Skip to main content
Cardano

Cardano gaat van Alonzo Blue naar White, Spores haalt $ 2,3 miljoen op

In een tweet op 14 juli onthulde Input Output Hong Kong (IOHK), de ontwikkelingsvleugel van Cardano blockchain, dat Alonzo White was geactiveerd. In een aankondiging zeiden de ontwikkelaars ook dat ze nieuwe leden aan boord hadden gehaald om een ​​impuls te geven aan hun missie om het favoriete smart-contractplatform te worden.

Toevallig, 48 uur later, ontving Spores, een project dat gebruikmaakt van de kracht van het Cardano-netwerk, 2,3 miljoen aan financiering. Volgens het project zullen de fondsen gaan naar de ontwikkeling van een marktplaats gericht op DeFi (gedecentraliseerde financiën) en NFT (non-fungible tokens).

Alonzo White bouwt voort op de vorige upgrade genaamd Alonzo Blue. Met name de huidige upgrade is gericht op het aantrekken van meer betrokkenheid en het verbeteren van de functionaliteit van slimme contracten die worden aangedreven door de Cardano-blockchain.

Op 14 juli zei IOHK dat ze "verheugd zijn om te melden" dat ze "met succes het Alonzo-testnet naar het nieuwe Alonzo White-knooppunt hebben gevorkt". Het ontwikkelingsteam van Cardano voegde eraan toe dat de gevorkte versie al verkeer ontvangt en verwerkt.

Hoewel het Alonzo Blue-testnet slimme contractfunctionaliteit bevatte, waren ze slechts beperkt toegankelijk. Nu stellen de Alonzo White ontwikkelaars, exploitanten van stake pools en validators in staat om slimme contracten te bouwen.

De huidige upgrade zal naar verwachting een maand duren voordat IOHK het laatste testnet genaamd Alonzo Purple in werking zet. Merk op dat Alonzo Purple het einde markeert van de Alonzo-ontwikkelingswerken.

Sommigen in de virtuele valutagemeenschap beschuldigden Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, er echter van het project te traag te maken en niet na te komen wat hij een jaar geleden zei.

"Wat is er met uw voorspellingen gebeurd?" bekritiseerde de cryptogemeenschap Charles Hoskinson

Op 4 juli tweette @altcoin_bets bijvoorbeeld dat “there are no asset on ADA, forget 1000’s of DApps not a single DApp on ADA, only 1-2 projects announced working on ADA, What happened to your predictions?”

De Twitter-gebruiker verwees naar de tweet van Hoskinson van 26 juli vorig jaar. Destijds zei de oprichter van Cardano: "Ik voorspel dat er tegen deze tijd volgend jaar honderden activa op Cardano zullen draaien, duizenden DApps, tonnen interessante projecten en veel uniek gebruik en nut.”

Een andere Twitter-gebruiker verdedigde Hoskinson en merkte op dat IOHK alleen "dingen" vrijgeeft na grondig testen, coderen, beoordelen en die "klaar zijn voor een stabiele release". Als zodanig is het beter om te wachten dan "een nieuw maar defect programma" te hebben.

Hoskinson is echter bij zijn voorspellingen gebleven. In een YouTube-video zei de oprichter van Cardano dat de ontwikkelingsroutekaart van de blockchain goed op schema ligt.

Bij het aankondigen van de activering van Alonzo White, onthulde IOHK nieuwe leden, waaronder de bemanning van Project Catalyst, Plutus, samen met de 'kern SPO-groep'.

Update halverwege de maand vat Alonzo White samen en introduceert Alonzo Purple

Het ontwikkelingsteam merkte op dat meer informatie over de ontwikkeling tot nu toe zal worden vrijgegeven in hun update halverwege de maand. De update werd met name op 16 juli van dit jaar op YouTube uitgebracht.

Tijdens de update hebben belangrijke leden, zoals Cardano's Head of Delivery, Nigel Hemsley, software-engineer Kevin Hammond, Community Manager, Ben O'Hanlon en Cardano's Delivery Lead, Dimitris Poulopoulos, de belangrijkste momenten in de Alonzo White-upgrade belicht en een voorproefje gegeven van de volgende upgrade die na ongeveer 28 dagen wordt verwacht.

Cardano Alonzo update 

Volgens de update zal Alonzo White onder andere Cardano Wallet en de wallet backend introduceren, de Plutus applicatie backend introduceren en GraphQL en Explorer Alonzo-ready maken.

De update ging ook in op hoe de volgende en laatste ontwikkelingsfase, Alonzo Purple, eruit zal zien. Alonzo Purple markeert het begin van het openbare netwerk en introduceert meer leden van de gemeenschap, naast andere opvallende kenmerken.

Cardano Alonzo update 

Onlangs zei Hoskinson dat het Cardano-netwerk NFT-verkopen ter waarde van meer dan 10 miljoen dollar had gefaciliteerd.

Cardano-aangedreven project haalt meer dan $ 2 miljoen op en heeft tot doel de "Alipay van de Crypto-wereld" te worden

Terwijl Alonzo White vorm begint te krijgen, haalt Spores de krantenkoppen na het inzamelen van meer dan twee miljoen dollar. Volgens de ontwikkelaars van het project biedt Cardano een perfecte blockchain vanwege de geringe negatieve impact op het milieu, gunstige transactiekosten, hoge transactiesnelheid en "trouwe" en sterk gedecentraliseerde gemeenschappen.

Enkele van de investeerders die deelnamen aan de financieringsronde zijn Focus Labs, Vivian Capital, NGC, Twin Apex en Maven Capital.

In een aankondiging merkte Spores Network op dat het zijn inspanningen wil vergroten om de pionier te worden van de full-stack NFT- en DeFi-marktplaats die op het Cardano-netwerk zal draaien.

De uitvoerend voorzitter van Spores, Duc Luu, merkte op dat het project "de Alibaba en Alipay van de cryptowereld" wil worden.

  • Hits: 27