Skip to main content
Gouden ADA munt met op achtergrond de Cardano koers

Cardano Treasury beheert 1,5 miljard ADA, analist voorspelt Cardano koers van $1

De treasury van Cardano (ADA), dat opgezet is om ontwikkelaars op het ecosysteem te ondersteunen, beheert maar liefst 1,5 miljard ADA tokens. Deze collectie heeft een gezamenlijke waarde van meer dan $765 miljoen en heeft continu weten te groeien over de tijd, een teken dat het netwerk nog lang niet klaar is met ontwikkelen. Tegelijkertijd voorspelt een populaire crypto analist een nieuwe rally voor de altcoin tot het prijsniveau van $1. 

De Cardano treasury heeft over de jaren heen continu weten te groeien, ondanks problemen in de crypto markt en sterk kelderende koersen gedurende de bearmarkt. De fondsen worden verzameld door onder andere een klein deel van transactiekosten en door een klein deel van blok beloningen te ontsluiten naar de schatkist. De Cardano community kan vervolgens stemmen waarvoor de fondsen in de treasury worden besteed om verdere ontwikkeling en groei te ondersteunen. Door op deze manier te werken ondersteunt Cardano daadwerkelijk decentrale ontwikkeling en kunnen houders van de ADA token zelf bepalen welke richting het project op gaat in de toekomst. 

Bullish rally voor Cardano koers op komst?

De Cardano koers beweegt momenteel rond de $0,52, nadat het heeft weten op te klimmen uit de dieptepunten van de prijscorrectie in de afgelopen weken. De ADA koers zakte kortstondig tot onder de $0,41 op 13 april, maar in de afgelopen negen dagen is de koers met bijna 25% hersteld. Volgens de veel gevolgde on-chain crypto analist Ali Martinez, kan de populaire altcoin nog een aardig stukje verder stijgen. De analist verwacht dat de Cardano koers tot mogelijk $1 kan stijgen. 

Cardano koers grafiek
Cardano koers 15 minuten grafiek

De prijsvoorspelling voert Martinez uit op basis van een technische metriek, de Market Value to Realized Value (MVRV) score. Dit is een veelgebruikte methode om de huidige staat van de markt en de waarschijnlijkheid van een trendomkeer te analyseren. Een negatieve MVRV waarde betekent dat de huidige Cardano koers lager is dan wat de gemiddelde investeerder ervoor heeft betaald. Des te lager de MVRV score des te waarschijnlijker het is dat de koers weer zal gaan klimmen tot een positieve waarde van de metriek. 

75% ADA rally

In de afgelopen dagen wist de MVRV waarde op een historische lage score te komen van -22%. De laatste keer dat Cardano een dergelijke waarde ontving van de metriek, maakte het vervolgens een rally van ruim 75% door. Martinez oordeelt dat als de altcoin een vergelijkbare rally herhaalt, een Cardano koers van $1 tot de mogelijkheden behoort. 

X-post Ali_charts

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

  • Hits: 486