Skip to main content
Nieuwe bullmarkt voor Cardano?

Is Cardano (ADA) klaar voor een nieuwe bullmarkt?

Cardano (ADA) is een van de bekendste cryptocurrencies. De volatiliteit van de cryptomarkt is een publiek geheim en iedereen is zich hiervan bewust. Daarnaast kan niemand het potentieel ervan ontkennen. Nu rijst de vraag wat het juiste moment is om de kans te grijpen?

In dit artikel zullen we je wat informatie geven op basis van technische analyse en prijsactie in de afgelopen weken, in de hoop dat dit je kan helpen bij het vinden van instap- en uitstap-punten.

Aangezien de manier van handelen van handelaar tot handelaar verschilt (variërend van intraday-scalping tot langetermijninvesteringen), zal deze analyse gebaseerd zijn op meerdere tijdsbestekken, die voldoen aan de vereisten van korte termijnhandelaren tot lange termijnbeleggers.

Lange termijn (HODLERS)

Als we terugkijken op de koersontwikkeling van Cardano, zullen we zien dat deze lange tijd in een duidelijke neerwaartse trend zat. In augustus 2022 stond de ADA koers op 0,5948 en daalde daarna drastisch tot het laagste niveau van 0,2392. Maar op 30 december 2022 kaatste het terug en steeg het naar 0,3460, zoals te zien is in de grafiek:

Cardano koers analyse 

Momenteel heeft de koers de trendlijn doorbroken, die de afgelopen 20 weken een sterke weerstand vormde. Deze uitbraak is dus een groen signaal voor de aanstaande bullish beweging in de markt. Daarnaast is het volume ook goed en laat MACD ook een bullish momentum zien.

 

Middellange termijn (swingtraders)

Voor middellangetermijn- of swingtraders ziet de prijsactie er ook goed uit. Zoals besproken in de vorige sectie, ziet de algehele markttrend er goed uit en is hij misschien bullish in de toekomst, dus de prijs volgt die trend ook op kortere tijdsbestekken.

ADA koers grafiek

Als we bijvoorbeeld naar de grafiek kijken, zien we dat de koers de afgelopen 12 tot 13 dagen een goede rally van de lagere prijsniveaus naar een hoger niveau heeft laten zien. Daarna tijdelijk gecorrigeerd en nu weer klaar voor een nieuwe zet.

Korte termijn (intraday)

Voor intraday-handel veranderen de entry- en exitpunten zeer snel. Zoals eerder besproken, is de cryptomarkt zeer volatiel, dus op kleinere tijdsbestekken veranderen de prijsniveaus zeer snel. Om deze reden kunnen er geen specifieke prijsniveaus worden vermeld voor kortere tijdsbestekken. De volgende grafiek kan u echter helpen de richting van de prijs in de komende tijd te begrijpen.

In een tijdsbestek van 1 uur brak de prijs zijn weerstandslijn en steeg hij omhoog met een prijsstijging van bijna 6%. Momenteel lijkt het erop dat er een kleine correctie nodig is, aangezien het een onderdeel is van de marktcyclus, we zien een kleine retracement na elke prijsstijging. Afgezien daarvan vertoont het volume ook geen kracht op kleinere tijdframes. Maar zoals hierboven vermeld, ziet de algehele marktstructuur er goed uit, dus houd de grafieken in de gaten en je zal zeker kansen krijgen in de komende periode.

  • Hits: 24