Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 42k terwijl BTC de aandelen van Coinbase met een aanzienlijke marge verslaat

 

De Bitcoin koers staat momenteel net boven het $42k-niveau en bleef zaterdag grotendeels stabiel. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie heeft over het algemeen een langzaam en gestaag weekend en er zijn geen aanwijzingen dat er een definitieve beweging aan de horizon verschijnt. Altcoins daarentegen gaven over het algemeen een gemengd beeld de laatste 24 uur. Daarover later meer.

Ander nieuws: volgens recente statistieken versloeg Bitcoin op interessante wijze de COIN-aandelen van Coinbase. Het COIN-aandeel werd na vele jaren van voorbereiding door het bedrijf genoteerd op Nasdaq en werd op de reguliere aandelenmarkt afgeschilderd als een perfect alternatief voor crypto. Het ging echter niet precies zoals gepland en Bitcoin heeft de afgelopen tijd de overhand gehad. Daarover later meer.

De hoeveelheid Ethereum op grote crypto-exchanges heeft volgens een recent rapport het laagste niveau bereikt sinds begin 2018. Alleen al sinds het begin van het jaar heeft voor meer dan $ 1,5 miljard aan ETH de exchangeplatforms verlaten, wat een enorme accumulatie in de keten door ETH-walvissen en investeerders laat zien. Dit hoeft echter uiteindelijk niet te resulteren in een bull-run voor de cryptocurrency.

De rol van de inkomende metaverse sector en de zorgsector wordt nu besproken. Volgens commentatoren zullen de metaverse projecten langdurige effecten hebben op de zorgverlening over de hele wereld en zullen virtueel onderzoek en behandelingen steeds populairder worden. Dit zal op zijn beurt de gezondheidssector zoals we die kennen transformeren.

Een recente claim van de El Salvadoraanse Kamer van Koophandel en Industrie laat zien dat ongeveer 14% van de bedrijven in het land transacties heeft uitgevoerd met Bitcoin. Het kleine Midden-Amerikaanse land schreef geschiedenis door het eerste land ter wereld te worden dat Bitcoin als wettig betaalmiddel verklaarde. Maar als we zeven maanden vooruitspoelen, verloopt de acceptatie over het algemeen nog steeds traag, ondanks de inspanningen van de overheid. Meer dan 90% van de bedrijven verklaarde dat de crypto-ontwikkelingen niet veel invloed hadden op hun bedrijf.

Crypto exchange Binance heeft aangekondigd dat het zich eindelijk zal terugtrekken uit de Canadese staat Ontario. De stap komt na maanden van speculatie hieromtrent en hardhandig optreden door de Ontario Securities Commission.

Ethereum mede-oprichter  Vitalik Buterin heeft recent een interview gegeven aan Time Magazine en een lange lijst met onderwerpen besproken. Hij zei dat er een dystopisch potentieel is van cryptocurrencies als ze niet correct worden geïmplementeerd. Hij benadrukte het geval van overijverige investeerders en hoge transactiekosten die de sector verstoppen. Maar hij zou hij moeten weten dat Bitcoin over het algemeen nog steeds goedkope vergoedingen afdwingt, terwijl het model van Ethereum op dit moment eenvoudigweg niet werkt te midden van een volledige verschuiving naar Proof of Stake (PoS)-mining.

Bitcoin koers stabiel op $ 42k

Bitcoin is momenteel stabiel op $ 42k op het moment van schrijven, aangezien het de hele dag boven de $ 40k-steun doorbracht. De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers rond de $ 41,9k en is gedurende een groot deel van deze tijd rond die waardering gebleven. Het bleef de rest van de dag binnen $ 500 van deze waarde zonder dat er grote stijgingen of dalingen werden gemeld.

Bitcoin zweeft nog steeds rond besluiteloze niveaus. Hoewel de stieren moed kunnen putten uit de huidige beweging boven $ 40k, heeft dat de situatie niet veel in hun voordeel veranderd. Ze moeten doorgaan en proberen het $ 45k-niveau uit te dagen met alles wat ze hebben, anders kunnen de beren gemakkelijk terugkomen en de koers rond het einde van de maand onder $ 40k trekken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 796 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins plaatsen gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies hebben de afgelopen 24 uur een gemengde beeld laten zien. Grote winnaars zijn Terra (LUNA, 4,5%), Cardano (ADA, 6,5%), Avalanche (AVAX, 6%) en Shiba Inu (SHIB, 8%). Terwijl Ethereum, Ripple en Binance Coin stabiel bleven.

Avalanche koers grafiek 

In ander nieuws….

Bitcoin verslaat Coinbase aandelen met 20% sinds IPO

Coinbase, 's werelds grootste en meest waardevolle crypto-exchange, ging vorig jaar naar de beurs onder tickersymbool COIN. Het staat genoteerd op de Nasdaq-beurs en er werd verwacht dat het heel goed zou presteren.

Dat gebeurde echter niet zoals sommigen in de markt hadden verwacht. COIN bleef achter bij Bitcoin zelf, wat betekent dat als een persoon dezelfde hoeveelheid COIN-aandelen en BTC had, deze laatste nu meer dan 20% meer waard zou zijn.

De theorie van COIN was dat het beleggers een veiligere optie zou bieden dan BTC en dat zijn eigen winst ook een behoorlijke winst per aandeel zou opleveren. Maar dat is tot nu toe niet gebeurd. De crypto regeert nog steeds oppermachtig en volgens veel statistieken is het nog steeds veel lucratiever om Bitcoin te bezitten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram