Skip to main content
Cardano

Hoe de Cardano koers boven de $10 kan komen

Cardano (ADA) kent een moeilijke tijd. Tijdens de bull markt van 2021 bevond de koers van de populaire altcoin zich nog op ruim $3. Twee jaar later en de munt is minder dan $0,25 waard, een daling van bijna 92%. Ondanks de tegenvallende prestaties geloven analisten dat de munt in een nieuwe bullmarkt nieuwe all-time highs kan halen en mogelijk zelfs boven de $10 kan stijgen. 

Technische analyse Cardano koers

In onderstaande figuur is een technische analyse te zien van een crypto analist. Hierin wordt de huidige prijscondities van ADA vergelijken met die van vlak voor de bull run die we in 2021 zagen. In 2018 en 2020 zagen we een langdurige consolidatie fase van cardano waarin de prijs fluctueert tussen ongeveer $0,03 en $0,10 om vervolgens uit te breken en een explosieve opmars te maken tot boven de $3. In de afgelopen 12 maanden zien we hetzelfde gebeuren voor ADA, maar dan tussen een prijs van $0,25 en $0,5. 

Technische analyse van Cardano
Figuur 1: Technische analyse van Cardano (bron; X)

Uit de technische analyse is te zien hoe de Cardano koers zich kan gedragen als het een vergelijkbare rally maakt als in de vorige bull run (licht blauw). In dat geval is te zien dat het nog zeker 10 maanden kan duren voordat de ADA koers uit de consolidatiefase weet te breken en een prijs opmars richting nieuwe all-time highs kan maken. De technische analyse suggereert dat een nieuwe prijs rally de munt mogelijk boven de $6 kan tillen, bijna het dubbele van de vorige all-time high. In een nog optimistischere scenario (grijze lijn) suggereert de analist dat een koers tot wel $10 mogelijk lijkt, wat een 40x stijging ten opzichte van de huidige koers zou betekenen. 

Fundamentele groei op het Cardano netwerk

Terwijl de koers relatief laag is blijven ontwikkelaars flink actief op het netwerk. Data van on-chain platform Santiment laat zien dat Cardano veel andere blockchain projecten eruit concurreert wat betreft de support van ontwikkelaars. Dit is belangrijk aangezien de cryptocurrency markt zeer competitief is. Het netwerk presteert een stuk beter dan veel andere smart contract netwerken zoals Polkadot (DOT) en Kusama (KSM) maar ook oracle projecten zoals Chainlink (LINK). De ontwikkelaar activiteit is ook terug te zien in de updates op het netwerk. Met nieuwe features zoals de eerste Cardano stablecoin Djed, Hydra Pay en meer blijft het netwerk groeien. 

  • Hits: 28