Skip to main content

Cardano voegt binnen 5 maanden meer dan een miljoen ADA-wallets toe, Hoskinson onthult waarom "Hydra een noodzaak is"

In ongeveer vijf maanden tijd heeft het Cardano-netwerk meer dan een miljoen ADA-wallets toegevoegd.

Bij de aankondiging van het nieuws merkte de Cardano Foundation op dat "het niet lang geleden" was toen de blockchain het bereiken van een miljoen wallets vierde. “Achievement unlocked, over two million ADA wallets,” zei de stichting in een tweet.

De reis naar twee miljoen Cardano (ADA)-walletadressen werd binnen ongeveer vijf maanden na het bereiken van één miljoen ADA-wallets, in mei 2021, voltooid. Interessant is dat het platform er meer dan drie jaar over deed om de grens van één miljoen te bereiken.

In mei begon het netwerk met de geleidelijke uitrol van de Alonzo-upgrade die bedoeld was om slimme contractmogelijkheden naar het gedecentraliseerde platform te brengen.

Het bereiken van twee miljoen ADA-wallets valt samen met de ontwikkeling van een layer-2-schaaloplossing genaamd Hydra. In september zei Cardano dat Hydra de schaalbaarheid van het protocol zou verbeteren.

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, verwacht dat de blockchain veel verkeer zal ervaren van gedecentraliseerde financiële (DeFi) activiteiten op het platform.

Volgens Hoskinson: “Cardano krijgt te maken met een enorme hoeveelheid verkeer. Hydra is daarvoor een noodzaak.”

Hydra doet meer dan de transactiesnelheid verhogen

In een ask-me-anything-sessie die op 30 oktober live op YouTube werd gestreamd, onthulde de oprichter van Cardano dat ze "bronnen aan Hydra blijven toevoegen" en meer ontwikkelaars aan boord brengen omdat de cardano-schaaloplossing voor laag twee "een hoge commerciële prioriteit is.”

Blockchain-schaalopties zoals Hydra werken off-chain om de algehele prestaties van het platform te verbeteren. Cardano gebruikt bijvoorbeeld sharding om de netwerkprestaties te verbeteren.

Dit pad ondersteunt Hydra-knooppunten zonder de hoofdketen te splitsen. In dit geval wordt de verwerkingskracht van de blockchain berekend door de verwerkingskracht van een enkel knooppunt te vermenigvuldigen met het totale aantal knooppunten.

Cardano streeft naar een snelheid van één miljoen transacties per seconde (TPS). Andere voordelen van Hydra zijn onder meer het verminderen van latentie, opslagbehoeften en het maximaliseren van de doorvoer.

Hoskinson voegde eraan toe dat de Layer-2 Cardano-schaaloptie zich in de onderzoeksfase bevindt, maar op weg is naar versie 1.0.

Institutionele beleggers investeren meer in ADA-fondsen en het bedrag aan ADA in staking-contracten stijgt

De opkomst van ADA-portefeuilles duidt op een toename van de interesse in ADA van particuliere en zakelijke beleggers. Tegen het einde van vorige maand hebben bedrijfsinvesteerders $ 5 miljoen in ADA-fondsen gestopt.

De interesse blijkt ook duidelijk uit de hoeveelheid ADA die is gestaked. Volgens PoolTool is de totale hoeveelheid ADA die gestaked is, iets meer dan 49 miljard USD waard en vertegenwoordigt 72,28 procent van het totale aanbod van de munt.

 

Op het moment van schrijven waren er bijna 3.000 actieve stakingpools en meer dan 930.000 totale stakingadressen.

Momenteel concentreert de oprichter van Cardano zich op zijn Afrika-tour om de adoptie van Cardano daar te stimuleren. Vorige week tweette Hoskins dat Ethiopië "op schema" ligt om academische gegevens van vijf miljoen studenten digitale identificatie te laten ontvangen op het Cardano-netwerk.

In dezelfde week ondertekende Hoskinson een MOU (memorandum of understanding) met de Burundese regering. De directeur van Cardano tweette over het nieuws en zei dat ze "een geweldig MOU hebben ondertekend".

Voordat hij het nieuws aankondigde, had Hoskinson getweet over een "geweldige ontmoeting met" de president van het land, Evariste Ndayishimiye, die gericht was op de "toekomst van Burundi's digitale transformatie".

Geef Cardano niet 'aan de verkeerde mensen', ADA worstelt met SOL voor de vijfde positie

Hoewel de interactie tussen Burundi en Cardano werd geprezen door de Cardano-gemeenschap, was een deel van de critici van Ndayishimiye niet zo enthousiast. Een Reddit-gebruiker merkte bijvoorbeeld op dat het blockchain-project "aan de verkeerde mensen" wordt overhandigd.

Een andere Reddit-gebruiker reageerde echter door te zeggen dat Cardano zich richt op het ontwikkelen van "openbare infrastructuur" waarvoor de handen ineengeslagen moeten worden "met ambtenaren".

Terwijl investeerders Cardano (ADA) omarmen en Hydra dichter bij versie 1.0 komt, worstelt ADA om zijn vijfde positie op de lijst van toonaangevende cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie te behouden.

 

Solana (SOL), de zesde munt op de lijst, zet ADA onder druk. Op CoinMarketCap (CMC) heeft ADA een marktkapitalisatie van 69,97 miljard USD, terwijl SOL 68,74 miljard USD bedraagt.

In de afgelopen 24 uur steeg de ADA koers met meer dan 7%, terwijl SOL met meer dan 13% steeg. Interessant is dat Solana op andere CMC-achtige platforms, zoals CoinGecko, Cardano al heeft ingehaald om de vijfde toonaangevende cryptocurrency te worden.

 

Volgens het cryptodata-aggregatieplatform verslaat SOL ADA met meer dan een miljard USD aan marktkapitalisatie.

SOL heeft bijvoorbeeld een marktkapitalisatie van $ 68,55 miljard, terwijl ADA $ 67,16 miljard heeft. Merk op dat CoinGecko gegevens van 517 beurzen haalt, terwijl CMC 417 cryptocurrency-exchanges gebruikt.

  • Hits: 23