Skip to main content

Technische Analyse Ethereum, positieve ontwikkelingen voor de ETH koers

Technische Analyse Ethereum koers

Technische Analyse Ethereum 14-10-2020

Met recente bewegingen in traditionele financiële markten en cryptocurrency-markten in de afgelopen maanden, wordt het noodzakelijk om de staat van Ethereum steeds vaker te evalueren. Met deze informatie bij de hand kunt u nauwkeurigere en beter geïnformeerde beslissingen nemen als het gaat om het investeren in en het kopen van cryptocurrency. In deze analyse gaan we kijken naar de recente prijsactie van Ethereum en fundamentele en technische analyse gebruiken om de toekomstige richting van de Ethereum koers te beoordelen en wat we op korte, middellange en lange termijn mogen verwachten.

De indicatoren die in deze analyse zullen worden gebruikt, zijn onder meer Bollinger Bands, RSI, Stoch RSI, Moving Averages en Volume.

Korte termijn

Voor de korte termijn gaan we kijken naar een Ethereum-grafiek met candles van 1 uur. Deze grafiek zou ons een goed beeld moeten geven van de komende uren en dagen. Het is belangrijk op te merken dat een korte termijn grafiek niet geschikt is om lange termijn trends uit af te lezen, maar het kan u wel enig inzicht geven in wanneer een goed in of uitstappunt zou kunnen zijn als je een transactie wilt timen.

ethereum grafiek korte termijn 

 

Zoals je kunt zien in de korte termijn grafiek, lijken we te stijgen in een opwaarts kanaal, dat ook wel een wig zou kunnen worden genoemd aangezien het steeds smaller wordt. Dit is het uiterlijk van een asset die een constante stijging doormaakt. De ondersteuning lijkt op dit moment sterk te zijn, met de prijs die nu drie keer de onderste lijn heeft geraakt.

Waar we hier naar op zoek zijn, is dat er een hogere high wordt gemaakt, wat zou betekenen dat we de $ 400 zouden moeten overtreffen. Gezien de recente prijsactie van Ethereum is dit zeker niet uitgesloten. Met de aanscherping van de Bollinger Bands ligt een grote opwaartse beweging binnen de mogelijkheden.

Middellange termijn

Om een ​​goed beeld te krijgen van wat er op middellange termijn aan de hand is, gaan we kijken naar een grafiek met 4-uurs candles. Deze grafiek is een geweldige weergave van wat we de komende dagen en weken kunnen verwachten.

ethereum koers grafiek middellange termijn 

 

Zoals je hier kunt zien, vormen we een behoorlijk bullish structuur. Hoewel het twee keer is afgewezen tegen de hoogste weerstand, blijven we hogere dieptepunten maken en er is zeker een opwaarts traject voor ETH-USD op middellange termijn.

Elke overtuigende beweging boven de weerstand zou een koopsignaal zijn. Een slot onder de stijgende driehoek die zich vormt, zou meer onderzoek van deze structuur rechtvaardigen.

Langetermijn

De laatste weergave die we gaan bekijken voor ETH-USD is de lange termijn weergave, die een grafiek heeft met 1-dag candles. Deze grafiek geeft ons een idee van wat we de komende weken en maanden kunnen verwachten als het gaat om de ETH koers.

ETH koers grafiek lange termijn 

 

Deze weergave geeft ons een zeer neutraal beeld van de Ethereum koers. Zoals je kunt zien, beweegt ETH momenteel zijwaarts in een kanaal, terwijl het nog steeds in dezelfde oplopende driehoek opereert die we op middellange termijn hebben waargenomen. Als dit patroon klopt, zien we het als erg optimistisch. Als de oplopende driehoek naar beneden toe breekt, dan is een betere entry misschien onderaan het horizontale kanaal.

  • Hits: 3640