Skip to main content
Cardano munt

Ontdek waarom Cardano (ADA) het best presteert

Data van het on-chain analytics platform Santiment laat zien dat Cardano (ADA) nog steeds zeer sterke groei laat zien. De populaire altcoin staat wat betreft ontwikkelactiviteit in de afgelopen 30 dagen op plek nummer 1 terwijl de Cardano koers hard is gedaald in dezelfde periode. 

Het netwerk ziet gemiddeld per dag ruim 500 inzendingen van developers, in dit geval GitHub, en is daarmee het blockchain project met de meeste steun van ontwikkelaars. Ontwikkeling op het netwerk is zeer belangrijk omdat de concurrentie in de cryptocurrency markt zeer groot is. Daarom is het belangrijk om te blijven innoveren, op die manier trekt een blockchain netwerk meer gebruikers naar zich toe, wat uiteindelijk een significant effect kan hebben op de koers. Denk aan de introductie van NFTs. De netwerken die deze digitale kunst als eerste aanboden en hiervoor handelsplaatsen beschikbaar hadden, profiteerden flink van de hype. 

Cardano op de voet gevolgd door Polkadot

In Figuur 1  is een lijst te zien met de crypto projecten die de meeste developer ondersteuning hebben. Concurrerende projecten zoals Polkadot volgen ADA nog op de voet met gemiddeld 493 inzendingen op GitHub per dag. Op nummer tien staat Aptos (APT), dat bijna de helft van de ontwikkelactiviteit geniet als het Cardano netwerk. Opvallend is dat grote projecten zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) niet eens in de top tien vallen.  

Ontwikkelactiviteit op verschillende crypto projecten
Figuur 1: Ontwikkelactiviteit op verschillende crypto projecten (bron; Santiment)

ADA weer terug op niveaus van 2 maanden terug

Hoewel het netwerk stug door blijft ontwikkelen is de ADA koers weer teruggezakt tot niveaus van 2 maanden geleden. Toen stond de munt ook op een prijs van ongeveer $0,25 waarna het een imposante rally maakte tot bijna $0,36. Een stijging van 44% in iets meer dan een maand tijd. De daling lijkt niet te liggen aan de fundamenten van het project. Zo groeit Decentralized Finance (DeFi) op het netwerk nog steeds, dit is terug te zien in de on-chain data, en zijn ontwikkelaars nog steeds zeer actief om het netwerk verder te brengen. Echter, de Cardano koers is voor een deel ook onderhevig aan de prijs prestatie van de algehele crypto markt en met name Bitcoin. Nu de BTC koers hard daalt, wordt de rest van de markt meegetrokken, waaronder ADA. De grootste cryptocurrency daalde in een week tijd met 10,6%. In verhouding doet Cardano het een stuk beter met slechts een daling van 3,8% in dezelfde periode. 

  • Hits: 37