Skip to main content
Ethereum (ETH) symbool met daaronder de letters ETF

Hong Kong Ethereum ETF komt dichtbij, ETH transactiekosten exploderen

De populariteit van een Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF) op de Amerikaanse markt doet beleggers hopen op een vergelijkbaar fonds voor Ethereum (ETH). De autoriteiten in de Verenigde Staten bemoeilijken echter de komst van het fonds, maar in Hong Kong lijkt een Spot Ethereum ETF steeds dichterbij te komen. 

Spot ETH ETF goed voor de Ethereum koers

Het succes van de Spot Bitcoin ETF is overduidelijk, de verschillende fondsen hebben ruim $20 miljard aan kapitaal weten aan te trekken, wat heeft geleid tot een explosieve rally van de grootste cryptocurrency. De Bitcoin koers is inmiddels tot boven de $70.000 gestegen en investeerders verwachten zelfs nog hogere prijzen. De komst van een mogelijke Spot ETF voor Ethereum zou een flink opdrijvend effect kunnen hebben op de Ethereum koers. 

Amerikaans Spot Ethereum ETF krijgt uitstel

Het succes van de BTC fondsen in Amerika trekt ook de aandacht van financiële instituties in Hong Kong. In het Aziatische land zijn 10 verschillende financiële dienstverleners actief met een eigen fonds aanvraag. Terwijl de beslissing over de aanvragen voor Ethereum fondsen in de Verenigde Staten uitgesteld wordt, kan Hong Kong mogelijk als eerste land een Spot ETF voor de populaire altcoin faciliteren. In Amerika zal het mogelijk tot en met mei duren voordat de goedkeuring voor een Spot Ethereum ETF gegeven kan worden. 

Ethereum transactiekosten schieten omhoog

De explosieve bull rally in de crypto markt zorgt ook voor explosieve stijgingen in de transactiekosten op het Ethereum netwerk. De kosten voor een transactie op het grootste altcoin netwerk zitten op niveaus die gebruikers al twee jaar niet meer hebben gezien. 

Een belangrijke oorzaak van de hoge kosten op het ETH netwerk is het succes van verschillende memecoins. Deze speculatieve munten stijgen snel in waarde, wat de aandacht trekt van veel beleggers die graag inspringen op het succes. Dit zorgt voor een grote hoeveelheid netwerkvraag, en dus hoge transactiekosten. In de afgelopen week alleen al verwerkte het Ethereum netwerk maar liefst $190 miljoen aan transactiekosten. Als de kosten blijven stijgen kan het op termijn zorgen voor een afname in het gebruik van het Ethereum netwerk, omdat gebruikers simpelweg de kosten niet willen betalen. 

Er schijnt echter licht aan de horizon met de aankomende Dencun update 13 maart. Hierdoor neemt de capaciteit van het netwerk toe en zullen de transactiekosten weer wat kunnen dalen. 

33.000 ETH munten verbrand

Het intensieve gebruik heeft echter ook een positieve kanttekening. Bij elke transactie vindt er een verbranding van ETH munten plaats. De drukte op het Ethereum netwerk heeft ervoor gezorgd dat er momenteel 33.000 ETH munten verbrand zijn, dit betreft een waarde van $125 mijoen. Het verbranden van munten wordt gezien als bullish voor de Ethereum koers doordat er minder tokens beschikbaar komen voor kopers. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram

  • Hits: 213