het belangrijkste $40k-niveau. Over het algemeen is de trend niet veel veranderd, afgezien van het psychologische aspect dat we ons nu boven het cijfer van $ 40k bevinden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 770 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,23%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur kleine, gemengde resultaten. Grote winnaars waren Solana (SOL, 3%) en Avalanche (AVAX, 6%), terwijl Terra (LUNA, -3%) en Cosmos (ATOM, -2%) enige verliezen boekten.

AVAX koers grafiek 

In ander nieuws….

Overheden debatteren over crypto-wetgeving, maar blijven nog in het duister tasten

Overheden over de hele wereld debatteren hevig over hoe de cryptosector op de beste manier kan worden gereguleerd. Er zijn geen kortere wegen om de zaak heen en de regeringen die de sector hebben laten groeien zonder protocollen of het ronduit hebben verboden, hebben mislukkingen na mislukkingen gezien. Daarom is vanuit het oogpunt van de overheid regulering, met gezond verstand, hard nodig. Neem bijvoorbeeld India. De verschillende overheidsafdelingen spreken op dit moment verschillende regelgevende talen. De Reserve Bank of India (RBI) wil de sector helemaal verbieden, maar het ministerie van Financiën en sommige parlementsleden hebben een meer verzoenende toon aangeslagen.

Canada is onlangs een gezamenlijke inspanning gestart met het Massachusetts Institute of Technology (MIT) om onderzoek te doen naar stablecoin-regulering en CBDC's. De Russische Centrale Bank wil daarentegen ook de sector in zijn geheel verbieden. Interessant genoeg deelt de Centrale Bank deze houding met enkele van haar vijanden aan het Oekraïense front en ook zij willen dat Russische cryptotransacties zwaar worden gesanctioneerd. Verwarring alom dus en het zal naar verwachting nog wel enige tijd duren voordat er wereldwijd een wat eenduidiger overheidsbeleid komt richting crypto.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram