Skip to main content
ADA munt mat Cardano koers op de achtergrond

Cardano whales erg actief, geruchten over spot ADA ETF

Whales op het Cardano (ADA) netwerk zijn weer actief, zo blijkt uit on-chain data van de cryptocurrency. De vermogende adressen brengen weer munten in beweging. Omdat deze whales veel invloed kunnen uitoefenen op de markt houden analisten en beleggers het gedrag van deze wallets altijd nauw in de gaten. Wat zegt de toename in activiteit over de verwachtingen voor de Cardano koers? 

Data van on-chain platform IntoTheBlock laat zien dat meerdere metrieken weer aan het toenemen zijn. Zo is het aantal grote transacties op het netwerk weer aan het toenemen, met in de laatste 24 uur bijna 7.000 grote transacties. Dit waren er eerder in de week nog slechts 5.000. Ook het volume is toegenomen tot bijna 27 miljard ADA. Het is gegroeid van ongeveer 21 miljard ADA een aantal dagen eerder. Een groei van ruim 25% in korte tijd. 

On-chain data van het Cardano (ADA) netwerk
Figuur 1: On-chain data van het Cardano (ADA) netwerk (bron; IntoTheBlock)

Verwachting voor de Cardano koers

Wat zegt de toename in activiteit over de Cardano koers? Dat hangt af van wat de whales met hun ADA munten doen. Uit de on-chain data is vooralsnog niet duidelijk waar de munten precies naar verplaatst zijn en of het gaat om accumulatie of juist een verkoop van munten. Als het eerstgenoemde het geval is dan verwachten analisten meestal een korte termijn prijsstijging. Wanneer whales juist munten verkopen is een daling van de Cardano koers waarschijnlijk. Hoe dan ook betekent een hoge activiteit van whales meestal ook volatiliteit voor de ADA koers. Dit betekent dat we op korte termijn beweging kunnen verwachten, of het nou naar boven is of naar beneden. 

De laatste tijd was de Cardano koers aan het vechten voor het $0,50 prijsniveau. Een belangrijke psychologische grens en support niveau voor de munt. Nu Cardano onder deze prijs is gezakt raken beleggers bearish en lijkt een verdere daling steeds waarschijnlijker.  

Cardano koers grafiek
Cardano koers 15 minuten grafiek

Is een Cardano ETF waarschijnlijk?

Geruchten rondom een Cardano Exchange Traded Fund (ETF) nemen toe binnen de crypto community. Vanwege de sterke decentrale opzet van de munt en de vooruitstrevende technologie en ontwikkeling ervan verwachten gebruikers dat de munt een goede kandidaat is voor een ETF. Het netwerk heeft hierdoor minder kans om problemen te krijgen met wet- en regelgeving in de Verenigde Staten zoals andere blockchain projecten zoals XRP ervaren. De ontwikkelaar achter deze munt, Ripple, is al jaren verstrengeld in een rechtszaak met de Securities and Exchange Commission (SEC). Het nieuws blijft echter bij een gerucht, er zijn nog geen officiële Spot ETF aanvragen binnengekomen bij de Amerikaanse autoriteiten. 

  • Hits: 58