Bitcoin zakt iets naar $ 41k en Chinese internetproviders blokkeren toegang tot NFT-platforms

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 41k na alweer een matig weekend en maandag. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie heeft over het algemeen een relatief stabiele maand doorgemaakt, aangezien de koers geen significante bullish of bearish trend vertoonde en dit patroon de afgelopen week voortzette. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, afgezien van een paar uitzonderingen die apprecieerden. Daarover later meer.

Ander nieuws: Chinese internetproviders zijn begonnen met het verbieden van toegang tot grote NFT-platforms, uit angst voor hardhandig optreden door de overheid. De Chinese overheid heeft de cryptosector het afgelopen jaar behoorlijk hard aangepakt uit angst voor systeemondermijning. Daarover later meer.

American football-legende en icoon Tom Brady heeft getweet dat hij Vitalik Buterin en zijn werk in de blockchain-sector aanbidt. Hij noemde hem “Buterin the GOAT (Greatest Of All Times)”, een term die vaak wordt gebruikt voor spelers die meer dan levensgrote cijfers bereikten in professionele sporten. Brady's eigen cryptoproject genaamd Autograph heeft meer dan $ 170 miljoen opgehaald in de laatste financieringsrondes en hij is nu actief betrokken bij de sector.

In ander sportnieuws is tennisster Naomi Osaka geselecteerd als merkambassadeur voor crypto-exchange FTX. De Japanse atleet voegt zich bij Tom Brady, NBA-ster Stephen Curry en andere publieke persoonlijkheden die de exchange hebben gepromoot.

De regering van El Salvador heeft de lancering van haar Volcano-obligaties uitgesteld. Er werd bevestigd dat de uitgifte vertraging opliep, ondanks het feit dat minister van Financiën Alejandro Zelaya meerdere keren had verzekerd dat het project vanaf 20 maart van start zou gaan. Het project kreeg volgens Zelaya te maken met nieuwe vertragingen vanwege de onstabiele financiële situatie van de wereld. Deze obligaties werden aangekondigd door de El Salvadoraanse regering om het ambitieuze nieuwe Bitcoin-stadsproject te financieren. Vanwege de risico's die aan deze obligaties zijn verbonden, zal het voor de overheid echter moeilijk zijn om hieraan gevolg te geven.

In een laatste update zal een nieuwe Indiase regeringsaanpak van cryptowetgeving ervoor zorgen dat elk digitaal activum anders wordt behandeld. Elk crypto-handelspaar zal anders en volgens de vereisten worden gereguleerd. De suggestie kwam ter discussie in een recente discussie binnen de regering. Er zijn echter nog steeds oprechte zorgen dat er nieuwe wetgeving zal worden gemaakt om cryptohandel en crypto-eigendom in het land te ontmoedigen.

Uit een nieuw rapport blijkt dat het aantal crypto-gebruikers vorig jaar alleen al in Afrika met maar liefst 2500% is gestegen. Deze stijging van 25x was een van de hoogste in de geschiedenis en toont het buitengewone potentieel van de sector op het continent. Het onderzoek is gedaan door KuCoin.

Bitcoin koers zakt iets naar $ 41k

Bitcoin handelt momenteel rond het $ 41k-niveau. De cryptocurrency voelt opnieuw een lichte bearish druk die het onder de belangrijkste $40k-ondersteuning wil duwen.

De afgelopen 48 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $ 42k. Het grootste deel van de tijd gleed het naar beneden met enkele grote en kleine hobbels ertussen. Het bereikte een dieptepunt van ongeveer $ 40,6k op een gegeven moment in de ochtend voordat het zich herstelde naar $ 41k en daar de rest van de dag bleef.

Bitcoin ging vorige week boven het $ 40k-niveau en de koers is sindsdien grotendeels boven deze belangrijke steun gebleven. De verdere vooruitgang is echter opnieuw tot stilstand gekomen en de stieren moeten vrezen dat dit de zoveelste dummy-beweging boven $ 40k zou kunnen zijn die wordt afgebroken door een beweging terug onder het $40k niveau. Dus het langetermijndoel voor de crypto is ongeveer $ 45k en totdat we daar zijn en er bovenuit breken, zal elke bullish beweging eronder slechts een teaser zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 778 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,61%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven grotendeels stabiel, afgezien van een paar munten die wat winst maakten. Ze omvatten Terra (LUNA, 6,5%), Cardano (ADA, 5%), Ethereum (ETH, 3%) en Litecoin (LTC, 3%) die allemaal opmerkelijke prijssprongen boekten.

ADA koers grafiek 

In ander nieuws……

Chinese internetbedrijven stoppen toegang tot NFT-websites

In een verwachte stap hebben grote Chinese internetbedrijven de toegang tot NFT-platforms, waaronder OpenSea, beperkt. Ze zijn zelfs begonnen met het beperken en rapporteren van gebruikers die zich bezighouden met NFT-handel via berichtenservices.

De stap werd verwacht vanwege de laatste verklaringen van de Chinese regering die een volledig anti-NFT-opstelling laten zien. De platforms hebben toen besloten om vooruit te lopen op komende regelgeving, zodat ze geen forse boetes krijgen voor het niet volgen van de lijn van de overheid.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram