Skip to main content
stapel Cardano munten

Grayscale verwijdert Cardano uit z'n Large Cap fonds

Het Cardano (ADA) netwerk is niet meer onderdeel van het Grayscale Digital Large Cap (GDLC) fonds. Dat kondigde de grote asset manager aan op social media platform X als onderdeel van een periodieke herbalancering. Elk kwartaal analyseert de vermogensbeheerder het fonds en past het indien nodig de allocaties aan. Het verwijderen van ADA uit het GLDC fonds is een bearish teken volgens analisten, maar wat betekent het daadwerkelijk voor de Cardano koers

Vanaf nu zit er geen ADA meer in het GDLC fonds. In ruil voor het wegnemen van de Cardano allocatie hebben munten zoals XRP en Avalanche (AVAX) een grotere allocatie gekregen, met respectievelijk 1,73% en 0,95%. Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zijn nog steeds bij uitstek de grootste beleggingen in het fonds met een allocatie van bijna 71% voor BTC en 21,84% voor ETH. 

$9,5 miljoen aan Cardano verkocht

Doordat Cardano het GLDC fonds gaat verlaten zullen er waarschijnlijk voor miljoenen dollars aan ADA verkocht worden. In januari beheerde het fonds ongeveer $580 miljoen aan kapitaal en had Cardano een allocatie van 1,62% in het portfolio. Dit betekende dat er voor $9,5 miljoen aan ADA werd beheerd in het fonds, dat nu verkocht zal worden. Hoewel het om een groot bedrag gaat zal de directe invloed meevallen, de totale marktwaarde van Cardano is groot met een waarde van ongeveer $21,5 miljard. 

Cardano koers grafiek
Cardano koers 15 minuten grafiek

De Cardano koers trekt zich op de korte termijn weinig aan van de ontwikkelingen in de allocatie van het GDLC fonds. In de afgelopen 24 uur steeg de altcoin met 3,3% in waarde en zit het nu op een prijs van $0,609. Daarmee heeft het weten terug te klimmen boven de belangrijke prijsgrens van $0,60, wat een sterke weerstand was voor de populaire altcoin. 

Charles Hoskinsons bestrijd FUD

Het Cardano netwerk ontving aardig wat kritiek uit de crypto community in de afgelopen weken. Een van de populairste influencers in de crypto markt, BitBoy, oordeelde dat het project “dood” is op social media platform X, waarop Hoskins reageerde. Volgens de Cardano oprichter betreffen de berichten slechts FUD (Fear, Uncertainty, Doubt) en is het populaire altcoin netwerk sterke fundamentele ontwikkelingen aan het doormaken. 

Er komen namelijk twee grote upgrades uit voor het netwerk, een daarvan is de zogeheten Chang hard fork. Dit is de grootste fork voor het ADA netwerk sinds 2022, de Vasil upgrade. Met de nieuwe fork wordt er community beheer geïntroduceerd waardoor het netwerk een grote stap zet richting decentralisatie. 

  • Hits: 222