Skip to main content
Metaverse

Eerste Cardano Metaverse-project verkoopt meer dan 60.000 percelen, Vitalik Buterin-volgers onthullen hun favoriet tussen BTC en ADA

Het eerste metaverse project in Cardano, Pavia, heeft een paar dagen na de lancering al meer dan 60 procent van zijn virtuele percelen verkocht.

Het project had 100K virtuele plots geslagen, elk een uniek non-fungible token (NFT). Elk perceel heeft speciale coördinaten die helpen bij het lokaliseren van verschillende percelen op het metaverse project.

Van de 100.000 percelen werden in 2021 60.000 percelen voorverkocht en de rest, 40 procent, zal voor eind maart van dit jaar nieuwe eigenaren vinden.

Terwijl NFT's unieke digitale representaties zijn van objecten op de blockchain, richt de metaverse zich meer op het creëren van een virtueel ecosysteem dat identiek is aan de echte wereld. Het eerste Cardano-metaverse-project heeft een basisactivum dat wordt verhandeld tegen 0,13 ADA en een marktkapitalisatie heeft van 68.750.000 ADA op het moment van schrijven.

Vijfentwintig procent van de native tokens werd in december naar NFT-houders gestuurd. Volgens een Twitter-bericht van Pavia zijn er meer dan 8.300 landeigenaren op het project. Ondanks de massale opname van de percelen, zullen kopers voorlopig niet in staat zijn om hun virtuele land te bezoeken of te ontwikkelen.

De lancering van het eerste metaverse-project op Cardano valt samen met een groeiende behoefte om eigendom te bezitten op op blockchain gebaseerde virtuele ruimtes.

Cardano wordt de vijfde grootste cryptocurrency

Sommige virtuele percelen, vooral op projecten die worden aangedreven door de Ethereum-blockchain, hebben een prijskaartje van een miljoen dollar. Op Pavia worden de duurste digitale stukken land verhandeld voor ongeveer 45.000 dollar.

Het succes van het op Cardano gebaseerde project lijkt stoom te hebben toegevoegd aan een herstellende Cardano (ADA) koers. Volgens CoinMarketCap leidt ADA de top 100 crypto's als de grootste winnaar in de afgelopen 24 uur.

Op het moment van schrijven wisselde ADA van eigenaar voor 1,55 USD, wat neerkomt op een 24-uurs verandering van 11,22 procent. Cardano versloeg ook andere topmunten zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) met zijn 7-daagse winsten.

Terwijl de meeste munten tussen de 10 en 20 procent stegen, steeg ADA de afgelopen week met ongeveer 32 procent.

In de afgelopen 24 uur hebben BTC, ETH en BNB 0,90, 1,92 en 2,72 procent verloren, terwijl de drie activa in de afgelopen zeven dagen met respectievelijk 2,02, 3,43 en 10,12 procent zijn gestegen.

Afgezien van een prijsstijging, steeg Cardano ook op de ranglijst om de op vier na grootste cryptocurrency te worden die Solana (SOL) verslaat. ADA heeft een marktkapitalisatie van 52 miljard USD vergeleken met SOL's 45 miljard USD op het moment van schrijven.

Terwijl metaverse projecten op Cardano worden gelanceerd, hebben de Twitter-volgers van Vitalik Buterin hun beste keuze tussen Bitcoin en Cardano onthuld.

Beste keuze tussen Bitcoin en Cardano? 42% Kies ADA, 38% Kies BTC

In een Twitter-enquête vroeg de mede-oprichter van Ethereum: "je wordt wakker in 2035 en 80% van alle transacties + besparingen in de wereld zijn in één valuta die geen ETH is. Welke zou je het liefst hebben?”

Zijn volgers moesten kiezen tussen BTC, USD, SOL en ADA. De peiling trok meer dan 600.000 stemmen. Degenen die de voorkeur gaven aan ADA stonden op 42 procent. Bitcoin kreeg 38,4 procent van de stemmen, terwijl USD en SOL een beroep deden op 6,5 procent en 13,1 procent van de kiezers.

De peiling verdeelde de cryptocurrency-gemeenschap, waarbij sommigen zoals Sam Bankman-Fried zeiden dat de resultaten "wild" zijn.

ADA-critici wezen erop dat Cardano pas onlangs slimme contractmogelijkheden heeft toegevoegd, wat impliceert dat het nog een lange weg te gaan heeft om topcrypto's zoals ETH te verslaan.

Cardano's supporters waren het eens met de peiling van Buterin, waarbij sommigen opmerkten dat "gedurende de afgelopen vijf jaar in crypto, niets zo veelbelovend is als ADA." Een deel van de Ethereum-aanhangers zag meer dan alleen een peiling.

Buterin op jacht naar "een nieuwe baan?"

@ravi_f1 gaf bijvoorbeeld commentaar op de peiling met de vraag waarom Buterin niet ziet dat ETH de 80 procent aanvoert. De Twitter-gebruiker adviseerde dat Buterin "alleen aan ETH-ontwikkeling / verbetering zou moeten werken."

@ravi_f1 voegde toe dat de "recente tweets van de mede-oprichter van Ethereum over prestatieproblemen met ETH en deze peiling [hen] het gevoel geeft dat [ze] in plaats daarvan naar SOL/ADA moeten overschakelen." Tone Vays, een BTC-handelaar, vroeg zich af of de Ethereum-executive op jacht is naar "een nieuwe baan".

Anderen hoopten dat geen enkel cryptoproject 80 procent van de transacties en besparingen in de wereld zou beheersen.

Volgens hen zal zo'n fenomeen "zijn zoals wat er met internet is gebeurd, waar we in de jaren 90 een divers netwerk hadden en dat nu wordt beheerd door een klein aantal grote bedrijven."

  • Hits: 31