Skip to main content
Cardano koers analyse

Is de correctie van de Cardano (ADA) koers voorbij? En zal Cardano in 2022 $ 4 bereiken?

Cardano (ADA) is de 5e meest populaire cryptocurrency en bereikte begin september 2021 zijn hoogste punt ooit op $ 3,1, met de lancering van zijn slimme contracten. Sindsdien is het in een correctie-fase beland. Cardano, die is gestegen tot 's werelds zesde grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, had een optimistisch vooruitzicht voor 2021, maar het was niet in staat om de hoogtepunten van september vast te houden. Eind oktober verloor het op één dag 15% van zijn waarde als gevolg van een pre-Halloween-angst.

Net als andere prominente cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH), heeft ADA moeite gehad om grip te krijgen op de koers, die de laatste tijd is gedaald ten opzichte van eerdere recordhoogtes. Op 9 november was het gestegen tot $ 2,28, om op 18 november terug te vallen naar $ 1,70. Bears slaagden er niet in de koers verder naar beneden te duwen. Terwijl Cardano's on-chain-activiteit omhoogschoot, overtrof het dagelijkse transactievolume op vrijdag 19 november 2021 even de op een na grootste cryptocurrency, Ethereum. Op de AIBC-gamingconventie werd Cardano onlangs geëerd als het beste DeFi-project.

Belangrijkste punten

Dit zijn de belangrijkste punten m.b.t. Cardano op dit moment:

  • Analisten denken dat Cardano de recente daling tot onder de $2 zal herstellen.
  • De ideeën m.b.t. de Metaverse van de oprichter Charles Hoskinson kan een grote factor zijn om de Cardano koers weer te laten stijgen.
  • Cardano (ADA) bemachtigt de #5 plek op de top cryptocurrencies, met een prijs van $ 1,77, marktkapitalisatie van $ 59.550.121.211, 24-uurs volume van $ 1.464.894.647 en oplages aanbod van 33.313.246.915 ADA (74,03%).
  • ADA werd erkend als het beste DeFi-project op de AIBC-top.

Wat is Cardano (ADA)

Cardano is een blockchain-netwerk met vele toepassingen en een directe concurrent van marktleider Ethereum. Cardano is gebouwd door de Input-Output Hong Kong Corporation (IOHK) als het gaat om platformontwikkeling. Verder wil het Cardano-netwerk een platform bieden voor ontwikkelaars om slimme contracten en gedecentraliseerde apps te implementeren. Cardano is zojuist geüpdatet naar Goguen mainnet, een blockchain-platform dat token lock-netwerkfunctionaliteit biedt. Daedalus is de eigen crypto-portemonnee van het bedrijf waar gebruikers hun munten veilig kunnen bewaren.

Technische gegevens van ADA

Cardano wordt in vijf fasen ontwikkeld om een ​​ontwikkelplatform te bieden. Dit platform heeft een grootboek met meerdere activa en verifieerbare slimme contracten voor gedecentraliseerde apps (DApps). Dit zijn de vijf fasen:

  1. Stichting van Cardano ADA

Cardano's Phase 1 of Byron was de eerste release voor het grote publiek in september 2017. Daarnaast werden de Daedalus-desktopportemonnee en de ADA-cryptocurrency door het bedrijf geïntroduceerd.

  1. Decentralisatie

In de tweede stap kan iedereen deelnemen aan het Cardano-transactieverificatieproces, waardoor het gedecentraliseerd wordt. Shelley ging in juni 2020 van start.

  1. Slimme contracten

Slimme contracten en gedecentraliseerde apps zullen beschikbaar zijn in het derde tijdperk van Cardano. De lancering van de Alonzo-update illustreert het plan van het Cardano Goguen-tijdperk. De Alonzo-update is uitgebracht in augustus 2021.

  1. Schalen

In het Basho tijdperk is men van plan om sidechains voor Cardano te bouwen om de schaalbaarheid nog verder te vergroten. Daarom zal de hoofdblockchain worden verdeeld in verschillende kleinere ketens die shards worden genoemd.

  1. Bestuur

Cardano's ambitie op lange termijn is om een ​​autonoom systeem te creëren dat niet afhankelijk is van het moederbedrijf, IOHK. Voltaire zal de komende weken een volwaardig bestuurssysteem onthullen, waarmee gebruikers kunnen stemmen op nieuwe functies. Cardano zal in staat zijn om een ​​echt gedecentraliseerd platform te worden nadat de eerste fase is voltooid.

Cardano (ADA) Prijsanalyse 2021

Cardano (ADA) staat momenteel (23 november 2021) op plaats nummer 5 van de top cryptocurrencies.

De meeste analisten hebben op dit moment een optimistisch sentiment m.b.t  de Cardano (ADA) koers. De correctie is volgens anderen echter nog niet voorbij en een daling naar $1,50 zou aanstaande zijn. Dat gezegd hebbende, laten we Cardano's dagelijkse en wekelijkse grafiek opsplitsen om te zien wat de belangrijkste signalen zijn op het gebied van technische analyse.

Cardano (ADA) weekgrafiek

Cardano koers grafiek 

Bron: TradingView

Als we naar de weekgrafiek van Cardano/TetherUS kijken, kunnen we zien dat de koers zich momenteel in een kanaal bevindt nadat de steun van $ 1,71 is bereikt. Bovendien kunnen we op dit punt ook de bullish divergentie zien met de relatieve sterkte-index, die ook sterk wijst op een bullmarkt. Het wekelijkse marktsentiment lijkt momenteel bullish, en als de kopers de koers boven de $1,71 steun kunnen houden, kunnen we een rally zien richting het hoogste punt ooit van $3.1.

Aan de andere kant, als de koers onder de kanaalondersteuning komt, zien we mogelijk $ 1,50, wat naar verwachting de laatste (dagelijkse) ondersteuning is, vóór $ 1,0.

De Cardano (ADA) dag-grafiek

Cardano koers grafiek 

Bron: TradingView

Als we naar de dag-grafiek kijken, bevindt de koers zich in een perfect stijgend kanaal. Een dubbele bodem rond $1,7 horizontale en kanaalondersteuning, die sterk wijst op een rally richting $ 2,3 en een break boven $ 2,3, zal uiteraard resulteren in een rally naar de all time high $ 3,1. Bij een uitbraak boven de all time high zal de koers naar verwachting binnen korte tijd de $ 4,-  en hoger kunnen bereiken

Anderzijds, een pauze hieronder kan resulteren in een beweging richting $ 1,5, wat de volgende  dagelijkse ondersteuning is.

Cardano koers grafiek

Conclusie

Ondanks de koersdaling van Cardano, is dit niet het eindspel, aangezien prijscorrecties onvermijdelijk zijn voor elke cryptocurrency. Een stijging van de Cardano koers tot boven $ 4,- in 2022 ligt dan ook in lijn der verwachting.

  • Hits: 28