Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt iets boven $ 41.5k terwijl grote BTC-miners hun munten vasthouden (HODL)

 

Bitcoin zweeft momenteel boven $ 41k, aangezien de koers de afgelopen 24 uur enkele bescheiden winsten rapporteerde. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie kijkt naar de grote weerstand van $ 45k die in het verschiet ligt en dat zorgt ervoor dat het herstel in de opbouw daar naartoe vertraagt. Altcoins boekten wat kleine, gemengde winsten gedurende deze tijd. Daarover later meer.

Ander nieuws: de grootste commerciële bank van Oekraïne, PrivatBank, heeft gebruikers gestopt met het kopen van Bitcoin via de nationale valuta, de Hryvnia. Daarover later meer.

De regering van Qatar, het kleine land in het Midden-Oosten, onderzoekt digitale banken en hoe Central Bank Digital Currencies (CBDC's) in de nabije toekomst kunnen worden gebruikt. De olierijke natie wil, net als anderen in het Midden-Oosten, uitbreiden naar andere horizonten en de regering daar beschouwt blockchain-technologie als een interessesector.

Een recent rapport van Arcane Research laat zien dat Bitcoin-miners steeds meer Bitcoin HODLen en hun mijnbouwactiviteiten meedogenloos uitbreiden. Vooral de Noord-Amerikaanse miners willen dit doen waardoor hun aandeel op de wereldmarkt naar nieuwe hoogten groeit. Beleggers zijn ook sterk betrokken bij deze mijnbouwbedrijven, terwijl velen Bitcoin nu beschouwen als een troef om vast te houden en op de lange termijn groei mee te realiseren.

Een antitrustregelgever in Australië heeft Meta (voorheen Facebook Inc.) voor de rechter gedaagd wegens het plaatsen van nep-crypto-advertenties in het land. De Australian Competition and Consumer Commission (ACC) beweert dat de sociale media-gigant zich bezighield met valse, misleidende en bedrieglijke crypto-advertenties, waaronder crypto-advertenties van beroemdheden die oplichting bleken te zijn.

GameStop, het bedrijf dat z’n aandelenkoers gepompt zag worden door Redditors in 2021, zoekt nieuwe wegen na een groot verlies in het vierde kwartaal van hetzelfde jaar. Het videogamebedrijf is van plan een NFT-marktplaats te ontwikkelen en in te zetten en gokt groot op een dergelijke stap in toekomstige projecties.

Amerikaanse wetgevers hebben nieuwe wetsvoorstellen geïntroduceerd die van crypto-exchanges vereisen om activa en portemonnees van Russen te bevriezen. Vertegenwoordiger Brad Sherman introduceerde dit wetsvoorstel en is van plan zich te richten op Amerikaanse individuen en bedrijven die nog steeds zaken doen met het Oost-Europese land en zijn banken die crypto gebruiken. Niet alle crypto-exchanges hebben echter ingestemd met deze stap, waarbij Bitfinex er openlijk tegen in ging en in plaats daarvan aanbood om alleen Russen te blokkeren die op de sanctielijst zijn geplaatst. Dit kan in de nabije toekomst resulteren in een confrontatie met de Amerikaanse regering.

Bitcoin koers iets boven $ 41.5k

Bitcoin onderging eerder op de dag een kleine prijsrally die tot laat op de dag voortduurde. De cryptocurrency probeert het verloren bullish momentum terug te winnen, maar reageerde grotendeels traag onder de belangrijkste weerstandsniveaus.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 40,7k. Het handelde lange tijd zijwaarts. Pas om 16.00 uur 's middags begonnen de stieren in beweging te komen. De koers heeft sindsdien $42k bereikt en handelt nu rond deze waardering. Dus de cryptocurrency gaat het weekend in met een klein herstel boven $ 40k, wat een licht bullish teken is.

De laatste prijsstijging van Bitcoin is op dit moment echter niet zo significant, aangezien de koers onder de belangrijkste weerstand van $ 45k blijft. De markt heeft dit niveau geïdentificeerd als de weerstand om te overwinnen, als het kans wil maken om de lange termijn bull run weer aan te wakkeren. Bitcoin heeft deze weerstand de afgelopen weken echter driemaal afgewezen en stagneert nu opnieuw onder dat niveau. Dus als de zaken zo doorgaan en er geen echte uitdaging van de weerstand aan de horizon verschijnt, kunnen de beren onmiddellijk in het spel komen en de crypto in een mum van tijd weer onder de $ 40k brengen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $ 785 miljard op het moment van schrijven en het aandeel van Bitcoin in de cryptomarkt als geheel was 43,21% volgens TradingView.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken kleine, gemengde winsten

Altcoins daarentegen boekten de afgelopen 24 uur gemengde winsten. Grote winnaars waren Ethereum (ETH, 5%), Cardano (ADA, 3%), Avalanche (AVAX, 9,5%) en Polygon (MATIC, 2,92%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws….

Oekraïne dicht bij het verbieden van Bitcoin-aankopen via Hryvnia

De Oekraïense regering heeft besloten om de aankoop van Bitcoin in het land tegen de lokale fiat-valuta aan te pakken. Als gevolg van deze stap zijn sommige Oekraïense topbanken de dienst zelf gaan verbieden.

De stap komt nadat de centrale bank van het land enorme druk van de cryptosector heeft vastgesteld bij het opblazen van de lokale valuta en kapitaalvlucht uit het land. De belangrijkste crypto-exchanges zijn zich aan deze beslissing gaan aanpassen en Binance heeft zijn Oekraïense gebruikers geadviseerd om gebruik te maken van de P2P-service in plaats van rechtstreeks bankrekeningen te gebruiken om aankopen te doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram