Skip to main content
Cardano munt met stijgende koersgrafiek op de achtergrond

Cardano Ecosysteem ziet sterke TVL groei, analist doet koers voorspelling

Decentralized Finance (DeFi) blijft populair op het Cardano (ADA) netwerk. Dat blijkt uit on-chain data van het populaire cryptocurrency netwerk. Middels de zogeheten Total Value Locked (TVL) metriek is te zien dat het gebruik van decentrale applicaties flink is toegenomen in het afgelopen jaar. Ondanks de positieve metrieken zien crypto analisten toch mogelijkheden voor correcties in de markt. 

Het afgelopen jaar heeft Cardano zijn DeFi gebruik zien terugkomen. In 2022 kwam het netwerk in flinke moeilijkheden te zitten toen de crypto markt crashte en een bear markt in gang werd gezet. Toen zag het ecosysteem van de populaire altcoin veel gebruikers vertrekken en dat was ook terug te zien in de on-chain data. In onderstaande figuur is de TVL te zien op het Cardano netwerk over de afgelopen 18 maanden. Tijdens de piek van de markt in april 2021 werden er nog ruim $300 miljoen aan ADA tokens in decentrale applicaties gebruikt. Dit daalde naarmate de bearish markt vervolgde tot rond de $50 miljoen TVL. Nu zien we dat het populaire altcoin netwerk weer terug is gekrabbeld en dat het DeFi gebruik weer terug is op bijna $300 miljoen. 

TVL op het Cardano netwerk over de afgelopen 18 maanden
Figuur 1: TVL op het Cardano netwerk over de afgelopen 18 maanden (bron; DeFiLlama)

De groei in DeFi wordt over het algemeen gezien als een positieve ontwikkeling voor het netwerk en de ADA koers. Meer gebruik betekent ook meer vraag naar de onderliggende munt, wat op termijn vertaald kan worden naar stijgende prijzen. Daarnaast betekent een hoge TVL ook dat veel munten opgesloten zitten in protocollen, waardoor het moeilijker wordt voor beleggers om cardano tokens te kopen, wat ook stimulerend kan zijn voor de koers. 

Cardano prijscorrectie behoort tot mogelijkheden

Hoewel het Cardano ecosysteem goed blijft gedijen en de crypto markt opbloeit, is het van cruciaal belang om te onthouden dat scherpe correcties deel uitmaken van het cryptocurrency landschap. Zelfs in bull markten kunnen prijzen periodiek hard dalen. "Bitcoin zou nog steeds kunnen terugvallen naar $30,000 voordat nieuwe recordhoogtes worden bereikt." vertelt een crypto analist en Youtuber genaamd Crypto Capital Venture. Een daling van BTC betekent ook mogelijk een daling voor ADA. Met de sterke stijging van de afgelopen maanden moeten beleggers zich ook voorbereiden op mogelijke prijscorrecties.  Het begrijpen van en voorbereiden op volatiliteit is essentieel voor investeerders, vooral nieuwkomers, om rationele beslissingen te kunnen nemen te midden van de opwinding van bullruns in de cryptowereld.

  • Hits: 35