Skip to main content

Bitcoin-futures bereiken nieuwe mijlpaal terwijl gloednieuwe CME Ethereum-futures meer dan $ 33 miljoen aantrekken

 

De spotmarkt voor cryptocurrency kreeg een boost toen Tesla aankondigde zijn intrede in Bitcoin (BTC) te maken met een investering van $ 1,5 miljard waardoor verschillende crypto's nieuwe hoogtepunten bereikten. De energie was even hoog in de derivatenruimte, met een stijging van het aantal openstaande Bitcoin-futurescontracten.

De “open interest”, dat is een term voor het aantal openstaande futurescontracten, bereikte op de eerste dag van deze week een waarde van 15 miljard dollar. In dezelfde week stond CME (Chicago Mercantile Exchange) de handel toe in Ethereum (ETH) -futures waarvan de contracten in de eerste 24 uur na de handel een gezamelijke waarde van meer dan $ 33 miljoen bereikten.

De derivatenmarkt voor de cryptomunten, BTC, ETH en Bitcoin Cash (BCH), heeft de afgelopen dagen een hoge activiteit gekend. Het aantal BCH-opties op Bit.com nam bijvoorbeeld elke dag exponentieel toe na de recente lancering van dit product.

Tesla stopt $ 1,5 miljard in Bitcoin (BTC)

Aan het begin van de week maakte Elon Musk’s Tesla bekend maar liefst 1,5 miljard US dollar in de king crypto te stoppen, waardoor de BTC koers naar een nieuw all-time high (ATH) steeg. Behalve dat het de spotmarkt beïnvloedde, had het ook een positieve invloed op de Bitcoin-futuresmarkt.

Skew, een analist van virtuele valutaderivaten, tweette over de stijging en merkte op dat de totale open interest van Bitcoin-futures maandag een nieuwe ATH van $ 15 miljard bereikte.

 

Merk op dat de open interest een geaggregeerde waarde weergeeft van open BTC-futures die worden verhandeld op beurzen die de handel in derivaten ondersteunen. Toonaangevende handelsplatforms voor cryptocurrency-derivaten zijn onder meer Bitmex, CME, Kraken, OKEx, Huobi en Binance. In zijn observatie merkte de analist op dat hefboomfondsen hun shortposities in Bitcoin op CME afbouwen.

Terwijl ze de recent gelanceerde CME ETH-futures in de gaten hielden, zeiden de analisten van Skew dat de Ether / Bitcoin "impliciete volumespreiding instortte".

Maandag opende CME de poorten voor op ether gebaseerde futures-handel. Bijgenaamd ETH1, trokken de futures-contracten enorme belangstelling, waarbij 388 contracten werden geregistreerd vóór de sluitingsbel van de eerste dag. Het totale aantal contracten was goed voor in totaal meer dan 19.300 Ethereum-munten.

Van de 388 speculeren 303 contracten op de ETH-koers van februari

Van de 388 contracten speculeerden 303 contracten op de ETH-koers van deze maand, terwijl 84 een vervaldatum hadden in maart, met een enkel contract van april dat op de eerste dag werd verhandeld.

Merk op dat een enkel CME ETH-gebaseerd futures-contract 50 ETH-munten bevat en dat CME de laagst mogelijke transactie heeft ingesteld op vijf contracten. De laatste Ether-futures op CME wisselden van eigenaar voor $ 1.826, wat neerkomt op een prijspremie van meer dan 1,5 procent in vergelijking met de spotmarkt.

Een analyse van ETH-futures die in februari aflopen, laat zien dat de meeste handelaren niet verwachten dat de prijs van de op een na grootste cryptocurrency nog verder zal stijgen, en dat het waarschijnlijk is dat de maand zal eindigen met oscilleren in de buurt van de huidige koers.

Het succes van de ETH-futures op CME lijkt echter een natuurlijke omzetting te zijn van het voorgaande bullish momentum dat werd ervaren op de spotmarkt van Ether, waar de koers zelfs een nieuwe ATH bereikte. Ook zijn de sociale engagementen enorm toegenomen.

 

De transactiekosten op de Ethereum-blockchain stegen echter ook door de grotere hoeveelheid on-chain activiteiten. Na de lancering van de CME ETH-futures schoot de prijs van Ether op de spotmarkt omhoog en noteerde een nieuwe ATH van meer dan $ 1.800.

Terwijl hij commentaar gaf op de ETH-contracten op CME, prees Michael Moro, de teamleider bij Genesis Global Trading, deze stap als "een integraal" onderdeel van het institutionaliseren van ETH. Moro voegde eraan toe dat zijn bedrijf "opgewonden" is over een nauwe werkrelatie met CME.

Ethereum's overstijgt Bitcoin op meerdere punten

Terwijl de futures van start gingen, zag Ryan Adams, de oprichter van Mythos Capital, een andere maatstaf stijgen. Bij het evalueren van gegevens van CoinMetrics, merkte Adams op dat de afwikkeling van Ethereum op de keten die gebruikmaakt van de basisactiva van het platform die van Bitcoin had overtroffen.

 

In een tweet zei Adams dat er een "flippening" gaande is, eraan toevoegend dat Ethereum meer waarde verrekent in Ether dan Bitcoin met BTC. De Flippening Index van Blockchain Center laat zien dat de sterkte van Ethereum vergeleken met die van Bitcoin de helft hoger is bij acht van de gebruikte indicatoren.

Enkele van de gebieden waar Ethereum Bitcoin verslaat, zijn onder meer het aantal transacties, de totale transactiekosten, het transactievolume en het aantal knooppunten.

Bovendien plaatst de Flippening Index de marktkapitalisatie van ETH en het Google-zoekvolume op ongeveer een kwart van die van Bitcoin.

Het actieve adres- en handelsvolume van Ethereum bedroeg respectievelijk 53 procent en 74 procent, terwijl de totale Flippening Index rond een ATH van iets meer dan 72 procent schommelt.

 

  • Hits: 2743