Skip to main content

Is Ethereum aan een nieuwe bull run begonnen?

bull run ethereum

'S Werelds op één na grootste cryptocurrency, Ethereum, zou wel eens aan een nieuwe bull run kunnen zijn begonnen.

Hoewel Bitcoin een gigantisch aandeel heeft in de markt voor cryptocurrency (meer dan 50%) en de meest stabiele cryptocurrency is van allemaal, zijn er andere kleinere cryptocurrency projecten zoals Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Litecoin, LINK en anderen die een inhaalslag maken en nieuwe innovaties introduceren.

De prestaties van Ethereum

Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie (tussen 8-10% van de totale crypto marktkapitalisatie) ondergaat baanbrekende updates die ervoor hebben gezorgd dat de ethereum koers de afgelopen weken dramatisch steeg, waarbij de native cryptocurrency Ether de laatste tijd van $ 220 naar $ 320 steeg binnen een week. Dit is een stijging van meer dan 45% in een week tijd.

De Bitcoin koers steeg daarentegen van $ 9100 naar $ 11200, een stijging van slechts 23%. Hoewel Bitcoin over het algemeen een veel stabielere cryptocurrency is en veel meer investeringen aantrekt, zorgen de radicale veranderingen van Ethereum voor meer vertrouwen bij investeerders. Het omvat upgrades en een nieuwe kijk op hoe de werking en het beheer van het gedecentraliseerde Ethereum blockchain-netwerk.

Wat is Ethereum?

Ethereum is opgericht als opvolger van Bitcoin wat betreft use cases. Hoewel Bitcoin een gevierd succes was, beperkte het het bijhouden van gegevens tot het alleen vermelden van eigendomsrechten en valuta transacties. In het geval van Bitcoin was het alle functionaliteit die nodig was. De onderliggende technologie was echter zo nuttig dat ontwikkelaars een netwerk wilden creëren dat alle mogelijke soorten transacties die mensen moeten registreren, onsterfelijk maakt.

Het Ethereum-netwerk heeft dus twee use-cases:

  • Het slaat de transacties van Native Coin Ether op.
  • Het stelt gebruikers in staat om hun eigen records binnen het blockchain-netwerk te plaatsen via een programmeerbare interface.

Aangezien blockchain-netwerken tot de veiligste ter wereld behoren, kunnen de daar geplaatste records niet worden geschonden, bewerkt, gemanipuleerd of gehackt. Geboortecertificaten, essentiële identificaties, paspoorten, verkiezingsgegevens en andere nuttige gegevens kunnen tegen een nominale vergoeding worden geregistreerd op de Ethereum-blockchain. Dit zou naar verwachting de doorbraak worden voor de toekomst van de blockchain-industrie.

Maar het heeft zijn potentieel niet bereikt vanwege verschillende belangrijke uitdagingen. Dat zijn o.a.:

  • Schaalbaarheidsproblemen
  • Gebruikersgemak
  • Verhoging van vergoedingen

Toen Ethereum werd ontwikkeld, was het de bedoeling dat het Ethereum-netwerk voor alle essentiële diensten zal worden gebruikt en een lichtend baken zal zijn voor de geleidelijke invoering van de gedecentraliseerde consensus voor de toekomst. Maar tot dusver heeft het deze doelstellingen niet substantieel bereikt.

Ethereum 2.0

Een reeks upgrades zit al een tijdje in de planning voor Ethereum. Dit wordt gepusht door Ethereum-oprichters Vitalik Buterin, Joseph Lubin en anderen. De updates zijn momenteel halverwege en voorzien in baanbrekende ontwikkelingen die het Ethereum netwerk kunnen maken of breken.

Ze bevatten:

  • Een verschuiving van energie-intensief Proof-of-Work (PoW) naar een meer futuristisch, maar grotendeels onbewezen Proof-of-Stake (PoS) -systeem. Bitcoin gebruikt PoW, maar het begint de wereldwijde energiesystemen te belasten omdat het meer elektriciteit gebruikt dan het land Sri Lanka, volgens recente berekening. Momenteel is het Ethereum netwerk bezig met het updaten naar de PoS-mijnbenadering, maar de PoW-configuratie is niet volledig verlaten.
  • Een nieuwe update die in de maak is, zal een veel beter gegevensbeheersysteem binnen het Ethereum-netwerk mogelijk maken via een proces dat ‘sharding’ wordt genoemd. Dit zal op zijn beurt betere schaalmogelijkheden voor de toekomst mogelijk maken en dus meer en meer mensen laten profiteren van het enorme potentieel van het netwerk.

De cryptowereld kijkt met ingetogen optimisme naar deze ontwikkelingen. De updates verhogen de prijs echter aanzienlijk en dat is te zien aan recente bewegingen van de cryptocurrency.

Conclusie

Als je wilt investeren in cryptocurrencies, is Bitcoin een must-have. Een groot deel van de investering zou altijd naar Bitcoin moeten gaan. Zelfs oprichters van andere cryptoprojecten geven dat toe. Munten zoals Ethereum, die een aanzienlijk potentieel hebben, moeten altijd een secundaire overweging zijn, maar zijn niettemin erg interessant. Vooral gezien de futuristische updates die op ons afkomen. Deze updates brengen natuurlijk wel een bepaald risico met zich mee en daarom moeten beleggers voorzichtig opereren en zich bewust zijn van deze risico’s.

 

Geïnteresseert geraakt in Ethereum en wil je ethereum kopen? Kijk dan eens bij de bekende Nederlandse crypto-broker Bitvavo. Nu betaal je, bij aanmelding via deze site, geen transactiekosten over de eerste 1000 euro aan cryptovaluta die je koopt.

  • Hits: 3213