Skip to main content
Cardano

Cardano lanceert blockchain-oplossingen voor Afrika, ADA koers reageert positief

IOHK creëert blockchain-oplossingen voor Afrikaanse landen. Het eerste land dat profiteert van het platform van Cardano is Ethiopië.

Cardano neemt belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat het ADA-netwerk optimaal wordt benut. Onlangs kondigde Cardano zijn laatste stap aan, waarbij het een blockchain-oplossing zal lanceren die het onderwijsproces in Ethiopië zal stroomlijnen.

Cardano gebruiken om het onderwijs te stimuleren

IOHK, het team achter de ontwikkeling van Cardano's netwerk, heeft zijn samenwerking met de Ethiopische regering aangekondigd. De samenwerking omvat het creëren van een blockchain-oplossing waarmee het onderwijssysteem in het land gemakkelijk kan worden gevolgd.

De minister van onderwijs in het land, Getahun Mekuria, verklaarde dat het implementeren van blockchain-technologie een geweldige stap was, aangezien het de kwaliteit van het onderwijs in het land zal verbeteren. Cardano zal een identiteitsoplossing bieden die de prestaties van meer dan 5 miljoen studenten en 750.000 docenten zal volgen.

Door de prestaties van studenten op een digitaal platform vast te leggen en te verifiëren, worden ook de gebieden geïdentificeerd waar studenten ondermaats hebben gepresteerd en worden middelen toegewezen door prioriteit te geven aan de plaatsen waar ze het meest nodig zijn.

Volgens de Ethiopische regering zal de blockchain-oplossing op een onderwijssysteem de transparantie in het onderwijssysteem vergroten. Het zal ook het sollicitatieproces verbeteren, aangezien werkgevers de onderwijskwalificaties van sollicitanten rechtstreeks op het platform kunnen verifiëren.

Het hoofd van de Afrikaanse operaties voor IOHK, John O'Connor, verklaarde echter dat het platform zich nog in de beginfase van ontwikkeling bevond. In januari 2022 is het klaar voor gebruik.

Impact op de Cardano koers

Sinds de aankondiging van de lancering van Cardano in Ethiopië en Afrika, is de waarde van ADA, het native token van het Cardano netwerk, met een aanzienlijk percentage gestegen. De marktwaarde van het token is met 4,3% gestegen, waarbij het token is gestegen van $ 1,31 tot ongeveer $ 1,37.

Diverse analisten hebben ook verklaard dat ADA stabiel wordt ondersteund. Uit de huidige marktgegevens blijkt dat ongeveer 176.000 adressen de afgelopen periode ongeveer 2,85 miljard ADA hadden gekocht. Dit werd gekocht voor een gemiddelde prijs van $ 1,21. Deze toegenomen vraag naar Cardano zal de koers van de cryptovaluta stabiliseren.

Marktvolatiliteit rond crypto in het algemeen, kan echter onverwachte prijsbewegingen veroorzaken. Als Cardano zijn gemiddelde aankoopprijs van $ 1,21 kan behouden, kunnen we optimistisch naar de toekomst kijken en verwachten dat het binnenkort zal stijgen naar de oude all-time high. De Cardano koers moet daarvoor nog wel wat hindernissen overwinnen. De hoogste ADA koers ooit was $ 1,56 op 24 april dit jaar.

  • Hits: 21