Skip to main content
Cardano munt

Nieuwe Cardano wallet met unieke features uitgebracht

Het ontwikkelingslab van Cardano (ADA), genaamd IOG, heeft zijn eerste native wallet uitgebracht voor het Cardano netwerk. De wallet gaat onder de noemer Lace. Lace is een browsergebaseerde wallet, vergelijkbaar met de populaire wallet MetaMask. Met de nieuwe wallet worden gebruikers in staat gesteld om rechtstreeks toegang te krijgen tot het Cardano-netwerk. Men kan daardoor gebruikmaken van de gedecentraliseerde toepassingen die het netwerk te bieden heeft. 

Gebruikers kunnen eenvoudig met Lace verschillende activa verhandelen. Voorbeelden hiervan zijn (vanzelfsprekend) ADA, maar ook op Cardano gebaseerde NFT’s en tokens (vergelijkbaar met de ERC-20 tokens van Ethereum (ETH)). Gebruikers kunnen ook ADA direct vanuit de wallet staken. Hiermee dragen ze bij aan de beveiliging van het netwerk. In ruil daarvoor ontvangen ze beloningen voor hun deelname.

Een bijkomende feature is de mogelijkheid om meerdere activa (ADA, NFT’s of tokens) naar verschillende adressen in één transactie te verzenden. Deze nieuwe functie heeft de gepaste naam "bundle transaction". Het grote voordeel is dat er slechts eenmalig transactiekosten aan verbonden zijn. Transacties worden gegroepeerd om kosten te besparen.

Als laatste zal de Lace wallet worden geïntegreerd met een Identity management oplossing. Hierdoor kunnen gebruikers hun eigen decentralized identity (DID) creëren. Door middel van DID kunnen gebruikers een beter oogje in het zeil houden omtrent hun eigen data. 

Nieuwe features in aantocht

De ontwikkelaars achter Lace zijn druk in de weer om met nieuwe functionaliteiten te komen. Ze verwachten in de toekomst fiat-to-crypto on-ramps toe te voegen. Fiat-to-crypto on-ramps zijn diensten die gebruikers in staat stellen traditionele fiat-valuta's, zoals Amerikaanse dollars of euro's, om te zetten in cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum of Cardano. Deze diensten fungeren als brug tussen het traditionele financiële systeem en de crypto-wereld, waardoor mensen cryptocurrencies kunnen kopen of investeren met regulier geld.  

Ook een Dapp store en in-wallet swaps staan op de planning om te worden toegevoegd. Laatstgenoemde (In-wallet swaps) zijn diensten waarmee gebruikers cryptocurrencies rechtstreeks binnen hun wallet kunnen ruilen. Dit biedt meer gemak bij het uitvoeren van transacties.

Lace stelt gebruikers in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot gedecentraliseerde financiële tools. Het stimuleert gebruikers om services op elk blockchain-netwerk te gebruiken, wat het token-ecosysteem voor de desbetreffende netwerker kan stimuleren en handelaren kan aantrekken die op zoek zijn naar kansen die elders zijn uitgeput. 

Al met al is Lace een uitgebreide wallet met een breed scala aan functionaliteiten (sommigen nog in aantocht) die moeten zorgen voor een probleemloze gebruikerservaring.

  • Hits: 23