Skip to main content

Technische analyse Ethereum 27-01-2021 - Kan ETH nieuwe records blijven maken?

Technische Analyse Ethereum 

Een turbulente week in cryptocurrency heeft veel beleggers geschokt. Niet alleen is crypto beïnvloed door recente volatiliteit, maar ook door traditionele markten. De volatiliteit zou sommige beleggers echter de instap kunnen bieden waarnaar ze op zoek waren in ETH en andere activa.

We gaan het ETH-USD-paar bekijken om te zien wat we kunnen leren van de prijsactie van de afgelopen week en een verscheidenheid aan indicatoren gebruiken om te bepalen of ETH op dit moment de investering waard is op de korte, middellange en tijdsbestekken op lange termijn.

Om dit te doen, gaan we de 1-uur-, 4-uur- en 1-daggrafiek gebruiken, samen met indicatoren zoals volume, RSI, MACD en Bollinger Bands.

Korte termijn

Met onze kortetermijnanalyse hopen we enkele voorspellingen voor de komende uren en dagen te extrapoleren. Om dit te doen, gaan we een 1-uur ETH-grafiek gebruiken.

 

Op de 1-uur chart hebben we geen enkel patroon dat als definitief of gegarandeerd kan worden beschouwd. We bevinden ons misschien in de vroege stadia van een stijgende wig of bull flag. Voorlopig lijkt ETH het prima te vinden om tussen de $ 1400 en $ 1200 te bewegen. Dit zou de periode kunnen zijn waar veel altcoin-traders op hebben gewacht, waarin altcoins scoren terwijl BTC en ETH vooral zijwaarts bewegen. De 1-uur-grafiek geeft geen duidelijk koop- of verkoopsignaal.

Middellange termijn

Voor een vooruitzichten op middellange termijn gaan we kijken naar een 4-uurs grafiek die ons zal helpen om te leren wat we de komende dagen en weken kunnen verwachten.

ETH grafiek 

We zien veel van hetzelfde op de 4-uurs chart. We kunnen ook de mogelijke ingrediënten van een dubbele top zien, die bearish zou zijn. Een positief teken dat we aan deze grafiek zien, is echter dat er in dit tijdsbestek niet langer overgekocht wordt. Ethereum heeft tijd gekregen om af te koelen en de 100 MA dichter bij een normaal niveau te krijgen. Dit zou kunnen betekenen dat ETH zich opmaakt voor weer een nieuwe run richting de ATH-koers. We zouden willen zien dat ETH op z’n minst blijft bewegen binnen het kanaal dat we hebben getekend en van de onderste steunlijn blijft afketsen.

Langetermijn

Voor onze langetermijnlezers gaan we een technische analyse uitvoeren op de eendaagse grafiek van ETH om erachter te komen waar we de komende weken en maanden op moeten letten.

ETH grafiek lange termijn

Op de eendaagse grafiek worden we minder aangemoedigd. Hoewel ETH goed werk heeft verricht om boven water te blijven, neemt het volume af en komen er meer verkopers in het spel. We zijn nog steeds redelijk overbought als het gaat om de MA en RSI. Het is heel goed mogelijk dat we een regressie naar de 100 MA hebben voordat we een volgende opwaartse beweging maken. ETH en BTC zijn echter berucht omdat ze hard door kunnen stijgen als niemand denkt dat het mogelijk is. Dus we zouden dit patroon niet shorten. Voorlopig zijn alle ogen gericht op de onderste ondersteuning van deze structuur die momenteel op alle tijdframes te zien is. Onze kijk op de ETH koers is momenteel neutraal.

 

  • Hits: 3288